IS-terrorist gripen i Göteborg

BROTTSLIGHET. Sent på torsdagskvällen larmades polisen till ett bostadsområde i Västra Frölunda på grund av en man ”som betedde sig illa”, uppger vakthavande befäl Johan Josarp, vid polisen i region Väst.

När polisen kofronterade mannen, som befann sig i en källare i ett flerfamiljshus, upptäcktes ett misstänkt farligt föremål. Mannen, som är i 35-årsåldern, greps på plats misstänkt för grovt olaga hot och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Ett område runt fastigheten spärrades av och det farliga föremålet flyttades ut ur fastigheten under natten. Strax före klockan fyra på fredagsmorgonen kom nationella bombskyddet på plats för att göra en undersökning. Föremålet visade sig vara ofarligt men mannen greps ändå.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten har han kopplingar till den muslimska terrorsekten islamska staten och är en så kallad återvändare. Mannen ska ha varit i Syrien i ett par år, enligt uppgifterna. Två av mannens släktingar ska ha anslutit sig till IS och dödats i strid

Mannen är gripen misstänkt för grovt olaga hot, vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

-Pettersson undrar om den gripne kan vara en IS-terrorist vid namn Sadek, Yasser Sadek och Nabil Sadek har tidigare rest till Syrien för att terrorisera och minst en av dem är död. Jag vill påpeka att detta har inget med islam eller kultur att göra, det beror enbart på fattigdom och socioekonomiska faktorer. Beviset på det kan man se på att det är väldigt många fattiga zigenare som skjuter, spränger bomber och åker till Mellanöstern för att mörda och våldta, säger Stefan och Morgan.

Expressen hade för några år sedan ett reportage om svenskarna som krigade för IS, ni kan se nedan hur de ser ut.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “IS-terrorist gripen i Göteborg

  1. Så var det med den ”återanpassningen”- och säkerhetspolisen som sägs ha koll på alla IS-återvändare. Att vissa politiker trodde att jobb och bostad räckte som rehabilitering kan man bara skratta/gråta åt. Kanske blir det som med terrorimamerna- polisen och rättsväsendet vet att de är farliga för landet men de kan inte utvisas pga situationen i hemlandet.

  2. BTW: Läste i Fria Tider att de tänker hänga alla IS-terroristerna i Syrien, vet inte om det gäller de som annars skulle börja skickas tillbaka hit också.

  3. Sverige framstår som den mest kontraproduktiva och självförnedrande staten på jorden. Om nästan inga andra länder i Europa ”tar sitt ansvar” och tar emot ociviliserade parasiter från den muhammedanska världen så ”måste” Sverige göra det. Om nästan inga andra länder på jorden tar sitt ”klimatansvar” så måste Sverige och svenskarna göra det hundra gånger mer. Om alla svenska slutar flyga, äta kött och skrotar sina bilar så räddar vi planeten.
    Och om vi forsätter denna absurda tankegång så skulle det inte förvåna mig om Sosse-Mp-C-L-eliten, påhejade av V+Fi till slut skulle ta emot alla IS-terrorister, om och när övriga länder vägrar. Rulla ut röda mattan, ge dem förtur till exklusiva våningar, gräddfil till allehanda förmåner, bidrag mm. Sverige är officiellt en vulgärfeministisk extremliberal stat i dess mest motbjudande form där det socialdemokratiska folkförbrytarpartiet kommer att framkalla undantagstillstånd och inbördeskrig för att behålla makten. När militären sätts in är det redan försent. Sverigevännerna måste gripa makten nu eller dö!

  4. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Men många politiker tycker ändå att vi ska hjälpa hem IS-terroristerna.

KommenteraAvbryt svar