Stäng

Otryggt för kvinnor på asylboende

INVANDRING. ”Om ett par månader öppnar Migrationsverket i Spenshult. Det blir en unik anläggning, med bland annat ett handikappanpassat asylboende.
Arbetet är i full gång med att förvandla det gamla reumatikersjukhuset till ett flyktingboende, med 700 platser och en handläggningscentral för asylutredningar. Anläggningen ska hyras och drivas av Migrationsverket självt………”, så skrev vi på bloggen i januari 2016. om Spenshults asylboende. Sedan dess har miljonerna rullat. 

Spenshults asylboende. Bild från Wikipedia.

Nu uppger SVT att det bor ungefär 500 asylsökande på Spenshults varav c:a 100 är kvinnor. De flesta boende har fått ett eller flera avslag på sin asylansökan och väntar på beslut på sin överklagan.

Kvinnorna vittnar om en otrygg situation, det handlar om att män antastar kvinnor i offentliga utrymmen, om att kvinnor får kränkande kommentarer om sin klädsel, och att män försöker ta sig in till duschar och toaletter där kvinnor är. – Jag vill inte gå ut ensam för jag är mycket rädd. Jag vet inte var killarna kommer att göra, säger en kvinna till SVT. – Jag säger inte att alla killar är dåliga, men det finns några. De dricker alkohol och kanske äter tabletter eller någonting. De förstår inte vad de gör.

Carl Hedberg, enhetschef på Migrationsverket, kommenterar inslaget och säger att det finns särskilda kvinnoplatser på boendet för att öka tryggheten. – Sedan skiljer sig nog inte Spenshult från samhället i övrigt. Vi har personer som använder alkohol och narkotika, säger han till SVT.

– Spenshult är en plats där det bor många människor. Det kommer hända incidenter.

-Pettersson läser, de förstår inte vad de gör, de använder alkohol och narkotika, det kommer att hända incidenter. Undrar om de män som inte kan sköta sig på ett asylboende blir bra medborgare?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Otryggt för kvinnor på asylboende

 1. De som inte sköter sig på Spenshults resort borde väl kunna bli snabbutredda och konstateras att inte vara lämpliga att vistas i Sverige.

 2. Hör det till Halmstad ?
  31 % S, 22% M, 9.8% C. = Dax att bygga moskéer som tar 1000-tals personer i det området

 3. Känns ju fantastiskt att våra skattepengar går till sprit och knark, men vänta lite sa inte socialdemokraterna att knarket bara kom till Danderyd och de ”rika” familjerna, men de är ju klart att i välfärdssamhället Sverige ska ”alla” ha samma möjligheter tänker socialdemokraterna, även när det gäller att knarka, såklart att vi måste skattefinansiera skäggbarnets möjlighet att känna sig som rika svenskar!!!

 4. Avvisning bör inte kunna överklagas. Shekarabi är en av dem som gick under jorden och sitter nu och väntar på en”statsministerpost.”
  Lövén inser att han ä’r en slagen man.
  Skrämmande.

 5. Undrar om de också ska arbeta och avlusas på lägret? Vad händer när skäggkidsen söker förströelse? Stackars Spenshult, stackars unga tjejer i Spenshult.

 6. Självklart ska Spenshult satsa innevånarnas
  skattepengar på okända från andra sidan jorden.
  Mkt bättre avkastningen kommer senare. …
  Arma land

 7. Det framgår inte i svt artikeln vilka ”män” som gör detta. Utan bara ”män” som en folkgrupp.

  Precis som de bara kommer in horder av vilka män som helst från hela sverige för att antasta dessa kvinnor och titta när kvinnorna duschar och kommentera kvinnornas kläder.

  Är det verkligen ALLA män i hela sverige? Ska jag förhöra min 20 åriga son som bor 150 km från Spenshult om hans involverande i detta? Då han ’r en ”man”.

  ”Alla” muslimer är ju renlevnads människor som inte använder alkohol eller narkotika och tillhör en fredlig religion så dessa handlar det ju inte om……om man ska ska tro på muslimbilden av män.

  I februari 2015 tecknade Migrationsverket ett sexårigt hyresavtal med Transmedica A/S som sedan 2006 ägt Spenshults sjukhus. Detta för att Migrationsverket där i egen regi driva ett asylboende. Efter omfattande renoveringar kunde Migrationsverkets personal i september 2016 flytta in i kontorslokalerna. I december 2016 anlände de första asylsökande till Spenshult. Anläggningen beräknas efter hand rymma 650-680 asylsökande.

  Är det migrationsverkets personal som är ”männen”?

  Vilka är männen som utsätter kvinnorna??

 8. ”Undrar om de män som inte kan sköta sig på ett asylboende blir bra medborgare?”
  Löfven har lovat att de blir lönsamma och han ljuger väl aaaldrig . 🤞

Kommentera

%d bloggare gillar detta: