Gymnasielagen utnyttjas av kriminella

INVANDRING & BROTTSLIGHET. Kommunen och frivilligorganisationerna i Västerås menar att det finns mellan 30-40 hemlösa unga från framförallt Afghanistan i Västerås. Många har sökt uppehållstillstånd med hjälp av den så kallade gymnasielagen och flera kämpar på med skola och språk men lagen utnyttjas även av kriminella varnar polisen.

En polis uppger för SVT att det finns mellan 75-100 unga män som cirkulerar mellan Västerås, Uppsala och Stockholm som just nu lever i vad han kallar ett parallellsamhälle där de både utnyttjas av andra kriminella och begår brott själva.

Vid kontroll av de unga killarna som ofta rör sig i centrala Västerås påträffar polisen ofta flera identitetshandlingar. – De kan ha upp till 3,4,5 identitetshandlingar och LMA kort (identitetkort för asylsökande) berättar polismannen.

Det här gör det svårt för polisen att utreda brott och poliserna har utarbetat ett eget system där de fotograferar killarna för att kunna identifiera och utreda dom i sin egen verksamhet.

Säkerhetspolisen i Sverige varnade också i samband med införandet av den sk gymnasielagen att kraven på att säkerställa identiteten på den som söker uppehållstillstånd var för svag. – Vi ser att dom ägnar sig åt narkotikaförsäljning, stölder av framförallt dyra kläder som jackor osv. Sen utnyttjas dom även som svart arbetskraft, berättar västeråspolisen.

I och med att polisen allt oftare träffar på de här killarna på arbetsplatser i Västerås varnar man för framväxten av ett parallellsamhälle.

Inom polisen är man också orolig över att livet i utanförskap ska leda till extremism, något som även volontärer varnat för om situationen fortgår.

– Generellt tycker jag att gymnasielagen är en form av missriktad välvilja. Att sätta unga ensamma män i den här situationen är oansvarigt. Det är min åsikt.

-Pettersson fattar inte varför inte lagen följs. Det är den asylsökande som har bevisbördan för sin ålder och identitet. Har någon 3, 4, 5 olika ID-handlingar så har ah förbrukat sin rätt att vara i Sverige. Vägrar någon åka hem, exempelvis Iran tar bara emot dem som kommer frivilligt, så lås in tills de lämnar Sverige frivilligt.

Varför ställs ingen till svars för en havererad integrationspolitik?

Merit Wager Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Gymnasielagen utnyttjas av kriminella

 1. Lås in den där Lindberg tillsammans med svinen, som
  stjäl, rånar, förstör och utnyttjar oss!

  Även om Aftonbladet är en genuint kommunistisk tidning
  så befinner de sig i Sverige och bör följa svensk moral!

 2. Är det inte dags att stoppa den här cirkusen när det gäller folks identitet , man får ta till storsläggan . Ta och inför en folkräkning med identitetskontroll , vilket innebär att alla som bor i landet inom 24 timmar har att infinna sig på särskilda platser och där uppvisa giltig identitetshandling .Dom som ej kan uppvisa rätt handling eller ej inställer sig finns bara en sak som gäller,
  ut ur landet
  Och förra veckan bedrevs en extra stor kontroll vid gränserna , varför så sällan , den storskaliga kontrollen ska givetvis bedrivas 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan året om .
  Sedan när det gäller alla dom som erhåller bidrag så ska det införas stickprovskontroller utan förvarning i hela landet .
  Nu vet jag att många tycker att det skulle bli för dyrt och diskriminerande emot folk men jag anser att ska vi få någon så när rätsida på detta genomkorrumperade landet så måste man ta besvärliga beslut och skrida till handling och inte bara sitta och rulla tummarna .

 3. Vad skulle hända om en Svensk avslöjats med flera falska identiteter?
  Fängelse?
  Vad händer när dessa avslöjas?
  Sannolikt syftande till bidragsfusk!
  Alltså stjäla pengar så att fattiga Svenskar fråntagits grundläggande mänskliga rättigheter!
  Där cancersjuka Svenskar tvingas arbeta 100% utan att de orkar tillföra någonting på sina arbetsplatser..

  Absolut ingenting händer!
  Denna sjuka och kriminella ockupationsjuridik med dubbla måttstockar är helt självklar i Sverige!
  “Annars blir det “Nazism”….”
  Ett Riksdagsval där den importkriminella bidragslevande delen av befolkningen haft flera röstberättigade identiteter UTAN att myndigheterna lyft ett finger!
  Trots att det varit välkänt i åratal!
  Sveriges Åklagare måste vara världens mest korrupta och odugliga!
  Även historiens mest korrupta och odugliga!
  Istället för att göra sitt jobb funderar de på med vilka svepskäl fattiga skötsamma Svenskar med moral ska kunna fängslas…

Kommentera