Stäng

Rejält kallare än normalt, men det är väder…

VÄDER. Den 8 oktober konstaterade SMHI att den meteorologiska sommaren lämnat hela Sverige. . Detta då samtliga SMHI-stationer i landet sedan den 3 oktober fått meteorologisk höst eller i delar av fjällvärlden meteorologisk vinter. Att sommaren lämnat hela landet så här tidigt i oktober hör inte till vanligheterna. Vi får gå tillbaka till 1979 för att hitta en tidigare höst. 

Oktober var kall eller mycket kall över hela landet. November har börjat likadant, med kallare eller mycket kallare väder än normalt. Natten till idag var det minus 29,4 Karesuando. I fjällen är vintern 2-3 veckor tidigare än normalt och även i det inre av Götaland har det varit kallt.

Runt 10 oktober drog för årstiden rejält kall luft ned över västra Kanada och angränsande delar av Nordamerika med temperatur under -20 på många håll.

I Sibirien har det hittills varit några grader varmare än normalt, men de senaste dagar har det varit 39 och 40 minusgrader på några platser.

Medel­temperaturens avvikelse från den normala för perioden september (underst), oktober (mitten) och 1-8 november i år. Lila/blått kallare än normalt och rosa/rött varmare än normalt.

-Pettersson konstaterar att enligt klimatredaktionerna på våra medier är kyla väder och värme är klimat…

Oktober 2019

 

September 2019

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

6 reaktioner på “Rejält kallare än normalt, men det är väder…

  1. Här i Sundsvall satt folk och vinterfiskade på isen som ligger på Selångersån. Vi har ingen snö, men väl minus grader. För fyra veckor sedan inleddes isfisket i Arjeplog. Så milöpartimuppen Pär kan ta Greta och dansa efter sin vals, som de försöker trycka ner i halsen på människor i den vita världen, obs, ingen Greta i Botswana och ingen Pär i Vietnam. Det är bara den vita världen som ska lägga ner allt det arbete som tusentals uppfinnare gjorde under 18- och 1900 talen. Vi ska bli som Afrika var under 60-talet, fattigt och korrupt.

  2. Det mest sannolika är att vi enligt en långsamt trend går mot en ny Istid eftersom nuvarande mellanistid, holocen, enligt astronomiska förhållanden (som dessutom bl a stöds av studier av borrkärnor) är i sitt slutskede. Detta hindrar inte att det i vissa perioder blir tillfälligt (tillfälligt kan vara allt från ca 30 till ca 1000 år) varmare osv. Om människan genom utsläpp möjligtvis kan orsaka en uppvärmning kan den katastrofala istiden kanske fördröjas

Kommentera

%d bloggare gillar detta: