Kräver godkänt språkprov – och begränsad tolkrätt

INRIKES. Kristdemokraterna har under sitt riksting i Umeå vill att det ska krävas ett godkänt språkprov för att kunna få permanent uppehållstillstånd, skriver TT/OMNI

Ebba Busch Thor i Almedalen 2018. Bild: Wille Öhgren Wikipedia

Det förslaget var också det mest kontroversiella, men antogs utan att det behövdes någon rösträkning – och med en stor minoritet som var emot det.

Partiet vill också att rätten till en offentligt finansierad tolk ska upphöra fem år efter beviljat uppehållstillstånd.

-Pettersson köper begränsningen av tolkrätt men inte fem år, den ska upphöra efter 2-3 år. Men språkkrav för permanent uppehållstillstånd gillar jag inte. Vi ska inte ha några permanenta uppehållstillstånd. Människor som kommer hit, klarar sig på tillfälliga uppehållstillstånd av varierande längd. De få som ska bosätta sig här permanent får söka  medborgarskap och då ska kraven vara hårda…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Kräver godkänt språkprov – och begränsad tolkrätt

 1. Pettersson har rätt men när det gäller tolkhjälp tycker jag att den som verkligen vill stanna behöver ingen tolk alls. Behöver man tolk kan man betala själv. Det är ingen självklar rättighet. Det finns enorma pengar att tjäna på alla tolkar överallt. Ut med vansinnet och in med förnuftet tack

 2. Vad spelar det för roll, när du ändå får bidrag och sjukvård, ja till och med bostad som gömd, och asylsökande som ja, just bara för att du är här.
  och allt enl. svensk lag samt alla EU kriterier!!
  så du behöver inte försöka bli svensk.
  så allt är bara ett sjukt spel för galleriet.
  Återigen

 3. Allt för lite, allt för sent. PUT och medborgarskapets tid är förbi. Nu gäller massåtervändning, massutvisning och masskontroll av gränsen. Det kommer KD-hycklarna aldrig att fixa.

 4. Bara rent skitsnack och röstfiske från landsförädarpartiet KD, det kommer aldrig att bli verklighet i dagens Islamistiska satelitstat Sverige !

 5. Man är tudelad gällande KD.Och ena sidan är hon älskvärd, och andra sidan ? Kan man lita på dem?
  Ebba är den som har stått mest rakryggad och stöttat Jimmie öppet.

 6. På 70 talet för att få ett svenskt pass var det obligatoriskt att redovisa svenskkunskaper .Man läste en bok och “tentade” av det.Samt kollades det hur mycket man hade fått i bidrag och hur ofta man hade varit sjukskriven , samt hur mycket man hade tjänat.
  Varför inte samma regler nu som då?

  Jag har lust att stämma staten för rasism.

 7. Våra kära förfäder som byggt detta land, som rensat alla fält från stenar och brukat dess jord vrider sig i graven. Dessa jävla muslimer ska ut! Behandla dem illa/som luft i alla lägen, de får inte känna sig välkomna annat än om de är här som betalande turister eller affärsmän (vilket kanske är 0.1% av dem). Få dem att känna obehag. Lura dem. Ha dem inte som kunder och ha du det så gör det svårt för dem.

  • Minns på 70 talet när jag arbetade på ett hotell.
   Två araber hade ett möte och den som kom hit långväga grät förtvivlat och skrek till den andra att han hade ruinerat honom och förstört hans liv.
   De är inte att lita på. Så fort pengarna är inblandade ,kan man inte lita på dem.

 8. Verkar ju rimligt. När jag skulle studera utomlands (på egen bekostnad), var jag först tvungen att få hyfsad poäng på engelska språktest, för att överhuvudtaget få bli antagen och insläppt (engelskspråkigt land).

 9. Det är väl INGET att tjafsa om.

  Löfven lovade inför kung – land och rike och svenska folket när han tillträdde som statsminister att:

  Ett godkänt prov i svenska och i grundläggande samhällskunskap blir ett krav för medborgarskap. Vi höjer ambitionerna och ansträng­ningarna för att alla ska lära sig svenska, genom språkplikt, genom stärkt SFI, genom språkförskola och språkundervisning för föräldralediga. Fler karriärtjänster för lärare inrättas i utanförskapsområden.

  Människor växer med höga krav och stora möjligheter.

Kommentera