Två invandrare åtalas för dubbelmord i Sätra


BROTTSLIGHET. Två personer som misstänkts för två mord i Stockholmsförorten Sätra har idag åtalats, rapporterar kammaråklagare Daniel Insulander i ett pressmeddelande.

Det var på eftermiddagen den 11 april 2019 som två personer hittades avlidna i en källarlokal på Torvsätravägen i Sätra. Enligt vänner och anhöriga hade personerna varit borta cirka ett dygn när de hittades i källaren.

– Före morden har personerna förnedrats genom att gärningsmännen tvingat av dem kläderna. De har därefter blivit mördade under avrättningsliknande former i ett trångt källarutrymme utan möjlighet att fly, säger kammaråklagare Daniel Insulander.

Åtalet omfattar två personer som tillsammans, och i samförstånd med en tredje person, ska ha utfört gärningen den 10 april 2019 på angiven plats. Den tredje personen är nu död och förundersökning pågår. Åklagaren kommer inte att besvara frågor om den personen.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 8764–19.

Rättegången startar den 4 december 2019 och förväntas pågå i fyra dagar med beräknat avslut den 12 december.

TIDIGARE 2019-06-20. Två invandrare häktade för dubbelmordet i Sätra

BROTTSLIGHET. Två män har häktats misstänkta för morden på två unga män i Sätra. Männen greps i södra Stockholm. Den ena mannen verkar vara svensk medborgare men har ett namn som ser ut att höra hemma på Afrikas horn och är född 1991. Man två, är född 1992 och medborgare i  Bosnien och Hercegovina. 

Båda häktas på sannolikaskäl, den starkare graden, misstänkta för mord.

Polisen

 

TIDIGARE 2019-04-11. Nr 11 och 12 fällda i Stockholm

BROTTSLIGHET. Två män i 20-årsåldern har hittats döda i Sätra i södra Stockholm. Enligt uppgifter har männen hittats skjutna till döds i ett källarförråd. Händelsen utreds som misstänkt mord. – Vi kan inte på en gång förstå varför de två personerna har avlidit och därför utreder vi det, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Polisen

Amineh Kakabaveh, riksdagsledamot för vänsterpartiet skriver på Facebook: ”…Vårt Sätra i Skärholmen är i sorg. Har tröstat boende, grannar och bekanter. Så fort jag satt foten i Sätra centrum kom mammor och flickorna fram och berättade om mordet på två unga killar – vänner, bekanta och grannar till de döda unga männen som hittades i en källarlokal i Sätra. Ena med Eritreansk bakgrund och den andra med marockansk påbrå. Båda boende i Sätra som varit försvunna sen igår…”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Två invandrare åtalas för dubbelmord i Sätra

 • Maja 2

  kristianstadsbladet.se/kristianstad/vi-vill-bara-att-hon-ska-komma-hem-oskadd/?fbclid=IwAR0yu5amDchyEpL1BmscC64yXOeGdjHAPzp8wfZxXzV0mogeV3soBKAWvTY

  Emilia Lundberg saknas sedan en vecka tillbaka !
  Hon är i händerna på den importerade ONDSKAN tror jag.

  Gilla

 • volse

  Dubbelmord borde ju medföra dubbelt livstidsstraff. Närå, här gäller ungdomsrabatten och andra kulturella hänsyn. Främlingarna är ute efter några år och är redo för trippelmord mm.

  Gilla

 • rune

  Tänk vad många ”vinstlotter” det finns i Sverige-tombolan, och mer lär det bli. Arma land.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: