Stäng

Sex gripna misstänkta för allvarlig internationell brottslighet

BROTTSLIGHET. Svensk och dansk polis har i dag i en samordnad aktion gripit sex personer misstänkta för allvarlig internationell brottslighet. Tre personer greps på en rastplats på östra Jylland och samtidigt greps tre i Göteborg. 

Den svenska polisen hänvisar samtliga frågor till sina danska kollegor, och där säger Brian Voss Olsen, som är chef för polisens Särskilda utredningar i område Väst i Danmark, att det rör sig om allvarlig internationell brottslighet men polisen säger inte om det är terrorrelaterat eller annan kriminalitet. Inte heller de gripnas kön, ålder eller nationalitet uppges.

I morgon kommer de tre personer som greps i Danmark att föras till en domstol för häktningsförhandling, som hålls bakom dubbla stängda dörrar, som det heter. Det betyder att ingen utanför rättsalen överhuvudtaget kommer att få reda på vad det hela handlar om.

När det gäller de övriga tre personerna, som greps i Göteborg i dag, säger Brian Voss Olsen att det är oklart när de förs till Danmark.

Den danska polisens pressmeddelande…

-Pettersson avstår från att spekulera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Sex gripna misstänkta för allvarlig internationell brottslighet

  1. Om det är så hemligt så handlar det säkert om terror brott.
    Jylland Jyllandsposten spekulerar jag.

  2. Spekulerar inte heller…Men gissar att de sex inte har förnamn som Kalle,Oskar eller Anders. Hur kan f.ö. lilla Danmark,med betydligt färre poliser,överträffa Abzudistan vad gäller gripande av exotiska kriminella ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: