När börjar häxprocesserna igen?

PROPAGANDA. Forskning och forskningsbaserad innovation spelar en avgörande roll för omställningen till ett hållbart samhälle. Lösningar på samhällets utmaningar inom till exempel klimat, energi, transporter och hälsa är därför beroende av ny kunskap. Sverige är och ska vara en ledande kunskapsnation. På Innovationsrådets möte diskuterades den kommande forskningspolitiska propositionen.

Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, och Sylvia Schwaag Serger, professor och prorektor för Lunds universitet är båda ledamöter i Innovationsrådet och deltog i mötet.
Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

“En annan viktig ingång är aktivt arbeta emot den forskningsresistensen som vi idag ser breda ut sig i delar av samhället som exempelvis manifesterar sig i klimatförnekelse. Vi behöver värna hur forskningsbaserad kunskaps sprids i samhället för att kunna bemöta de samhälls- och klimatutmaningar vi ser. I grund och botten handlar det om att värna vårt demokratiska samhälle”, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning enligt regeringens hemsida

Steget Efter

-Pettersson läser om forskningsresistens och klimatförnekelse vad det nu betyder, men jag läser inget om mötet i Bryssel med en “Presentation av den europeiska klimatdeklarationen i Bryssel” där 779 forskare är av avvikande åsikt. Där sas bland annat att de senaste 100 åren har trots en grads uppvärmning av jorden har våra liv förbättrats spektakulärt och de frågade: ”Skulle du föredra att leva för 100 år sedan? Även om jorden skulle värmas upp ytterligare en grad och vi anpassade oss till detta, vad är problemet? 

 • Är dessa forskare också klimatförnekare?
 • När börjar igen? 
 • Samma människor som var/är tvärsäkra på att massinvandring är bra är nu lika säkra på att jordens uppvärmning är en katastrof. Kan vi lita på dem?
I förgrunden djävlar och häxor. Där ovan förhörskommissionen med en hop klagande kvinnor och barn som avger vittnesmål. En fångknekt driver fram en flock fängslade häxor och trollkarlar. Omkring bålet där de dömda brinner, syns häxor som bortför barn på sopkvastar, bockar och dynggrepar, medan demoner i djurskepnad tumlar i luften. Tyskt kopparstick från 1670. Wikipedia.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “När börjar häxprocesserna igen?

 1. De nya Häxprocesserna pågår för fullt! Det är bara straffens längd och karaktär som ännu! skiljer sig från 1600-talets!

 2. Häxprocesserna har redan startat i.o.m me-too och allt som blir anmält som brott vilket ska ha skett för åratal sedan. Har du blivit utsatt för brott så anmäl genast, även om inte polisen agerar!

 3. Alltid något som ska blåsas upp, glömmer aldrig häxjakten på all pappor som enligt några sexualfrustrerade dagisfröken förgrep sig på sina döttrar.
  Eller alla män över 50 som gillar barn är sexualförbrytare.
  Är det inte det ena så är det något annat.
  Ingen misstänkliggör alla de tanter som ta in unga skäggbarn från Afghanistan

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Riktig forskning ska vara fri och obunden och inte styrd av olika politiska intressen.
  Man undrar om inte vissa s k klimatforskare är cykloper och därmed inte tar hänsyn till varken kritiker eller olika parametrar som motsäger deras forskningsresultat.

 5. ju mer forskning vi får om rymden och andra galaxer och solsystem ju mer inser vi hur jorden med dess liv är är unikt och inget liknande har ännu inte upptäckts någonstans.

  Tror att folk har ångest över att innerst inne vet vet vi att vi kommer förgöras en dag pga rymdens naturliga ekologi. Jordens atmosfär kommer förångas precis som Merkurius och mars atmosfärer har gjort och vi kommer dö. Vi kan inte inte göra något åt det om du nu inte uppfunnit hur man håller en döende sol vid liv.

 6. Sverige trendernas paradis på jorden där allt för många sätter sin tilltro för vad en skolkande skolflicka anser. Att det finns en stor andel forskare med annan åsikt betyder inget i en demokratur.
  En annan trend är att vi som land inte skulle överleva utan en stor import av främmande med en tro som inte är Lutersk bara för att välfärden då skulle sluta fungera. Nu har vi sedan 1980 importerat över 2 miljoner frälsare och vår välfärd är långt ifrån värd namnet. Samtidigt har etablissemanget envist vägrat att lyssna till ett partis åsikter med motiveringen att deras värdegrund är fel, utan att själva ha någon som helst värdegrund annat än att behålla makten.

 7. “Även om jorden skulle värmas upp ytterligare en grad och vi anpassade oss till detta, vad är problemet?”
  Ja. det kan man undra. Klimathysterin är till för att lura folk att godta ytterligare skatter och pålagor och skumma affärer. Ett exempel:” Svenska myndigheter köper klimatkompensation av företag som ägs av holdingbolag i skatteparadis.
  Det visar en granskning som Dagens Nyheter gjort.
  – Klimatkompensation är ju en verksamhet som är ifrågasatt och därför är det verkligen mycket viktigt att vara extra transparent. Att inte visa upp all information är redan illa och att vara skriven i ett skatteparadis är klart mycket olämpligt, säger han till Dagens Nyheter.”

  • När påhittade “ozonhålet” försvann ur Vintergatan måste vänstern hitta något nytt. Flicka med vissa nedsatta funktioner talar “klimat”!

   Funderar på att införa en myt om rymdgubbe som slänger paket i huvudet på jordbarn i slutet på december. Måste bekämpas då det är orättvist eftersom han inte betalar importskatt eller flygskatt till (S)!

 8. Det anses att den lilla istiden, som började omrking1300 upphörde omkring 1850 då jordens genomsnittliga temperatur började återgå till normal nivå, dvs som den var före 1300-talet. Om den ganska måttliga temperaturhöjningen efter 1850 beror på mänskligt utsläpp av CO2 innebär ju det att den lilla istiden har fortsatt men motverkats av mänskligt utsläpp av CO2. Liten istid under några hundra år har omväxlat med perioder av högre temperaturer mer eller mindre regelbundet under åtskilliga tusen år. Aktuell genomsnittstemperatur för jorden är fortfarande lägre än den var under förra värmeperioden, dvs före 1300-talet.

 9. Ett hot som kommer alldeles för sent, för har vi verkligen ett demokratiskt samhälle att värna om?
  Två identiteter = två röster, tre identiteter = tre röster, fyra identiteter = fyra röster… och fullt möjligt att utöva sina väljarrättigheter IRL.

  Så står vi gammalmodiga tråkmånsar med en identitet och varsin ensam röst.

 10. Matilda Ernekrans har aldrig hört talas om henne, är hon minister?
  Regeringen framstår alltmer som en hemlig sekt som verkar i det fördolda.

Kommentera