Bedragare och flata myndigheter hotar vårt land!

INVANDRING & BEDRÄGERIER. På tredje våningen i ett rostrött femvåningshus med loftgång på Krongårdsvägen 3 i Vårby, bor Iraks försvarsminister Najah al-Shammari, eller Najah al-Adeli, som hans svenska namn lyder. Irakiern ansökte om uppehållstillstånd i Sverige i september 2009. Enligt egen uppgift hade han tidigare varit general i Iraks armé under diktatorn Saddam Husseins tid vid makten!

Bild från Google.

Najah al-Shammari eller Najah al-Adeli fick permanent uppehållstillstånd 2011. Året därpå kom även hans fru och parets sex barn till Sverige. Familjen bosatte sig i en lägenhet i  Vårby gård i Huddinge kommun söder om Stockholm. Sedan ytterligare en släkting flyttat in var de totalt nio som trängdes i trerummaren.

År 2015, efter fyra år i landet, blev Najah al-Shammari svensk medborgare, trots att han uppgett att han varit general i Saddams armé, alltså i en stat som begått grova övergrepp. Najah al-Shammari hade aldrig något fast arbete i Sverige. År 2011 och 2012 hade han noll kronor i fastställd förvärvsinkomst, enligt uppgift från Skatteverket. De två följande åren var årsinkomsten 33.000 respektive 52.000 kronor. Därefter har han åter haft noll kronor i fastställd förvärvsinkomst varje år. Familjen har långa perioder levt på socialbidrag.

Enligt Nyheter Idag var al-Shammari sjukskriven på grund av minnesproblem. I senare polisförhör nämnde han själv att han hade problem med minnet.

al-Shammari har även åtalats för hot och misshandel  men åtalets lades ned efter att de hotade dragit sig ur.

Sedan 8 november utreds Najah al-Shammar och hans fru för bidragsbrott mot försäkringskassan eftersom de har fått barn- och bostadsbidrag trots att de sedan flera år är bor utomlands. Båda makarna misstänks också för brott mot folkbokföringslagen.

Najah al-Shammar är bara toppen på ett isberg.

Den 8 november 2010 skrev jag detta på bloggen: Ungefär 95 % av de som söker asyl i Sverige saknar giltiga, har falska eller inga handlingar när de kommer till Sverige. .

Familjen Sebreya Abbas, Ali Mohammed, Rasha Mohammed, Rana Mohammed och Kamal Kenkon erkänner att de kommit till Sverige med hjälp av falska handlingar som Kamal Kenkon köpt på svarta marknaden i Irak. De köpte id-kort, medborgarskapsbevis, militärkort och vigselbevis. Sedan fick de irakiska pass med hjälp av dokumenten och reste till Sverige och med hjälp av dessa falska handlingar fick de uppehållstillstånd och så småningom svenskt medborgarskap.

När man väl fått svensk medborgarskap plockar man fram sina äkta papper, erkänner att man använd falska papper och tagit sig in i landet på falska grunder eftersom det var ”lättare att få asyl som irakier”

Nu kräver familjen att få namn, födelsedatum och födelseort ändrat hos skattemyndigheterna som sköter folkbokföringen vilket inte beviljas eftersom rätten kräver att familjen ska bevisa att de falska handlingarna är falska. Vilket är lättare sagt en gjort. Familjen kontaktar då Irakiska myndigheter och ber om bevis att hans familj inte finns registrerade hos myndigheterna i Irak och får då som svar att de inte kan ge ut ett bevis att de inte är irakier, eftersom de inte finns registrerade.

Vi har alltså en familj bedragare som erkänner att de tagit sig in i landet med hjälp av falska papper men Sverige är ett så fantastiskt land att svenska medborgare inte kan utvisas ur landet hur de än kommit över sitt medborgarskap.  …och 95 % av de asylsökande har inte giltiga id-handlingar, herrejävlar!

I Maj 2007 skrev Merit Wager: Syriskt par i Gävle fick svenskt medborgarskap på falska irakiska handlingar. En månad efter det begärde paret att rätt nationalitet och namn skulle föras in i folkbokföringen. Skatteverket polisanmälde, paret dömdes för grov urkundsförfalskning.

-Pettersson undrar när ansvariga ska ställas till svars? I Sverige är det fortfarande omöjligt att dra in ett medborgarskap som getts på felaktiga grunder och justitieminister Morgan Johansson (S) har inga planer på att ändra detta faktum.

Så här borde det vara: Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.

När vi inte ens gör något åt problemen som syns, hur mycket finns då under ytan? Bild från Pixabay

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

7 thoughts on “Bedragare och flata myndigheter hotar vårt land!

 1. Nuvarande generaldirektören för MSB Dan Eliasson var generaldirektör för Migrationsverket när c:a 7 000 ”bluff”-somalierna slank igenom det grovmaskiga kontrollnätet hos Mig-verket och alla fick stanna i Sverige.

  Migrationsverket hann släppa in och ge PUT till c:a 7.000 fransk-talande ”bluff”-somalier. Detta pågick under åren 2007 t.o.m. 2012. “Bluff”-somalierna anlände från Djibouti och Somaliland på nordöstra delen av Afrikas horn. Alldeles för sent upptäckte handläggarna på Migrationsverket att alla borde ha utvisats omedelbart.

  Dom asylsökande uppgav att de kom från det egentliga Somalia men kom i själva verket ffa från Djibouti och det näraliggande Somaliland. Folket som bor där är fransktalande vilket inte är fallet med s k ”äkta” somalier. Djiboutierna är inte främmande för att dricka alkohol vilket de flesta ”äkta” somalier hävdar att de inte berusar sig med.

  I Djibouti och Somaliland rådde fred år 2007 och framåt. Flykting-/ asylskäl pga krig mm skulle därför ej ha kunnat åberopas. Det har ej heller rått varken extrem torka eller extrem svältkatastrof i Djibouti och Somaliland på samma sätt som i själva Somalia-området (d v s i de mellersta och södra delarna).

  Livsmedelsförsörjningen i Djibouti och Somaliland har också fungerat acceptabelt hela tiden eftersom fred, lugn och ordning har rått / fortfarande råder. De basala behoven i samhällena har hjälpligt kunnat tillgodoses … till skillnad från katastroferna i områdena i mellersta och södra Somalia.

  Läs på länkarna nedan hur glada och nöjda dessa c:a 7.000 ”bluff”-somalierna blev när Migrationsverkets handläggare accepterade deras falska uppgifter i ansökningarna.

  De kunde då börja leva gott och bekvämt på våra svenska skattepengar och hade egentligen inga avsikter att börja arbeta.

  ”Life is easy here, Beer and Alcohol which is my favorite are cheap, Qat is available if you know where to look for, i can survive with out much work, in Djibouti i used to work 18 hours every day for less than 150 dollars a month, i like Sweden, its like paradise to me. Said the Djiboutian man.”

  Varning! SvD:s blogg-länken nedan innehåller en vidarelänkning till en somalisk hemsida Maareg. Den somaliska hemsidan Maareg sprider farligt virus. Mycket starkt virus-skydd och brandvägg behövs. Avstå att klicka på den somaliska länken om du är osäker. Själva SvD-länken här nedan är däremot ofarlig och helt OK att öppna med ett klick.

  Ledarbloggen Per Gudmundson
  I en papperslös värld är alla somalier (Publicerad 3 september, 2012)

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

  Mer info finns på länken till Fria Tider på nedan:

  Falska somalier väller in i Sverige
  (Publicerad 3 september 2012)

  http://www.friatider.se/bluffsomalier-valler-in-i-sverige

 2. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vi har kanske den allt för uppbyggde till politiskt helgon förklarad socialdemokraten Olof Palme att “tacka” för det elände som vi nu bevittnar.det var han som tog bort tjänstemannaansvaret.

Kommentera