Stäng

Migrationsöverdomstolen styr Sveriges säkerhetspolitik

INSÄNDARE. I den humanitära stormakten Sverige är det inte regering, riksdag eller säkerhetspolisen (Säpo) som styr säkerhetspolitiken – utan Migrationsöverdomstolen!

Pressbild Säpo

Som ett resultat av den unika ordningen kan inte personer med utländsk härkomst som, enligt säkerhetspolisen, utgör ett hot mot rikets säkerhet eskorteras ut ur landet – trots regeringens beslut om just utvisning!

Migrationsdomstolens bedömning är nämligen att dessa (sex) personer, bland annat flera imamer, är hotade i sina hemländer och riskerar förföljelse eller tortyr.

Därmed kan sextetten ifråga vandra omkring fritt på Sveriges gator och torg efter att tidigare tagits i förvar – men nu släppts.

Historiken talar i en tydlig riktning. Regeringens beslut om utvisning har de senaste 15 åren bara kunnat verkställas i tre av 25 fall.

Nu aktuella personer, av regering och Säpo klassade som ett hot mot rikets säkerhet, kan med andra ord sova ostört. Allt återgår till det vanliga.

Slutsatsen måste bli att regeringens humanitära politik enbart omfattar potentiella samhällsomstörtare, inte deras eventuella och oskyldiga offer.

Ego lego

FN:s flyktingkonvention ger möjlighet till att utvisa allvarliga säkerhetshot och kriminella.

Enligt artikel 33 i 1951 års flyktingkonvention är flyktingar som skäligen kan antas utgöra en för mottagarlandets säkerhet eller dömts för grova brott i mottagarlandet inte omfattade av principen om non-refoulement.

17 reaktioner på “Migrationsöverdomstolen styr Sveriges säkerhetspolitik

 1. Varför är det ingen som överklagar att dessa IS TERRORISTER faktiskt kan utvisas, bara man ta med dom bevis där FN klargör för vilka regler som gäller när människor som kommit till Sverige utgör ett mycket ALVARLIGT HOT mot Sveriges säkerhet så har Sverige rätt enligt FN att utvisa dom människor direkt och även människor som kommit till Sverige och begår grova brott gäller det samma sak, Sverige har sin fulla rätt att utvisa dom människor.
  OM MAN DRA DETTA TILL DOMSTOLEN SÅ KAN MAN HELT ENKELT INTE FÖRLORA MED DOM FAKTA FRÅN FN. SKULLE DET ÄNDÅ LEDA TILL ATT MAN FÖRLORAR I DOMSTOLEN SÅ ÄR DET INTE FÖR ATT MAN HAR FEL UTAN DÅ BEROR DET PÅ ATT SVERIGE INTE LÄNGRE ÄR EN DEMOKRATI UTAN DET ALLA PRATA OM ÄR ATT SVERIGE NUMERA KAN LIKSTÄLLAS MED EN DIKTATUR.

 2. Var i Svea Rikes lag/grundlag står det att Migrationsöverdomstolens beslut trumfar en regerings beslut? Eller ville regeringen bara inte blanda sig i ?

 3. Trodde Svenska Partier skulle företräda Svenskar och Svenska Folket och Våra intressen
  Men ack så fel, det är total slarvsylta av precis allt.
  Hjärnkontoret har förblindats på vissa, så de vet inte vad de håller på med.
  Hade detta varit ett företag så hade det kursat 10ggr om, men de här stollarna slutar ju inte med att köra skiten ännu mer in i ett bottenlöst hål.
  Ebberöds Bank

 4. men nu minsann är lilla cirkusdvärgen förbannad säger han i Aftonpravdan
  ja men fixa till all skit då gör något radikalt så allt inte fortsätter som ett evigt ekorrhjul
  fatta, förstå o begrip att det är allvar på riktigt nu

 5. Helt rätt.Det räcker med några jurister (livstidsanställda oavsett vad de tar sig för) att slå knut på staten. Och de är definitivt inte folkvalda.

 6. Dessa islamister kan ljuga hur mycket som helst och få rätt i detta land och dessa som sitter i migrationsdomstolen går på allt . Vet dom inte att man uppfostrad med att ljuga och det är tillåtet att ljuga för otrogna . Undrar hur många som har ljugit sig in i vårat land? Kan se detta eftersom många reser hem till sina länder som dom flydde från . Men det sitter väl pk folk och bestämmer detta. 🙁

 7. Vad har våra överförmyndare i Migrationsdomstolen för särskild kunskap om säkerhetsläget i andra länder? Hur hämtar man in den kunskapen?

 8. Terroristmisstänkta som bedöms som säkerhetshot i Sverige och inte döms här skall utvisas till resp. hemländer. Det säger lagen.
  Om det finns hotbilder i hemländerna skall det skötas där.
  Är personen eftersökt för brott i hemlandet är det myndigheter där som skall ta hem vederbörande, eller om han är hotad av andra särintressen får hemlandet skydda personen ifråga där.
  Sverige har inte skyldigheter att skydda utländska medborgare i deras hemländer. De som påstår detta är lögnare och skall inte företräda Sverige i något som helst sammanhang.

 9. Terroristmisstänkta som bedöms som säkerhetshot i Sverige och inte döms här skall utvisas till resp. hemländer. Det säger lagen.
  Om det finns hotbilder i hemländerna skall det skötas där.
  Är personen eftersökt för brott i hemlandet är det myndigheter där som skall ta hem vederbörande, eller om han är hotad av andra särintressen får hemlandet skydda personen ifråga där.
  Sverige har inte skyldigheter att skydda utländska medborgare i deras hemländer. De som påstår detta är lögnare och skall inte företräda Sveige i något som helst sammanhang.

 10. Föreslår omedelbar nedläggning av både migrationsverket o migrationsöverdomstolen.
  Istället ska vi ha ett återvandringsverk som ska sända tillbaka ALLA som har fått nej på asylansökan och ALLA som begår brott och inte är svenska medborgare. Detta kommer att spara miljarder som vi kan göra nåt vettigare av

 11. M.a.o.:
  Vårt Fosterlands säkerhet är underställt
  sex, av domstol dömda, individer, som utgör säkerhetsrisker för vårt land!

  Kan något bli mer absurt?

  Detta måste vara resultatet av att våra
  socialdemokratiska LANDSFÖRRÄDARE
  skrev kontrakt med Muslimska Brödraskapet
  Redan 1999!

  – och INGEN i ledande position vågar säga
  något om det!

  När börjar inbördeskriget?
  När ska svenska folket förstå att Sverige
  är ”sålt” till utländsk makt?

 12. När det gäller svenskar så:

  Det handlar om en upplevd otrygghet snarare än en faktisk otrygg miljö.

  Det finns dock inte alltid ett tydligt samband mellan utsatthet för brott och upplevd otrygghet och oro för brott

  Upplevd trygghet handlar inte om var du bor – utan hur du mår

  Otrygghet och oro för brott är ett komplext och mångfacetterat fenomen och därför svårt att mäta.

  Men när en muslim upplever oro och otrygghet är det en sanning ?

  Muslimer som går runt och upplever och tror att alla är islamafober som är ute efter dem? Utan bevis?

 13. Har någon kontrollerat om det sitter några flyktingaktivister i migrationsöverdomstolen? Förmodligen fler stycken gissar jag.

  1. ”Kent”!

   Enligt kontraktet, som våra LANDSFÖRRÄDARE,
   socialdemokraterna, skrev med Muslimska
   Brödraskapet 1999 ska muslimer få ledande
   positioner i alla viktiga styrelser i Sverige,
   inklusive regeringen.

   Vi ser nu resultatet!

  2. En mycket intressant fråga !
   Hela denna så kallade domstol är väl fyld med aktivister och muslimer kan man lätt förstå.
   Idag tydligen Sveriges högsta beslutande organ, över våran regering !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: