Sverige och arbetslösheten


2020 ska Sverige ha EU:s lägsta arbetslöshet. Det var Stefan Löfvens löfte till väljarna 2013. Siffrorna talar dock sitt tydliga språk.

Nya siffror från idag visar att arbetslösheten stiger i snabbare takt än väntat. Arbetslösheten i Sverige ligger nu på 7,1% och med den siffran parkerar sig Sverige i EU:s bottenskikt.

Det är ingen tillfällighet, utan siffran har stigit de senaste fyra månaderna och vi ser en tydlig avmattning i ekonomin, enligt Arbetsförmedlingens analyschef.

Bilderna nedan är hämtade från EU:s webbsida och visar hur Sverige parkerar sig i botten bland sedan länge kända krisländer. Klicka för större bilder

Nu är det inte bara arbetslösheten som uppmärksammas i media och av andra. EU-kommissionen spår en dyster framtid för Sverige och placerar oss i botten på tillväxtligan.

Samtidigt visar svensk medias två hackkycklingar, Donald Trump och Boris Johnson, att utvecklingen går att andra hållet i deras länder. I USA har arbetslösheten fallit till den lägsta siffran på 50 år och i Storbritannien ligger arbetslösheten lägre än väntat och långt under Sveriges.

Fast räknar man bort arbetslösheten toppar Sverige två listor. Antalet sprängdåd i Sverige är unikt högt och saknar motstycke i länder som inte befinner sig i regelrätta krig. När det gäller skottlossningar och dödsskjutningar bland personer i åldern 15 till 29 år toppar Sverige statistiken i Västeuropa. Sedan har vi förstås den gamla statistiken över våldtäkter där Sverige år 2010 toppade denna tragiska lista tillsammans med afrikanska Lesotho.

Nu glömde jag två viktiga områden. Vården, där Sverige placerar sig i Europas bottenskikt med de näst längsta vårdköerna och andra problem. Skolan givetvis, där Sverige trots en uppgång i Pisa-mätningarna ligger lång från att uppvisa de bästa resultaten.

Något har gått snett i landet Sverige. Håller ni med?

 


22 responses to “Sverige och arbetslösheten

 • Kattsand

  För övrigt så brukar sossarna göra tvärtom mot vad de lovar. Och de har lyckats få landets arbetslöshet nästan helt på bottenplats.

  Gilla

 • blabaris

  Jag älskar. Särskilt för deras statistik. De mäter och jämför ALLT i alla olika länder.

  Sverige har tagit emot flest outbildade migranter i EU. Sverige har tagit emot mest migranter per capita.

  Här finns statistik på första och andra generationens utbildningsnivå och hur mycket de jobbar. I EU finns statistik på ALLT.

  https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Category:Asylum_and_migration

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Vi måste börja bygga fler raketer och göra fler hjärnoperationer, för de som kommer hit är ju baaaarn som är raketforskare och hjärnkirurger….de kan börja operera de som säger : EN VINST FÖR SAMHÄLLET och TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE.

  Idiotin är här och fortsätter regera Sverige till total kollaps !

  Gilla

 • Tony

  Stefan Löfven har inte tid med Arbetslöshets statistik, han jobbar febrilt med att få ner ligistdåden som gör Sverige till Europas värsta land att vistas i. För som han säger” Folk ska våga vistas över allt”?

  Fan troet!

  Gilla

 • volse

  Världens odugligaste statsminister förtjänar arbetslöshet utan pension eller a-kassa.

  Gilla

 • Kattsand

  Sossarna är ett bidragparti och de har väl 100% arbetslöshet som mål, att göra reklam för svenska bidrag är väl bara en del av detta….

  Gilla

 • valentin

  Se hur kommunist tvs rapport bluffar från borlänge, visar att arbetslösheten sjunkit, talar inte om från vilken superhög nivå!!
  mörkläggning, ge på dem för bluffen

  Gillad av 1 person

 • Martin.

  Tja………….. Tyvär rycker vi närmare med stormsteg den sista lösning på alla Svea Rikes många problem: REVOLUTION OCH INBÖRDESKRIG
  ………Sörgligt !

  Gilla

 • Billy Boy

  Delcitat

  Kylig höstprognos för Sverige – näst lägst tillväxt i EU

  Bara Italien beräknas få en lägre tillväxt än Sverige under nästa år. Arbetslösheten spås samtidigt öka och bli den femte högsta i unionen – långt från regeringens skrotade mål om att nästa år bli bäst i EU.

  EU-kommissionen räknar i sin ekonomiska höstprognos att Sveriges tillväxt under 2020 bli 1,0 procent. Det är efter Italien den lägsta nivån i EU.

  ”Sveriges ekonomi saktar tydligt in. Inhemsk efterfrågan och investeringar är i synnerhet svaga”, heter det i rapporten. (Publicerad 7 november 2019)

  Slut delcitat

  Läs mer och se de förödande värdena för låg tillväxt och hög arbetslöshet för Sverige i diagrammet på länken:

  https://www.europaportalen.se/2019/11/kylig-hostprognos-sverige-spas-nast-lagst-tillvaxt-i-eu

  De vanstyrande socialdemokraterna (med sina samarbetspartier MP, C & L) jobbar på målmedvetet för att i väljaropinionen nå den eftertraktade nollpunkten snarast möjligt …

  Gilla

 • Weronica Selby

  Jag haller med 1000%

  Gilla

 • Mike E

  Det är alltid ett år i framtiden som Sverige skall nå ett fantastiskt mål. När året så kommer och målet så klart inte nåtts så har alla glömt löftet och om det var vänstern som lovade så drar inte Sveriges journalistkår upp fiaskot.
  Samma sak med klimatkatastrofen. Den kommer alltid om ett antal år. Tidpunkten för flera av dessa förutsagda katastrofer har redan kommit och gått utan någon katastrof men då har folk glömt förutsägelsen och klimataktivisterna är redan ute med nästa katastrofdatum.

  Gilla

 • Kungen

  Detta är utan tvekan den klart SÄMSTA regering Sverige nånsin haft. Dom klarar INGENTING. UT MED ODUGLINGARNA NU !!

  Gilla

 • Bajen666

  Vad den utvecklingsstörde dåren säger ska man ta med en last salt, han är inte klok helt enkelt.

  Gilla

 • age

  Kontraktet, som socialdemokraterna, LANDSFÖRRÄDARNA skrev
  med muslimerna 1999 gäller ännu.
  I kontraktet lovar S att bidra till att göra Sverige till ett muslimland!

  D.v.s. det skulle vara kontraktsbrott att returnera muslimer!
  ”Straffet” för kontraktsbrottet skulle vara att muslimerna slutar
  rösta på S!

  Då hamnar väl S under 10% – nivån i nästa val?
  => visserligen en dröm för oss, Sverigevänner, men inte
  för LANDSFÖRRÄDARNA!

  Gilla

 • he adamsson

  Problemet för svetsarn är att han har fyllt alla sina arbetsdagar med att jobba med kriminaliteten och hinner således inte ägna sig åt arbetslöshets-
  frågor eller andra frågor överhuvudtaget.
  Det är det där med ”2 bollar i luften”, vilket för honom blir en för mycket.

  Gilla

 • Argus

  Det är visserligen ett tag sedan jag tittade i EU:s sysselsättningsstatistik men det var två saker som stod ut; infödda svenskar har EU:s högsta sysselsättningsgrad och skillnaden mellan svenskar och utomeuropeiska invandrare är också störst.

  Löfven har alltså tänkt skicka tillbaka de ekonomiska migranterna? Det skulle inta bara uppfylla löftet utan lösa drösvis med problem av senare art.

  Gilla

  • Maja

   Med tanke på att 45 % av de avvisade, som inte fick uppehållstillstånd i Sverige i fjol åkte frivilligt.
   Resten är här illegalt , och frågan är varför inte polisen söker dem och skickar tillbaka. kan det bero på att regeringen inte tillåter det?
   Antalet gavs inte på MGV s sidor.

   Gillad av 1 person

   • SvenskMan77

    Polisen är styrda av sinnes-slöa politiker. Därför ska dom denna kväll samtala med gängkriminella o be dom sluta bråka….. eeeh.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: