Stäng

Läget mycket kritiskt för den kvinna Ibrahim Ramadan försökte slå ihjäl med en planka

BROTTSLIGHET. Läget för den kvinna som misshandlades vid en busshållplats i Malmö är fortsatt kritiskt. ”Den mycket svårt skadade kvinnan vårdas på sjukhus med livshotande skador”, skriver polisen på sin hemsida.

Gärningsmannen gick till angrepp mot kvinnan med en planka, men avbröt misshandeln när vittnen upptäckte vad som pågick. Han har erkänt brottet och ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning.

Ibrahim Ramadan dömdes till psykiatrisk tvångsvård för 13 månader sedan men sprang ändå lös.

TIDIGARE 2019-1-11. Ibrahim Ramadan häktad, försökte slå ihjäl kvinna med en planka

BROTTSLIGHET. Ibrahim Ramadan, född 1998, misstänks ligga bakom mordförsöket på en kvinna vid en busshållplats i Malmö natten mot söndag och har nu häktats enligt Malmö Tingsrätt målnummer B 10753-19. Enligt kammaråklagare Fredrik Jönsson erkänner den misstänkte mannen brottet.

Steget Efter

– Utan att gå in på vad han har sagt så kan jag säga att han har gått med på att han har utövat våld. Men det har inte framkommit något brottsmotiv, säger Jönsson.

Enligt vittnen har Ibrahim Ramadan smugit sig på kvinnan och sedan oprovocerat ha slagit henne upprepade gånger i huvudet med en planka. Polisen har även säkrat teknisk bevisning, bland annat i form av ett träföremål och blod på mannens kläder. Mannen ska ha använt föremålet mot kvinnan och polisen larmades av förbipasserande som blivit vittne till misshandeln.

På söndagen uppgav polisen att det inte fanns något som tydde på att mannen var bekant med kvinnan, eller hade någon annan koppling till henne sedan tidigare.

Kvinnan, i 25-årsåldern, fick livshotande skador och hennes tillstånd är oförändrat.

-Pettersson ser att mannen tidigare är dömt för flera brott och har varit intagen för psykiatrisk tvångsvård. I oktober 2018, tog förvaltningsrätten beslut om psykiatrisk tvångsvård i högst sex månader, hur man nu kan besluta om psykiatrisk tvångsvård i högst sex månader.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 reaktioner på “Läget mycket kritiskt för den kvinna Ibrahim Ramadan försökte slå ihjäl med en planka

 1. Även om hon kommer att repa sig så kommer hon garanterat att få men för livet, då har denna värdelösa import lyckats att förstöra livet för en ung tjej. Undrar ifall Sydsvenskan kommer att skriva om vilka drömmar den tjejen hade i livet? Nej garanterat inte !

  Jag känner avsky för många politiker, men den överträffas ändå av den avsky jag känner för stora delar av journalistkårens medlöpare.

 2. https://youtu.be/oQ-X78nMhjE

  Denna fd.polischefen fick jobbet av en annan sjuk människa med samma åsikter.

  Fråga : Finns det super idioter i styrande ställning i Sverige !?

  Fråga : Vill du ha det så !?

  💐 till den unga kvinna, vars liv hänger på en skör tråd. 😢😢😢

 3. När allt kommer till kritan så kanske stening kan anses som ett humant och rättfärdigt straff, ska vi inte testa detta på denna personen, då får han ju dessutom straff enligt egen måttstock!

 4. Vad gör den figuren här över huvud taget, hade det funnits
  det minsta kontroll av dom som släpps över gränserna hade många av
  dem stoppats i tid, nu kommer även sådana som uppenbart är sjuka i huvudet hit, för går man och slår en kvinna med full kraft med en planka i huvudet är man fan inte frisk i knoppen.

 5. I nyhetsreportaget från TV4 igår visades flera korta sekvenser från brottsplatsen med stora blodpölar på sittbänken och på asfalten vid busshållplatsen där gärningsmannen misshandlade den unga kvinnan.

  I går kl 14:46 videolängd 4:19

  En kvinna blev under lördagsnatten överfallen på en busshållplats i Malmö. Nu häktas en man i 20-årsåldern misstänkt för mordförsök.

  Länk:

  https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/man-h%C3%A4ktad-misst%C3%A4nkt-f%C3%B6r-mordf%C3%B6rs%C3%B6k-i-malm%C3%B6-12510007

  Regimmedia SVT visade naturligtvis inte några sådana bilder som indikerar hur svårt skadad kvinnan blev och hur stora hennes blodförluster blev redan på brottsplatsen.

 6. Känner sån otrolig sorg för denna tjej, kunde varit min egen dotter eller din!!
  Hur länge skall den här skiten få hålla på?
  Nu får de för fan trolla upp huvet från röven och agera STORT.
  De här dårarna ska ju inte hinna förvandla hela Sverige till sina egna krigs och ligist zoner innan staten försöker ta tillbaka landet och innan folk ligger skjutna och lemlästade till höger och vänster.
  Det här har passerat allt sunt förnuft för länge, länge sedan.
  fy fan va less man är på det här skitlandet

 7. Det var ju uppe förvaltningsrätt. Och rätten skall självklart INTE lägga sig i vårdens medicinska bedömningar, d v s begränsa vård.
  Att sedan släppa lös en sådan borde dels föranleda åtal mot alla i förvaltningsrätten solidariskt med alla inblandade i hans psykiska vård. De bör skiljas från sina tjänster. Dör kvinnan, så handlar det om ANSTIFTAN till mord.

 8. I dag har P 1 radio, malt om, och om igen, ett reportage med
  en ”f.d.” grovt kriminell.
  I programmet repeterar han att allt de kriminella ”barnen” gör
  är kompensation för att de är psykiskt misshandlade.

  Det är alltså mest synd om de stackarna, som rånar gamla,
  stjäl från andra ungdomar, hotar och ibland misshandlar personalen
  i varuhus och affärer, våldtar och mördar våra kvinnor!

  Tänk va’ synd det är om dessa stackare!

  => största problemet verkar dock vara att de är från afrika eller
  mellanöstern där en helt annan kultur råder!

  Titanic (Sverige) har stora hål i ”skrovet” och ”kaptenen”
  rekommenderar passagerarna (att hålla sig lugna) och att ta
  ännu en gratisdrink i baren.

  – några har dock redan klättrat ner i livbåtarna, men de flesta
  tror på ”kaptenen” och håller sig lugna.

  En ny ”kapten” (Åkesson) kan säkert beordra tätning av hålen
  i skrovet och ”länspumpning” av det hotande och skadande
  vattnet i båten!

  1. ”age” skrev:
   ”I programmet repeterar han att allt de kriminella ”barnen” gör
   är kompensation för att de är psykiskt misshandlade.”

   – Då är frågan vem som har utfört den psykiska misshandeln. Ifall det handlar om barn, så bör man leta inom barnets familj. Det är föräldrarna, och inte samhället, som har störst påverkan på barnets uppväxt.

   ”age” skrev:
   ”Tänk va’ synd det är om dessa stackare!
   => största problemet verkar dock vara att de är från afrika eller
   mellanöstern där en helt annan kultur råder!”

   – Eftersom barn från dessa länder ofta är stökigare än svenska barn, så blir den rimliga slutsatsen att föräldrar från Afrika och Mellanöstern är usla föräldrar som inte förmår ge barnen en bra uppväxt. Afrikaner och araber har däremot stor talang att avla stora mängder med barn. När dom sedan har många fler barn än ekonomin klarar av, så läggs skulden på svenska samhället. Svenska samhället sägs missgynna invandrarnas barn genom att utsätta dom för dåliga ”socioekonomiska faktorer”.

   1. Bör inte miljö-Greta ta ett snack med de araber som avlar barn utan att bry sig om hur de kan ta hand om dem.
    Såg på tv i går en arab som hade 40 ungar och funderar på att skaffa ytterligare en fru för att skaffa flera barn.
    Sjukt helt enkelt.

   2. ”Maja” skrev
    ”Bör inte miljö-Greta ta ett snack med de araber som avlar barn utan att bry sig om hur de kan ta hand om dem.”

    – Expo och journalistkåren anser att det är rasism att förvänta sig att andra folkslag ska ha lika låga födelsetal som vita västerlänningar.

    Sverigedemokraten Annika Rydh i Älmhult kritiserade muslimernas höga födelsetal. Givetvis väckte detta stor vrede hos Expo och journalistkåren. Annika Rydh jagades och tvingades lämna Sverigedemokraterna för att hon invände mot muslimernas demografiska krigföring.

   3. Feminist och hipster föräldrar är i princip inte bättre; Dom uppfostrar sina hen ungar att acceptera den importerade missfostran du skriver om

  2. Nja, kaptenen rekommenderar inte passagerarna att ta en gratisdrink i baren utan beordrar dem att betala dyrt för drinkarna (läs höjer de redan höga skatterna).

 9. Hoppas hon överlever, jag undrar var pappan är och vad han tänker göra åt saken.?….Jag vet vad jag hade gjort.

  1. Överlever gör hon nog. Frågan är vilka men hon kommer få leva med resten av sitt liv.
   Kanske problem med minnet, talet, motoriken, kronisk huvudvärk, tinitus eller sus i öronen för att inte tala om psykiska problem. Stackars kvinna.
   Han å andra sidan kommer förmodligen gå vidare i livet rätt snart. Lite pizza med polisen blandat med nya brott.

 10. Tyvärr är lagen sådan .Den här personen var tvångsvårdad i 6 månader.Han fick adekvat medicinering på avdelningen antar jag.Hans psykiska tillstånd blev i så fall klart förbättrat.Vad som är fel i alla sådana här fall är att patienten inte har sjukdomsinsikt och slutar medicinera direkt efter utskrivningen från avdelningen.Sedan har man en omedicinerad vandrande psykotisk bomb ute på gatorna igen.

  1. Görs ingen uppföljning? Släpper man bara ut dessa patienter utan täta, obligatoriska återbesök? I så fall är det totalt hänsynslöst mot både patient och omgivning.

   För utländska brottslingar bör eftervården ske i hemlandet. Och med hänsyn till hemlandets befolkning, så bör hemlandets myndigheter få all information om patientens vårdbehov.

 11. Hur många psykiskt sjuka sitter och bedömer psykiskt sjuka, kan man ju undra när vissa domar är totalt obegripliga för friska…

 12. Fråga de som hade ansvaret för tvångsvården av Ibrahim men släppte honom fri. Vad vill de säga till kvinnans anhöriga.
  Det är alltid andras liv som riskeras, när dessa galningar släpps fria.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: