Stäng

Rikspolischefen om dåden: Våldet och kriminaliteten kommer inte att segra

BROTTSLIGHET. I går sade rikspolischefen Anders Thornberg att man jobbar på flera fronter för att få stopp på de grova brottsligheten med fokus på sprängningar. Polistoppen höll under onsdagsmorgonen en pressträff för att ge en lägesbild kring hur polisen jobbar sedan var det intervjuer i radio, tv och tidningar. 

Justiteminister Morgan Johansson (S) och rikspolischef Anders Thornberg. Bild: Polisen

Thornberg sa att det behövs flera åtgärder för att lösa situationen. Bland annat fler poliser, justerade lagar. – Våldet och kriminaliteten kommer inte att segra, säger Thornberg.

Underrättelseenhetens chef Linda H Staaf berättar att hämnd inom den kriminella världen oftast är den vanligaste anledningen till sprängningarna. – De som utför dåden är vanligtvis bara utförare – springpojkar, säger Staaf.

Rikspolischefen, Anders Thornberg, sade också att det är fullt i fängelserna, fullt på häktena, det är fullt på anstalterna, det är fullt på SIS-institutioner. Trots detta fortsätter sprängningar och gängkriminalitet.

Thonberg säger vidare att Sverige i grund och botten är ett tryggt land och brott måste få konsekvenser tidigt i livet.

-Pettersson säger att som vanligt inte ett ord om invandring eller utvisning och vad hjälper det när det ser ut som nedan i verkligheten. Varför är inte utvisning obligatoriskt vid grova brott eller flera småbrott Morgan? Ska polis och domstolar hålla på med samma skit gång på gång.

Rikspolischefen är lite feg, han borde kritisera politiker och domstolar, med en lön på 165.000 i månaden får man inte vara en syltrygg.

Jale Poljarevius är polischef i Uppsala

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

***

Stöd bloggen
Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem.

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 reaktioner på “Rikspolischefen om dåden: Våldet och kriminaliteten kommer inte att segra

 1. Grekland har tröttnat på flyktingar och skickar hem 10 000 , står det att läsa i utländsk media. I Sverige kan man vänta i hundra år för att få läsa det som i verkligheten sker .
  Grekland har helt enkelt tröttnat på att hjälpa gratis migranter med hälso och sjukvård, så de får åka hem, gå eller simma ,inte vet jag.

  https://greekreporter.com/?s=+Migrants

  Junnila Sannfinländarna , gratulerar Grekland för beslutet att återvända migranter till Turkiet.

  ”De lyckosökarna som springer efter köttgrytorna skickas tillbaka”, säger han.

  Så olika är Sverige och Finland gällande ordfrihet.

 2. Det är nog tyvärr så att kriminaliteten kommer att segra. Det kommer allt fler nyanlända flyktingbarn som är 25-40 år och den svenska polisen hoppar allt mer käpphäst.

  Det är mycket enkelt att inse resultatet av öppet inflöde och hoppande poliser.

  Lägg till de inkompetenta krakar som styr vårt land.

  Och så har vi rullande åklagare.

  Hoppa hulle rulla bulle

 3. Fullt i fängelser? Returneras till avsändaren.
  Ändra på beskyddarinstinkten. Våga skriv in
  rätt signalement på förövare. När utländska.män kidnappar en ung svensk arvtagerska, är det ett pågående brott!
  Signalementet ska inte försvenska förövaren!
  Varför fegar ständigt polisen för ”maffian”?
  Delaktighet? Svarta dolda lgh till illegala brottslingar.Ett tyst nätverk.Där polusen ignorerar pågående kidnapping av flera svenska och utländska tjejer. Rumäner tar för sig. Även ryssar. En och annan makedonier.
  Många afrikaner, is ledare, voofoo, hjärntvätt, drogar, skenavrättar.Läkare från annat land, som får sig tilldelade h.k.barn och unga, att befriva fejkforskning på.Uppbär forskningsstöd.
  Brännskadar, plågar, filmar, säljer våldsfilmer live. Flickor tvingas till sadistisk, våldsam, bordellverksamhet, med riksdagsmän från Kalmar, som storkunder.Anhöriga tränas i att lyda order.Tvingas att plåga och tortera sina egns barn. Vid vägran ,retur i kista. Darfur.
  Eller bordellverksamhet. Nöjda politiker är väl medvetna. Eller, vill inte veta. För obekvämt.
  Alltid någon annans bord. Polisen törs absolut inte lyfta på rumpan vid flickors gallskrik.och nödrop på hjälp! Sydost Kalmar är farlugast. Anhöriga till poliser hotas. Stor rädsla.
  Förståelug, naturligtvis. Men, som msmma till min svårt vedergällda flicka, Anna Ida i Nybro,
  kidnappad, vaktad av kriminella i mängd,
  kan fluckan ej längre fly. Tumänen den farlige, sa kyrkotanten, det är ju han som svårt misshandlade väninnan. Som fick fly.Sk.id.
  Nu styr han över Mellangatan, kebab,narkotikan, barnhandel, organhandel.
  Sen äger han poliser. och visst vaktbolag, och häktesvakt. Föregår brott, genom att knacka dörr, innan brottet har hunnit ske. Smart..
  Ja, judt det. Denne exemplariske man, är inte svensk. Men han tillåts, av myndighrter, att plåga, mordhota, unga kvinnor.Både svenska och utländska.Vad ska vi göra åt alla leverantörer av narkotika i Sverige? Finns det fler som efterfrågar ett svenskt motstånd? Ett nej tack? Som vågar bli arga? Förenade vi stå.
  Jag vill sätta krokben för Morsgrisarna.
  Maffia mesarna i Nybro Kalmar, som inte törs slåss med riktiga läckra sexiga män med äkta muskler. Utan som bara vågar tortera unga handikappade tjejer, som inte längre kan fly bort från förövarna.Det borde vara skottpengar på mesiga maffiamän! Finns det inget hederskodex bland kriminella?! Utfrysning?
  De Kriminellas fackförbund borde ta upp frågeställningen omgående! Naturlig gallring.
  Feglortar undanbedes och returneras direkt!
  Billigt och praktiskt. Returporto. CONTAINER.

 4. Han har fel! Så länge massinvandringen får fortsätta kommer problemen att bestå och förvärras. Han har snart varit Chef i 2 år nu och inget betydande har hänt! mycket dåligt!
  Han är feg! som inte vågar säga att problemen beror på massinvandringen!

 5. Allt är bara snack och tomma floskler. Det är ta mig fan det enda dom kan. Dom är som krokodiler: En väldigt stor käft kombinerad med små öron och liten hjärna…

 6. Såg på tv hur 4 väktare släpade på ett fyllo! Det är inte det huvudsakligen som är deras jobb. Kasta ut frusna alkisar från T banan. Otroligt.

 7. Polisfjanten och plutten breved saknar all trovärdighet. Det tog åtta år att erkänna ”utmaningarna” och nu jävlar ska buset ”knäckas”. Nej, är det några gäng som ska knäckas så är det regeringen och myndighetsetetablissemanget. Hycklare och folkförrädare med blod på sina samveten!

 8. Väldigt vad mycket ”hämnd mot kriminella” det är att elda ner skolor, dagis och spränga där inget kriminellt går att hitta….
  De visar vem som bestämmer! De visar att de har full möjlighet att spränga sönder Sverige utan att makthavarna vågar göra ett jävla piss än hålla varandra i handen o ljuga!
  De importkriminella jämte alla släktingar har betydligt högre bidrag än vad ett helt arbetsliv i Sverige ger i pension. Ändå framställs de som ”utsatta grupper” där deras fattigdom tvingar dem till våldsdåd mot Svenskar…
  Bagdad Bob bleknar i jämförelse med dessa sjukligt odugliga korrupta modesprättar och notoriska lögnare inom PK-cancern!
  Först vill de säkert länge inte berätta vilka ”åtgärder” de tänkt sig.
  Sen visar det sig vara som en slags tävling i att vara oändligt imbecilla. Något som slår alla Norgehistorier, Solsidan och Mr Bean med hästlängder! Typ gratis leksaker åt ”barnen” som alla kan se är minst 35 år…
  Sen säger nog Morgan Johansson att ”Han gillar inte att hålla på och förstöra för utsatta grupper bara för att de begår brott och spränger.”
  Däremot har han inget emot att fattiga Svenskar våldtas, rånas, hotas, misshandlas eller mördas!
  ”Åtgärderna” kan bestå av att låta fängsla de som av empati med brottsoffer vägrar att ljuga! (HMF)
  Eller helt enkelt extra stora personliga bonusar åt alla dem som för karriären ”tvingas” att ljuga med?

 9. Våldet kommer att öka och öka, tills gängen är krossade och utkastade ur landet.
  Det svenska samhället saknar medel och resurser att hantera problemen enligt pk modellen. Vi ser att den inte fungerar, utan driver på ökning av brotten.

  1. De kommer aldrig att ”bli krossade och utkastade”!

   De är en del av den röstboskap som (S)vekpartiet importerar.

   (S)vekpartiets makthunger måste tillgodoses, bevisligen utan
   minsta hänsyn till kostnaden.

   Deras åtgärd begränsas till tomma ord och meningslösa floskler.
   Genom år av övning har de här utvecklat en oslagbar färdighet.

   Till nationen Sveriges förfång. I ett accelererande tempo raseras
   vårt land.

   1. När våldet ökat till den punkt där även pk inte kan blunda för sanningen, kommer en reaktion från folket. Reaktioner från svikna väljare, blir sällan snälla och förlåtande.
    Röstboskapet som blir kvar, kommer inte räcka. Dessutom bildar M eget parti, som kommer dra väljare från S.

 10. Seminarium med Magnus Ranstorp den 16/12.

  ”Salafistisk-jihadism i Norden – en lägesbild”

  Magnus Ranstorp, terrorexpert och forskningsledare vid Försvarshögskolan kommer till Segerstedtinstitutet vid Göteborgs Universitet för att hålla ett seminarium om ”Salafistisk-jihadism i Norden – en lägesbild”

  Plats: Göteborgs Universitet, Pedagogen hus B, sal BE036.

  Tid: kl 13.00

  Datum: 16/12

  Skicka anmälan till:

  Carola.hjornhede@gu.se

 11. När ca 2/3 av Sveriges polisväsende sitter på kontor, finns det inte en chans att klara kriminalitéten. Många aningslösa tror att det är den kriminalitét, som visas av skjutningar, våldtäkter, rån som är den allvarliga, medan detta i verkligheten enbart ät ”toppen av isberget”, då den verkliga skadliga kriminalitéten ännu inte kommit i dagern, skyddad som den är av vänsterstrukturer, aktivister och småpåvliga politiker.
  Sverigen polisväsende är enbart bemannat för att hantera etniska Svenskar. Nu måste personal tillföras för att hantera den nytillkomna kriminalitéten rörande ca 1/3 av befolkningen.

  1. Rekryteringen till polisutbildningen har hittills inte täkt ens ”naturlig avgång” och med för tidig avgång från bl a polisanställda som t ex har lägre lön för att utbilda civila som har bra många 1000 mer i månaden än vad de själv har. För några år sedan var poliskåren i Sverige ca 22000 – idag ca 20000. Samtidigt har civilanställda vid polisen ÖKAT med ca 50% till 6-8000. Personal som kan gripa brottslingar har alltså minskat.

   Vad polisväsendet behöver tillföras är alltså personal som kan medverka i gripande av brottslingar på fältet, som kan rycka ut direkt det larmas om brott etc. Så att polisväsendet kan börja återerövra den laglydiga allmänhetens förtroende.

   Denna personal erhålls genom att anställa/hyra in 10000 väktare, vilka ges kompletterande utbildning, bl a i vapentjänst, kommunikation mm. Ca 6000 paras ihop med poliser i yttre tjänst varvid denna kategori fördubblas. 500 väktare bör bemanna några ”kompanier” antiterrorenheter. 500 bör tillföras gränskontroll, tull, kustbevakning etc, samt att nämnda organisationer beväpnas. Ca 1000 bör fördelas till ett nytt kommunalpolisväsende inom de kommuner, främst i glesbygd, där polis idag saknas. Kommuner med mer än 125000 invånare har redan tillräckligt med personal. Ca 500 bör ingå i en ny utvisningshantering resp att ca 1500 erfordras för att förstärka de förvar som kommer att behövas för alla utvisade, illegaler etc, resp delvis kriminalvården.

   Att ändra lagar så att ovanstående går att genomföra är en baggis om viljan finns. MEN DÄR KLÄMMER SKON! De 5 kommunistiska partierna (4 kulturmarxistiska (läs nazistiska – lär av historian) och 1 stalinistiskt) VILL INTE. Det är politiskt billigare att låta svenska gräsrötter dö/våldtas regelbundet än göra något åt saken.

   1. Precis, det går att göra polisen mer effektiv, om bara viljan finns. Att tex höja miljöskatter och införa gymnasielag för ensamkommande asylanter går blixtsnabbt. Där finns viljan,

 12. Springpojke. Att använda svenska historiska ord mot svenska folket previs som det är ”vårt” fel.

  Springpojke är en person med uppgift att leverera varor, oftast i betydelsen från en affär till en bostad.

  Efterfrågan på springpojkar och springflickor ökade i samband med tjänstesektorns expansion under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Det var deras första jobb som de fick betalt för. Idag har vi varubud – cyckelbud – hemleverans från ikea etc

  En springpojke har ALDRIG ingått i en ograniserad maffialiga som placerar ut bomber.

  1864 fick sverige en lag som gav oss fri näringsfrihet. Näringsfrihet innebär att det inte finns några begränsningar för medborgarna att starta företag. Så INNAN 1864 fick INTE vem som helst starta ett företag – affär – industri i sverige. Det var FÖRBJUDET för folket. Du fick inte ens välja vad du skulle jobba med utan du ärvde ditt yrke från din släkt via srkåväsendet. Med tiden fick folket öppna eget fast minst 3 mil från närmsta stad för att inte konkurrera med adeln som hade monopol på all företagsamhet i städerna.

  Så folket fick fri etableringsrätt för handlare och fabriksanläggningar på landsbygden. Därför låg och ligger våra fabriker på landsbygden. I London låg ALLA fabriker mitt i london när industrialismen kom.

  Så springpojke var en ny yrkeskatekogi som skapades i och med våra fria fötretagsamhet 1864. Dessa pojkar levererade varor och mat från fabriker som bara fock ligga på landsbygden hem till folks hem innan vi ens fick rätten att äga och öppna affärer för vem ville köpa ditt smör – dina krovar 3 mil utanför stan utan tillgång till transportmedel??

  Jag HATAR när tidningar smutsar ned våra ord och vår svenska historia.

 13. Utvisning och livstids förbud att återvända borde vara självklart vid alla grövre brott för dem som inte är medborgare. De med dubbla medborgarskap som begår grova brott borde fråntas det svenska. De känner uppenbarligen mer samhörighet med det andra medborgarskapslandet. Synd att SD backat i frågan om dubbla medborgarskap. Det är ett otyg och dessutom odemokratiskt.

 14. Thornberg: Sverige är i grund och botten ett säkert land.
  Sanningen: Säkerheten i Sverige är botten.

 15. En polischef ska inte uttala politiska slagord. Kanske justitieministern har bett honom…? Det skapar inget förtroende utan låter krystat. Om utförarna är ”…bara springpojkar…” varför är de inte ute ur bilden då? Vilka, som helst, som bestämt sig, är lika dödliga vare sig de är springpojkar eller Imamer. De ska naturligtvis utvisas ur Sverige allt annat är luftbubblor eller fejk.

 16. Jag tycker att svensk polis inte skall behöva skylta med sitt namn eller med ett nummer i hjälmen för att slippa hot och trakasserier.
  Nu när man inser att de kriminella skyr inga medel bör polisen vara anonym.

 17. När man följer kravaller utomlands, poliser med tunga kpist och sköldar, undrar jag vad en svensk polis kan göra, när de inte ens får knuffa en kriminell utan att någon vänstertomte står och filmar och hot mot polisen växer.
  Svensk polis är i barnskor på grund av lagar och regler i landet lagom.
  Ge dem fria händer.

 18. Så länge Sverige styrs av utpräglade Mähän så kommer
  ingen förändring att ske, dom sätter brottslingen i första
  rummet, offren skiter dom i, det är ynkligt fegt och djupt
  orättfärdigt mot sin egen befolkning, som bara tycks vara
  utsedd till att bekosta politikernas lekstuga med världens
  högsta skatter!

 19. Vi vanliga, med alldagligt förnuft har sett eländet komma i decennier. Blivit kallade
  många saker. Nu när tillstånd et är mkt
  allvarligt, petar man försiktigt i detta jätte-
  problem, pliktskyldigt. Så gott folk, ni får
  klara er själva. Arma land

 20. Bara hyckleri och vidrig politisk korrekthet, våldet har redan segrat och det vet alla infödda äkta svenskar utanför begåvningsreserven som inte röstar på den landsförädiska 7 klövern !
  2022 kan ett renodlat Islamistiskt parti sitta I riksdagen.

 21. Thornberg sa att det behövs flera åtgärder för att lösa situationen. Bland annat fler poliser, justerade lagar. – Våldet och kriminaliteten kommer inte att segra, säger Thornberg.”

  Om Thornberg skulle vara tydlig och skriva polisens önskelista om vilka åtgärder de avser att ta ,skulle jag tro på vad han säger. Att svamla i luften ger inget resultat.
  Sverige har aldrig varit så otryggt som det är nu.
  Tänker ofta på våra ungdomar som vill ut till stan en lördagskväll.
  Vad händer på hemvägen?

  Hunden har slitit sig från koppeln! Det är svårt att fånga den .
  Mörkrets makt har tagit över hela landet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: