Stäng

Jättebråk i Oxelösund fortsatte i Nyköping

BROTTSLIGHET. Under fredagskvällen för en vecka sedan fick polisen flera larm om att ett 30-tal människor slogs på Esplanaden i Oxelösund. Polisen fick ett första larm om händelsen 20:42 och kunde gripa en person på plats, som i tisdags blev häktad misstänkt för grov misshandel.

Pettersson som ung vuxen. I sällsynta fall förekom det ett och annat slagsmål men aldrig med kniv och aldrig i någon gruppering. Det var en mot en.

Socialchefen i Oxelösund säger att hon aldrig hört talas om sådana här bråk tidigare och områdespolisen tror att det handlar om enskilda individer.

Nu skriver den Eskilstuna styrda tidningen Södermanlands Nyheter att bråket har fortsatt på gymnasiet Gripenskolan i grannstaden Nyköping, där har två unga män gripits misstänkta för den synnerligen råa misshandeln i Oxelösund den 8 november.

– Det finns schismer mellan våra ungdomsgrupperingar som vi tar på allvar. Vi måste göra vad vi kan för att det inte ska eskalera. Vi samarbetar för att undvika att det blir en negativ händelseutveckling som vi inte vill ha. Vi är bekymrade över att det förekommer knivvåld bland våra unga vuxna, säger områdespolis Nina Gual.

De inblandade ungdomarna kommer från både Oxelösund och Nyköping enligt SN.se

-Pettersson tror inte en sekund på att de inblandade kommer från Nyköping och Oxelösund, jag tror de hör hemma betydligt längre bort och det är som så att flyttar man Mellanöstern till Sverige blir Sverige som Mellanöstern.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Jättebråk i Oxelösund fortsatte i Nyköping

  1. Socialchefen hade aldrig hört talas om sådana här ungdomsbråk tidigare. ” Dom unga vuxna ” beväpnar sig med kniv !Ja, hon lär nog få höra talas om mer sånt i fortsättningen.Har vi tagit hit problem så får vi problem.Korvgrillning , armband, nya ungdomsgårdar löser säkert problemen.Eller varför inte bjuda på pizza ? Polisen kan säkert göra en insats också genom att bli ”kompis ” med grabbarna.Fiffig lösning eller hur ?

  2. Hatet sprider sig, har du som etnisk svensk blivit rånad och kränkt så ger de igen var så säker på det. Får väl hoppas våra lokalpolitikers och delar av riksdagens politiker får ta del av det från sina barn och ungdom så kanske de förstår det trauma de utsatt oss utan makt förutom med röstsedeln. Men rösträtten har ni styrande gett bort till icke svenska medborgare, som inte talar vårt språk. Hur skall de förstå och kunna sätta sig in i alla komplexa frågor.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: