Stäng

En journalistkår i kris sprider historiens största bluff

JOURNALISTIKKRIS. De stora medierna säger att faktagranskning behövs och är nödvändig, för vilka är dock tveksamt. Själva publicerar de stora medierna vilket skit som helst utan granskning trots enorma budgetar.

Skattefinansierade SVT/Public service har en budget på 8,5 miljarder (otroliga 8.500 miljoner) men är dåliga på faktakontroll. DN, SvD, Aftonbladet, Expressen med flera. TT är inte bättre och då hänger de små medierna på bluffen och sprider världshistoriens största blåsning, den om klimatkrisen, denna gång om 11000 forskare, forskare som inte är forskare utan aktivister varav en heter Musse pigg.

Medierna inte bara sprider lögnen, de bygger på den med egna påhitt och bilder som inte har ett dugg med någon klimatkris att göra utan oftast är vanligt väder.

Läs mer på Uvell.se som troligen är den som lagt ner mest jobb på denna bluff om 11.000 forskare och den akuta klimatkrisen.

-Pettersson är nyfiken på hur majoriteten av Sveriges journalister kan gå på en bluff som är så enkel att genomskåda…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

20 reaktioner på “En journalistkår i kris sprider historiens största bluff

 1. Klimatsans , Swebb – TV , Lars Bern , TeGe Tornvall och sist men inte minst oraklet Lennart Bengtsson . Där har vi de tunga profilerna samt nämnda Uvell som härjar med de flesta problem landet har . Finns många många fler som förtjänar lite respons . Mvh Sjöström

 2. Rebecca Weidmo Uvell gör ett bra ”gräv jobb”.

  En mycket bra genomgång och granskning av de svenska ”alarmist-forskarna”. Ingen var klimatforskare på vetenskaplig grund.

  Expressens klimatredaktion har tillgång till fem tjejer. Som skulle och kunde ha granskat de svenska forskarna, som ingick i gruppen med de dryga 11 000 undertecknarna från 153 länder.. Vad gick fel med faktakollen?

  Man kunde även kollat att samma organisation Bio Science, även då genom professor William J Ripple. För två år sedan författade ett likadant ”klimatkris”-dokument.

  År 2017 undertecknade 15 364 ”forskare”, från 184 olika länder, sammanställningen om ”klimatkrisen”. Varför minskar underskrifterna med cirka 4000 namn till 2019? Borde de inte ha ökat?

  ”Forskaruppropet” och undertecknarna år 2017.
  https://academic.oup.com/bioscience/article/67/12/1026/4605229

  Sedan har vi den stora och viktiga frågan. Varför skriver inte de vetenskapligt kunniga klimatforskarna, på ett sådant här dokument?

  Kanske något att fundera över.

  Att bara sända ut sådana här ”klimatkris- upprop” till allmänheten, utan att ansvarig svensk media granskar och kollar uppgifterna, är ju oroväckande.

  Svensk media bidrar medvetet med att skapa ett mycket stort demokratiskt trovärdighetsproblem. Detta är inte värdigt svensk journalistik. Fast är inte på något sätt förvånande. För de som har sett svensk medias övergång till agendajournalistik.

  1. Samma gäng som nu vill stryka nationalsången och kapitlen om antiken och vikingatiden i grundskolans läroplan har sedan länge strukit utbildningen i kritisk granskning av fakta på journalisthögskolan.

 3. Tidigare var journalist ett yrke som alla såg upp till, tänk vad fort dom sänkt yrket till att betyda noll. Men det blir så när genus / värdegrund och allas lika värde får styra CV.t, istället för att leva upp till att vara en riktig journalist

 4. Journalister i msm kan lika gärna jobba på skvallertidningar.Kvaliten på journalistiken håller samma nivå.Hur faktagranskas det egentligen ? Det verkar vara panik på redaktionerna.Ledarskribenter som knappt är torra bakom öronen får utgjuta sitt pksvammel.Jag saknar dom gamla riktiga rävarna som granskade makten och som inte bara fyllde tidningarna med trams.Exempel på journalistik i dag : se hur mycket folk tjänar i din stadsdel,
  så går du ner 5 kg till semestern ,så förebygger du demens.Detta är exempel på vad man hittar på som nyheter.Sverige brinner bokstavligen men det verkar inte stå högst upp på agendan.Att någon vill kasta ut dyra pengar på att läsa smörjan är för mig en gåta.

 5. Aktivisterna på statstelevisionen satte igång med damage
  control::

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/musse-pigg-skrev-pa-klimatupprop

  I artikeln berättas bland annat att man ifrån listan av 11 000 undertecknare plockat bort 30 – 40 namn, därav får man
  förmoda även Musse Pigg.

  Aktivisterna på statstelevisionen håller däremot oerhört
  tyst om att det är ytterst få klimatforskare som i själva verket
  finns med på den här listan med 11 000 undertecknare.

 6. UVELL ligger nog i topp på grävning efter sanningen.
  MEN vi skall inte glömma alla andra, kända och mindre kända, som gräver. De gör toppenjobb 24/7.

 7. nyheter = åsikter = expert tyckare = har INGET med fakta eller sanning eller vetenskap att göra.

  ett grupp som skvallrar fast offentligt

 8. Såg prinsessan Victoria häromdan låta som Greta. Hon var i gamla Jugoslavien nånstans. Jag litar väl på att hon inte flugit dit. Så nu ska kungahuset bli klimataktivister också om detta fortsätter så blir jag övertygad republikan.

  1. Hon och kungen är väl hedersordförande i Världsnaturfonden, den värsta av lobbysekter. WWF en elitklubb stiftad av Prins Bernhard i Holland och Prins Philip.

  2. Såg Du hennes klädsel?? finns på facebok/twitter m.fl.
   Det är ju rent av *****t. Kungahuset,,ojojoj vart är vi på väg?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: