Varför är Eskil Erlandsson (C) i rätten?

RÄTTSVÄSENDE. Tidigare C-ministern Eskil Erlandsson anlände åtala idag vid Stockholms tingsrätt för tre fall av sexuellt ofredande mot kvinnliga politiker. Förhandlingarna väntas ta hela dagen. Även under onsdagen ska förhandlingar hållas under några timmar. 

Eskil Erlandsson med händerna ovanför bordet. CC BY-NC 2.0

Erlandsson förnekar brott och hävdar att han har en åkomma som gör att han ofta sitter bredbent och att han behöver sträcka ut sina fingrar, och att eventuell beröring skett av misstag. Han menar att det också fanns politiska spänningar vid tidpunkten som kan förklara att anklagelserna mot honom uppkommit.

De påstådda händelserna ska, enligt kvinnorna, ha inträffat 2016, 2017 och 2018. I samtliga fall påstås Eskil Erlandsson bland annat ha lagt sin hand på kvinnornas lår.

-Pettersson undrar om detta verkligen är något för rättsväsendet att lägga resurser på även om Erlandsson uppträtt som ett svin, en tillsägelse borde ha räckt eller i värsta fall en gaffel genom handen. Våra domstolar och polisutredare har annat att göra, speciellt när kvinnorna dröjde med att anmäla.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Varför är Eskil Erlandsson (C) i rätten?

 1. Kan det tänkas att kvinnorna som anklagar Erlandsson är medlemmar i flera eller någondera av aktivistgrupperna #jagärhär, #meetoo eller andra #xxyxxyxxy-grupper ELLER i sin bekantskap har sådana aktivister?
  I så fall bör åtalet vila och åklagare utreda om det handlar om falsk angivelse, INNAN åtalet förs vidare. Har f ö blivit populärt fram till för ca 2 år sedan i Tyskland, då ett antal kvinnliga aktivister (kommunister) falskt anklagade etniskt tyska män för handlingar muslimska invandrare utfört. Muslimerna fick 3-4 års fängelse, medan kvinnorna fick 6 år.
  Och har en kvinna väntat i flera år med att anmäla övergrepp eller våldtäkt, så går hon saklös. Att vänta innebär att vad som ev hänt blivit godkänt. Efter lång väntan, så övergår frågan till att kvinnan FÖRTALAR en man.

 2. Kunde inte dessa batikhäxor haft överseende med kraken. Svenska kvinnor och feminister kan aldrig ha överseende eller förlåta. Tänk på Anna Ardin som sänkt Assange först pippa en hel vecka och sedan komma med slik anklagelse. Och spela religiös kan skökan även. Hua, hua.

 3. Är jag ute och cyklar men jag tycker mig minnas att Erlandsson har försökt driva en traditionell centerpolitik i motsats till stureplanscenterns? Han har väl legat i närheten av SD i vissa frågor?

  Centern har väl lärt av demokraterna i USA? Det är fler än en på högra sidan om V-MP-S-L-C som fått silkessnöret när de påtalat diskrepansen mellan tiden före och efter valet.

 4. “Plötsligt händer det”,idag för Stenbock !
  Råkade på nytt trycka fel knapp på pianot. In kom utförligt reportage om denna C-partist som sitter och tar sina kvinnliga kolleger på låren i Riksdagen ! Troligen en gammal bock,som på ålderns höst mist synen !
  Tätt följd av en annan avart,som beskyllt en kollega för våldtäkter denna tydligen inte begått. Abzurdistan på nytt i centrum för de absolut viktigaste målen !
  Märkligt att dumstolarna befattar sig med sådana ärenden när hela landet håller på att gå under,p.g.a. importerat kriminella banditer o. parasiter !

 5. Är ju bara att lägga ner ett antal riktiga Våldtäkter där unga Svenska flickor fått underlivet och livet söndertrasat!
  Inte minsta problem för Vänster-kriminella Svenska Åklagare!
  Alltid är det män med förmögenhet som anklagas för att “i princip” efter låång tids funderande “ha betett sig som svin” !
  Men förvånas inte om dessa vidröringar verkligen skett!
  Sveriges Feminister anser att oskyldiga Svenska män i fängelse är en helt ok kompensation för vad helt andra män gjort!
  Är Åklagaren av samma uppfattning?
  Ja, inte helt osannolikt! Annars följer han/hon inte med sin tid!
  Med den uppenbara Set-up:en mot Assange har Sveriges Åklagare och Domstolar inte ens ett ok rykte!
  “Bevis” anses ibland som helt onödiga “reaktionära” instrument!
  Ibland däremot räcker inte flera bevis till!
  Vad som verkligen gjorts är inte så viktigt i Svenska Domstolar!
  Det som styr är vad som “i princip” har gjorts….
  Det viktigaste synes inte vara rätt eller fel utan att alla inblandade tjänar så mycket pengar som möjligt?

 6. Gubbsjuk tafsare ? Men rödskrikan vågade han sig väl inte på fast hon är ju inte så snygg så det stör

Kommentera