49 astronauter och NASA-forskare bestrider bevisen för klimatförändringen


VÄDER & KLIMAT. En enig forskarvärld skriver ofta PK-etablissemanget och klimatfascisterna, men det verkar som forskarna inte är så eniga. I april 2012 skrev 49 astronauter, aktiva och före detta, samt forskare vid NASA ett brev till NASA:s ledning och uppmanat dessa att ta bort felaktig information om CO2 och klimathotet.

Halsey kyrka på Grönland. År 950 till 1250, var det förhållande vis varmt på jorden och temperaturerna på norra halvklotet kulminerade runt år 1000. Det följdes av lilla istiden 1300-1900. Bild Wikipedia

Några framträdande röster på NASA hade tröttnat på organisationens aktivistiska inställning till klimatförändringar. I brevet bad de NASA sluta med klimatmodeller och begränsa sin hållning till vad som vetenskapligt kan bevisas.

”Dessa amerikanska hjältar – astronauterna som tog sig till rymden och forskarna och ingenjörerna som placerade dem där – är helt enkelt oroliga över NASA:s extrema förespråkande för en obevisad teori,” sade Leighton Steward. ”Det finns en oro för att om det visar sig att koldioxid inte är en viktig orsak till klimatförändringar, kommer NASA, NASA:s nuvarande och tidigare anställda, och till och med själva vetenskapens rykte på spel och riskera allmänhetens misstro”.

Några utdrag ur brevet: ”Det fortsatta påståendet om att CO2 är den viktigaste orsaken till klimatförändringar ska inte blandas med ihop med NASA:s historia om att alltid göra objektiva bedömningar av all tillgänglig vetenskaplig information innan beslut eller offentliga uttalanden fattas.”

”Vi anser att påståendena från NASA och GISS om att utsläpp av koldioxid har katastrofala effekter på den globala klimatförändringen inte kan styrkas.”

”Vi begär att NASA avstår från att inkludera obevisade och ej stödda kommentarer i sina framtida skrifter och webbplatser i detta ämne.”

Läs mer och hela brevet på Business Insider…

På klimatupplysningen finns det översatt…

-Pettersson säger att Sveriges journalistkår med enstaka undantag också behöver få ett sådant brev. Brevet skickades 2012 men är fortfarande aktuellt i synnerhet i skuggan av vad som idag är aktuellt i klimatdebatten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


9 responses to “49 astronauter och NASA-forskare bestrider bevisen för klimatförändringen

 • Peter Skoglund

  Apropå de 11.000 ”forskarna” som larmade om ”jordens undergång”….

  Nu har de kanadensiska ”forskarna ” kollats upp av de som har skrivit på listan. Kolla in denna film om vilka de var och vad de sysslade med. Den kvinnliga alarmistiska programledaren, som påannonserar om forskarrapporten, är värd en egen liten ”alarmist” notis.

  Tidigare så har ju Rebecca Weidmo Uvell kollat upp de svenska ”forskarna”

  https://uvell.se/2019/11/07/vilka-svenskar-skrev-under-musse-pigg-petitionen/

  Gilla

 • Maria Küchen

  Sju år gammal nyhet om Leighton Stewarts lobbyism. ”While making presentations in late 2011 to many of the signatories of the letter, Steward realized that the NASA scientists should make their concerns known to NASA and the GISS.” Stewart, som inte jobbat hos NASA men däremot hos fossilindustrin, tubbade bl a diverse 80+ år gamla personer, pensionerade från NASA, att skriva under hans upprop. Det har funnits Apolloastronauter som trott på ufon också. Bara för att man varit i rymden har man inte definitionsmässigt full koll på allt. Inte för att jag inbillar mig att fakta biter på dem som bestämt sig för att fakta = PK.

  Gilla

 • Lellego

  Precis samma utveckling på SMHI. De har ett aktivistgäng som jobbar med ”klimat modeller” Istället för att jobba med väder sitter de och pillar med sina ”modeller”.
  Senast basunerade de ut att det blir värre än vad de tidigare sagt. Vad hade de nu kommit på? Jo, de faktiska data som hämtats in hade ”justerats” i ”modellen”. Tydligen var det så att den ”justeringen” gjorde att modellen blev förfinad och mer exakt.
  Detta tillvägagångssätt kan man nog benämna med något helt annat än forskning. Gör man så här i andra sammanhang kallas det för bedrägeri.

  Gilla

 • Maja

  Det här bör visas alltid på en stortavla när klimat Greta agerar .
  (Nu är man där igen, Greta som jag helst inte vill veta något av)

  Gilla

 • Mike E

  Precis som med väder som inte passar med klimataktivisternas agenda så kommer de okunniga, emotionella och irrationella aktivist-journalisterna inom MSM att ignorera denna nyhet.

  Gilla

 • Bajen666

  Jag är en stolt ”klimatförnekare”…:-)

  Gilla

 • odalkvinnan

  Rent logiskt tänkande utifrån aktivisternas resonemang. Då dinosaurierna stolpade runt var det varmt och mycket koldioxid. Alltså hade de brytning av kol som de eldade med redan då?

  Gilla

 • odalkvinnan

  Vad jag fattat beror det på var du mäter. Det är mer co2 nära jordytan mindre längre upp. Tror Lennart Bengtsson skrev om det vetenskapligt.
  Min jämförelse blir då att det är mycket fekalier i reningsverket på väg in och mindre efter rening.
  Barna fiskade vid utsläppet från byn och kom hem med massor med fisk.
  Som man ropar får man svar.
  Plantera mera så gör fotosyntesen resten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: