Stäng

Ännu en framgång för SD trots förlust i riksdagen

INRIKES. I morse såg vi att Sverigedemokraterna är största parti i Aftonbladet/Demoskops opinionsmätning. På förmiddagen har riksdagen haft misstroendeomröstning om justitieminister Morgan Johansson (S). 

Morgan Johansson (S) Foto: Wikipedia

151 ledamöter röstade för ett misstroende, 131 röstade emot och 57 ledamöter avstod från att rösta.

Morgan Johansson (S) klarade sig och sitter kvar.

På förhand hade M och KD sagt att de står bakom SD:s initiativ om ett misstroende, men deras röster räcker inte för att fälla justitieministern.

Omröstningen skedde på Sverigedemokraternas initiativ. Trots att Johansson sitter kvar var det en framgång för SD.

-Pettersson säger att för första gången röstade två partier på SD:s förslag och det är en stor framgång. Kristdemokraterna och Moderaterna ställde sig bakom Sverigedemokraterna och röstade för misstroendeförklaringen. Liberalerna röstade nej, och både Vänsterpartiet och Centerpartiet la ner sina röster.

Ytterst är det naturligtvis regeringen som har ansvaret och borde avsättas, men vi får väl vänta tills det blir ännu värre innan något händer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 reaktioner på “Ännu en framgång för SD trots förlust i riksdagen

 1. Konstigt. Tycker att 151 är fler än 131. Om man avstår eller inte är på plats ska väl inte rösten räknas. 175 är helt ok för majoritet OM alla är på plats OCH röstar. Av de som röstade fick ja sidan betydligt fler röster men det räckte inte. Konstig demokrati där 20 fler är för lite ??

 2. Jag hade som outsider och tidningsläsare trott att Liberalerna skulle komma in på banan igen med Sabuni som partiledare. Så jag misstog mig. Det blev bara sämre. Så. hej då! Jag saknar inte.

 3. Men även om han nu inte blev utröstad, så är där
  väl inget som hindrar honom att avgå ändå, alltså
  bara för skams skull, han behöver ju inte oroa sig
  för försörjningen, för med partibok bruka det bli en
  spark uppåt? (Se på Dan Eliasson)

 4. 57st avstod från att rösta, garanterat sådana som är inkvoterade för sin okunskap om hur man sköter sitt arbete. Viktigare med genus och allt annat trams som kallas totalt onödigt vetande, därav att man avstår från att rösta när man inte vet hur man ska sköta dom arbetsuppgifter man fått

  Dom 57 får verkligen passa sig när dom reser utomlands, välja rätt land och inte åka precis vart som helst heller. Dom kan bli ett huvud kortare, fårskalle är en delikatess på vissa ställen

 5. Det här kommer att påverka de som inte ännu fattad, vilka som försvarar den kriminalitet som landet lider av. Det är även samma partier som orsakat den, med öppna gränser för massintag av vandrande kriminella som ansluter till den redan aktiva gängkriminaliteten som nu spridit säg från orten, till innerstan och mindre samhällen. Vilka det är vill inte dessa partier att man säger, det är hyss hyss, men vi blir fler hela tiden som förstår sammanhanget. De avsätts så småningom, och folkets dom kommer att svida i deras skinn. SD kommer att växa än mer.

 6. Greider lär visst ha hamnat i chock, och ett stort bryggeri skvallrar om en större betällning av gravöl till Sveavägen.

 7. Kan ni tänka vilket otrolig aktivitet det måste vara i sossarnas lögnfabrik nu när SD är störst. Skickade just ett mail till svt:s nyhetsredaktion att dom hade missat en viktig nyhet ( svt har i skrivande stund inte nämnt något ) och att jag pga detta ifrågasatte deras opartiskhet.

 8. Nu har ni i riksdagen visat vilka syltryggar ni är. Ni bär kollektivt, förutom de som röstade på SDs misstroende mot den ansvariga justitieministern för att invällartyper rånar era barn o ungdomar. Tror ni korkade människor att de ungdomar och barn kommer att tåla detta. Ni sår hat o splittring. Börja söka jobb, för dessa otroligt generösa pensions villkor som ni själva ordnat för er grupp, kommer de som blivit utsatta för er diskriminering av etniska svenskar inte att tåla. Ni har vant er vid att stifta lagar, illa genomtänkta o det kommer att smitta av sig till de som då kommer att ha makten, de hatiska och drabbade.

 9. Allra fegast i riksdagen är Centern och Vänstern som inte vågade säga ja eller nej. Man sitter i riksdagen för att styra landet och det kan man inte göra genom att inte veta vad man vill. Det borde i varje fall vara avdrag på lönen.

 10. Nyheten att SD är största parti har ännu inte nått SVT/ SR
  Konstigt ändå att dom lyckats med att få med att M.J
  sitter kvar som j. minister??

 11. Misstroendevotum. Hur kan 151 röster för och 131 emot bli fördel emot? 57 avstod ju från att rösta överhuvudtaget.

  1. Enligt regelverket i riksdagen krävs minst 175 ”för”-röster, d v s en majoritet av riksdagens alla 349 ledamöter för att misstroendet skall vinna laga kraft.

   Om samtliga 349 ledamöter är närvarande och alla röstar skulle det bli en minoritet på 174 ”emot”-röster som förlorar omröstningen och ministern tvingas då avgå.

   Men dagens siffrorna på 151 ”för”-röster och 131 ”emot”-röster är ändå en psykologisk vinst en kraftig markering mot Morgan J från oppositionen SD+M+KD även om han lyckades klara sig kvar.

 12. En vinst helt klart för SD att M och KD ställer sig bakom men framförallt ett klargörande att L ställer sig bakom den katastrofala politiken som har förts av Morgan Johansson. Att Nyamko Sabuni är ett misslyckande som partiledare står nu helt klart. Att C lade ner rösterna är också ett klargörande men helt väntat.

 13. Jag tycker att både SD och s går åt RÄTT HÅLL. SD går framåt och s går bakåt. Helt i sin ordning. HURRA FÖR SD

 14. Bara att C och L så tydligt än en gång nödgas visa att de tillhör vänsterblocket är en framgång för SD.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: