Stäng

Ygeman (S) använder beredskapspengar för stoppa en elkris som inte finns enligt Ygeman

EL. För att rädda Stockholms elförsörjning måste regeringen använda pengar från Sveriges beredskapskassa. Pengarna ska bland annat gå till en nystart av den elproduktion som regeringens skatt på kraftvärme stängde ned i våras.

Barsebäck hade varit bra att ha idag. I år ska politikerna stänga en reaktor till och nästa år ytterligare en. Bild från Wikipedia.

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman, ni vet han som fick avgå som inrikesminister för att han var en fara för rikets säkerhet, har vid flertalet tillfällen hävdat att Sverige inte har någon elkris.

Ygeman har hänvisat till att Sverige har ett elöverskott på helåret, vilket också betyder att vi kan exportera cirka 30 TWh per år. Det har dock varit en klen tröst för företag och kommuner som inte kunnat investera eller starta upp olika infrastrukturprojekt på grund av den akuta kapacitetsbristen i elnäten. Kritiken har också varit hård mot Anders Ygeman som inte tagit krisen på allvar har man argumenterat.

Läs mer på fplus…

-Pettersson är imponerad. Regeringen använder nu pengar från Sveriges beredskapskassa för att få bukt med den elbrist regeringen och Ygeman lovat att vi inte har.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

17 reaktioner på “Ygeman (S) använder beredskapspengar för stoppa en elkris som inte finns enligt Ygeman

 1. När någon av dom styrande slutar, kan det väl inte finnas någon med det sunda förnuftet i behåll som kan ens fundera på anställa dessa. Enda gången är nog om man vill att företaget ska gå i konkurs, istället för att lägga ner det

 2. Vet inte varför jag förknippar Ygeman med Halvan i komikerduon Helan o Halvan? Det måste finnas någon slags likhet, men jag har aldrig sett Ygeman krafsa sig i hårbotten såsom Halvan brukade göra?

  1. Halvan krafsade sig i håret när han tänkte så min slutsats är att Ygeman inte tänker annars finns likheten där.

 3. Ja så länge vi har tokpartier i vår riksdag då stänger vi ner allt som kan underlätta i ett nordiskt klimat land.

 4. Agendan är att krossa landet, har sagt det förut så många gånger, folk måste vara både blind och döv.

  Var beredd säger jag bara, kollapsen är nära!

  1. Ja ”Pelle”, vi är några som har insett det.

   – och ingen nämner kontraktet, som socialdemokraterna skrev med Muslimska Brödraskapet redan 1999 och som är alltjämt gällande.

   Titanic (Sverige) tar in vatten (invandrare) brukar jag säga – och sjunker snart.

  1. Det undrar jag okså,bara människor med 0% kompetens som sitter i regeringer .Vad har svenskarna gjort för ont,vi är värda en bätre regering.SVETSARN AVGÅ .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: