Stäng

Inga pepparkakor till barnen i Östersund

INRIKES. Förskolorna i Östersund får fira lucia utan pepparkakor i år. Detta sedan köpstopp införts på kommunala skolor och förskolor. – Man tappar lite hoppet när det än en gång är barnen man väljer att spara in på, säger föräldern Johanna Sjösund till Sveriges Radio. 

Bild från Pixabay

Beskedet kom efter att barn- och utbildningsförvaltningen i Östersund väntas gå drygt 11 miljoner kronor minus – trots att kommunen som helhet beräknas gå med vinst.

– Vi köper inte in något sådant som inte absolut behövs, säger Elisabet Uitto, verksamhetschef för förskolorna i kommunen.

-Pettersson ser att föräldrar varken får skänka kakor eller deg på grund av risk för allergier men jag misstänker att barnen i förskolorna alltid bakat pepparkakor till Lucia utan problem.

Östersunds kommun har över 4.000 miljoner i intäkter. Drygt 50 miljoner går till barn och utbildningsförvaltningen, ungefär lika mycket går till kommunstyrelsen, men jag misstänker att där fikar man på. Jag är visserligen inte ekonom men jag skulle inte komma på tanken att dra in på pepparkakor för små barn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

26 reaktioner på “Inga pepparkakor till barnen i Östersund

 1. I Rinkeby har de gratis el.Inte undra på att vi andra betalar hutlösa elräkningar. Undrar hur många fler orter är befriade ? Säkert halva Malmö.

 2. jag köpte julmust till försäjningen. På etiketten står det Julmust. Kan det vara från i fjol, då etiketterna är ommärkta i år?
  Kanske värdefulla att spara för framtiden.

 3. Maya sammanfattar det väldigt bra med texten inom parentes . Klockrent ! En trevlig fredagskväll önskas . Sjöström

 4. Pepparkakor kan ju föräldrarna själv skramla ihop till om kommunen drar in. Det finns ju värre saker att dra in på. Men man förstår andemeningen, att det är sättet att göra det på medan samma kommun tycks inte snåla in på service för nyanlända utrikes.

 5. nu backar de tydligen enligt Aftonpravdan
  deras KF hade visst hittat en påse pengar som räckte till barnens pepparkakor 🙄
  dock undrar man ju om pepparkaksgubbar kommer tillåtas? 🤔

  1. Bravo.Det lönar sig att uppmärksamma. Så här bör de gå till i alla sammanhang, väcka uppmärksamhet för att gå emot idiotbeslut.

 6. Visst!

  Men pengarna behövs ju till
  invasiostrupperna!

  Våra barn kommer i andra hand!
  Tacka LANDSFÖRRÄDARNA,
  socialdemokraterna för det!

 7. Att man inte för länge sedan har tagit bort skolmaten och gratis maten på övriga likn. institutioner har jag i lång tid haft funderingar över. Hår skulle man kunna spara milljarder Vilket jag absolut inte tycker att man ska göra förstås. Men: Om man blicker över sundet på lilla Danmark kan jag avslöja att här har barnen till alla tider själv haft med mackor med hemmaifrån. På min tid i danska skolan på 60-70 talet var det så, och den som inte hade fick svälta. Man kunna köpa mjölk på tetra-pack + vitamin-tabblett varje dag till sina mackor, såfrämt man hade mjölk-pengar med hemmaifrån till kontant avräkning dag för dag.
  Jag hoppas somsagt inte detta ska bli så i Sveriga, då jag kommer ihåg de i snitt 5-8 elevar som tiggade av de andra, då deres föräldra skitade i sina barn.

 8. Ta bort verksamhetschefen istället. Då sparar ni verkligen pengar. Hon verkar ju inte vara den vassaste kniven i lådan. Hon har säkert 50 tusen i månaden. Det blir mycket pepparkakor och annat kul till barnen 😃😃

 9. Skylla på,allergi när föräldrar vill bidra !! Snälla föräldrar sätt ner foten nu.Det här handlar inte om besparing ,det handlar om utplåning av våra Svenska traditioner.Luciafirandet går väl samma väg kan jag tro.Då kommer man väl att skylla på att det finns barn som inte blir inkluderade eftersom dom inte är vana vid våra Jultraditioner.( jag menar våra vinterfesttraditioner.)

 10. Senaste kommunmötet inleddes med.
  Vart är det lättast att spara pengar på ?
  Ta bort saker från barnen dom kan ändå inte gnälla på oss som är vuxna, var det någon som gav förslag på. Inte ska vi spara på löner och dylikt, eller våra fester och resor. Och alla höll med enhälligt, sen klubbades det igenom att det ska sparas på barnen

 11. Hur stor är verksamhetschefens lön? 700.000 eller 1.000.000? Spara på barnens pepparkakor! Krösamaja!

 12. FY FAN !!! 😡😡😡

  Detta är vad vad, VINSTEN FÖR SAMHÄLLET ”bidrar” med.

  Röstades det för detta, så får ni detta !

  Idiotin fortsätter….

  1. Justamento…Våra seder o. bruk skall utrotas.Samtidigt bygges Moskér över hela landet. Även småorter typ Nybro,skall nu på kommunens bekostnad få en,600 kvm stor lokal åt dessa med sina rö-ar i luften !

 13. Nu börjar det så smått i de flesta kommuner och ingen politiker törs säga den verkliga orsaken till varför pengarna tar slut.

  Härom dagen var det en moderat hövding i en Stockholmsförort som skällde ut SwebbTV inför rullande kamera för att reportern hade oförskämdheten att fråga varför kommunen skulle kasta ut svenska pensionärer från ett boende för att ge plats till invandrare.

  Det kommer att bli mycket värre! Var vänlig sluta tjata om allas lika värde.

 14. Dom själv äter nog både pepparkakor o tårta och dricker glögg…
  Ni är en samling overdiga individer.lämna ert uppdrag…och lämna gärna landet oxå..
  Kan ni sova utan piller?

 15. Så märkligt allt ALLA nyanlända har nationella rättigheter och garantier som gäller i alla kommuner.

  Men elever- äldre – funktionsnedsatta – kommun invånare i självständiga och självstyrande kommuner har INGA garantinivåer eller lagstiftade rättigheter alls i några kommuner.

  För ALLA som inte är nyanlända gäller enskilda beslut – enskilda prövningar – enskilda bistånd som ska utredas.

  Vem ställer grupp mot grupp?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: