Stäng

Svarthandlare i Malmö nekas tobakstillstånd

BROTTSLIGHET. Antalet tobaksförsäljare i Skåne har minskat med nästan 20 procent sedan tobakslagen skärptes. Försäljare som ansökte om tillstånd senast den 1 november, kan fortsätta sälja tills kommunen har fattat beslut, rapporterar Sveriges Radio

Bild från Jeander

I Malmö kommer fyra tidigare försäljare snart få besked om att de inte får något tillstånd eftersom kommunen tidigare hittat olagliga cigaretter där.

– I fler än ett ärende har man återfunnit inte bara illegal tobak utan också narkotika till exempel inne i de här butikerna. Det har varit tydliga fall, säger Kajsa Gustafsson, enhetschef på tillståndsenheten i Malmö.

Tobakslagen skärptes i somras. Tidigare fanns 1 196 registrerade försäljare i Skåne, men bara 969 har sökt tillstånd enligt den nya lagen. Det är en minskning med 19 procent. Det visar en undersökning som Sveriges Radio har gjort.

-Pettersson säger att det är inte bara tobakshandlare, hela Malmö är fullt med kriminella handlare och Malmö är inte ensamma. Det är frisörer, taxi, pizzerior och en massa andra branscher. Det är en katastrof av skattefusk och bidrag.

Några få exempel från Sveriges framtid, asylinvandringen nedan. Det finns hundratals på bloggen. Använd sökrutan om ni vill leta.

TIDIGARE 2019-02-03. Polisen hittade olaglig tobak i åtta av nio butiker i Malmö

BROTTSLIGHET. Under veckan har Malmöpolisen tillsammans Skatteverket och kommunen utfört tillsyn på nio butiker men anledning av sin satsning mot illegal tobak. I en av butikerna var allt i sin ordning men i övriga hittades olaglig tobak.

– Det var jättelyckat. Vi kontrollerade nio butiker men det finns förstås fler butiker i Malmö, berättar Johannes Dontsios, inspektör och gruppchef för områdespolisen Söder i Malmö.

I tre av butikerna hittades stora mängder vilket har resulterat i att förundersökningar har inletts för brott mot tobakslagen. Vidare har man även misstankar om brott mot punkskattelagen och smugglingslagen.

Läs mer på 24Malmö…

-Pettersson kan inte hålla med polisen att det ”var jättelyckat” när åtta av nio invandrarbutiker fuskar. Det är en av anledningarna till att det socialdemokratiska kalifatet Malmö behöver 15 miljoner om dagen, 5,5 miljarder om året, från landets övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs.

Några få exempel från Sveriges framtid, asylinvandringen nedan. Det finns hundratals på bloggen. Använd sökrutan om ni vill leta.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Svarthandlare i Malmö nekas tobakstillstånd

 1. Jag läste för ett antal år sedan att det finns grekiska bönder som odlar tobaksplantor på sina åkrar. För detta fick man jordbruksstöd från EU.

  Kvalitén på den skördade tobaken blev låg och gick inte att sälja till de etablerade stora bolagen i väst som producerar cigaretter och andra tobaksprodukter.

  Då levererade grekerna tobaken med låg kvalité till näraliggande öststatsländer utanför EU d v s till länder som tidigare ingick i det forna Sovjetunionen. För detta betalade EU ut exportstöd till de grekiska företagen som hanterade och exporterade tobaksbladen av undermålig kvalité.

  Köpare av lågkvalité-tobaken i mottagarländerna var fabriker som tillverkade ffa cigaretter, som sedan förpackades i välgjorda pirat-plagiat av de stora västerländska bolagens cigarettmärken. Därefter smugglades dessa piratkopior in i EU-länderna (även till Sverige) för att sedan distribueras till oseriösa tobakshandlare, som sålde vidare till sina kunder, vilka betalade kontant – svart utan kvitto. Staten blev på så vis blåsta både på tobaks-skatt och moms.

  I hela kedjan blev det således utgifter och förluster för skattebetalarna som ursprungligen betalat EU-avgifterna. Andelar av EU-avgifterna blev sedan odlingsstöd till jordbrukarna och till sist även exportstöd. I sista ledet uteblev intäkterna för både tobaksskatt och moms. Slutprodukten smuggelcigaretter blev dessutom hälsovådlig och bidrog till att rökarna drabbades av lungkancer.

  http://3.bp.blogspot.com/_aYg0khr_8Mc/TO4Ksbup0rI/AAAAAAAAAGI/wYbMoWR1r88/s320/AnimatedSmoking.gif

  Helt sinnessjukt

  1. Enligt någon jag känner är det visst inte alltid man märker att man fått plagiat förrän det är för sent, man betalar fullt pris och tror man fått äkta vara, och den som sade detta namngav viss grupp (som vi inte skall skriva om här).

 2. När man åker till Åland står Menamännen och vaktar sina resväskor. Någon kontakt på båtarna måste de ha för att kunna fylla väskorna med tobak.
  En granne tvingades stänga tobaksaffären på grund av smuggelgods.

 3. Det går utmärkt att sälja illegal tobak utan något som helst tillstånd.
  Tillståndsenheten tror fortfarande att de har med hederliga svenskar att göra.

 4. Jag tror det skulle bli lyckat att göra tillslag i många av våra större städer. Malmö är bara en av alla städer där man säljer ”pirat”-tobak.

 5. Redan i februari 2017 i samband med ett besök i Malmö vidtog dåvarande inrikesminister Anders Ygeman ”krafttag” mot den utbredda svarthandeln i Malmö med dessa instruktioner till kunderna …

  https://3.bp.blogspot.com/-dxTxrMkc8wQ/WKmpH8CxKqI/AAAAAAAAF_U/NHcvHug1vIsIQYl6XEH0RXsDNcTHEg6KwCLcB/s640/Ygeman%2Bi%2BMalmoLOW.jpg

  Jeanders bildblogg

  Ygeman: ”Gör det svårt att vara kriminell”

  https://www.friatider.se/ygeman-g-r-det-sv-rt-att-vara-kriminell

 6. I den bazaar-liknande kommers som kännetecknar Malmös butikshandel lär ett eventuellt ”tillstånd” att sälja något inte vara ett större hinder för försäljningen; I de flesta butiker finns två butiker, en över disk för svenskar, idoter och myndighetspersoner och en andra, för dem man känner.

  Denna andra butik påminner i mångt och mycket om butiken ”hemmavid”.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: