Stäng

David Idrisson, dömd för terrorfinansiering, kan inte utvisas – släpps ur förvar

TERRORISM. David Idrisson, 46, dömdes i tingsrätten till sju års fängelse för att ha förberett ett terrordåd i Islamiska statens namn i Sverige. För ändamålet hade han skaffat sig hundratals kilo bombmaterial, enligt tingsrättens dom.

I hovrätten friades han på punkten förberedelse till terroristbrott. Hovrätten ansåg det inte bevisat att David Idrisson med sina sprängmedel hade ”uppsåt att utföra eller främja det brott som åklagaren har påstått”.

Idrisson fälldes dock för terrorfinansiering, men hade redan avtjänat straffet under tiden i häkte. När David Idrisson släpptes ur häktet togs han i förvar av Säpo enligt LSU, lagen om särskild utlänningskontroll.

Säpo ville att Idrisson, som är medborgare i Uzbekistan, skulle utvisas med hänvisning till att det kunde befaras att Idrisson kommer att ”begå eller medverka till terroristbrott”.

Migrationsverket beslutade också att Idrisson skulle utvisas men att det förelåg hinder för verkställighet.

David Idrisson överklagade Migrationsverkets beslut och nu har regeringen fattat beslut i ärendet. Beslutet om utvisning står fast. Det går dock inte att utvisa honom just nu eftersom han är hotad i Uzbekistan. Han har därför släppts ur förvar.

För c:a tio år sedan kom Farkhod Tashmukhamedov Ghulamovich till Sverige som kvotflykting från Uzbekistan. Här bytte åttabarnspappan namn till David Idrisson. Han startade byggfirma, kom i konflikt med skattemyndigheterna och fick besök av kronofogden för utmätning.

-Pettersson säger att Idrisson (namnet taget) borde få två val. Han har pass, så reser han frivilligt kan han välja själv. Vill han inte så ska han tvångsutvisas till Uzbekistan med hänvisning till artikel 33 i FN:s flyktingkonvention.

Enligt artikel 33 i 1951 års flyktingkonvention är flyktingar som skäligen kan antas utgöra en för mottagarlandets säkerhet eller dömts för grova brott i mottagarlandet inte omfattade av principen om non-refoulement.

Är socialdemokraterna farliga för Sverige? I 16 år har de motverkat skärpta terrorlagar

TIDIGARE 2019-03-17. Säpo: Frisläppta männen utgör ett säkerhetshot

TERRORISM. De två männen, 39 och 30, som förra veckan friades från misstankar om terrorförberedelser bedöms fortfarande utgöra ett hot mot rikets säkerhet. I stället för att släppa männen ur häktet hämtades de av Säpo och sattes i förvar. Enligt underrättelser som inte ingick i utredningen kan de utföra terrorbrott.

Från vänster: David Idrisson, tidigare Farkhod Tashmukhamedov, Ghulamovich, Atabek Abdullaev, Bakhtiyor Umarov.

Vi har bedömt att de kan begå den här typen av gärningar, säger Fredrik Hallström, biträdande enhetschef för kontraterror på Säpo, till TT.

David Idrisson, 46, dömdes förra veckan till sju års fängelse och utvisning för att ha förberett ett terrordåd i Sverige. 39-åringen och 30-åringen, som också åtalades för brottet, friades av Solna tingsrätt.

Männen greps förra året i april när Säpo slog till mot en lägenhet i Akalla i norra Stockholm och en fastighet i Strömsund i Jämtland.

Läs mer på TT/Omni…

Om David Idrisson på bloggen…

-Pettersson säger att den dömde Idrisson och dessa två är tre. Men de var sex från början…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “David Idrisson, dömd för terrorfinansiering, kan inte utvisas – släpps ur förvar

 1. Sverige har nog den mest usla regering som inte kan kasta ut alla som står för terror hot mot Sverige. Men importera dregget då går det bra advokaterna som står i kö betalda av skattebetalarna (mänskliga rättigheter ) men det gäller inte Svenskarna

 2. Om han inte kan vara i ett land där han är hotad, kan jag hota honom i Sverige. Då kan han enligt den logiken inte vara här heller.
  Vi kan väl sätta ihop en grupp som hotar alla terrorister som är hotade i sitt hemland, men som skulle utvisas från Sverige.
  Rättsväsendet i Sverige är rena sandlådan. Hur fan kan jurister få så höga arvoden?

  1. Man kan ju undra vilket som bedöms som värst av vår regering………….

   Om regeringen i hans hemland hotar honom med dödsstraff, eller om hans hot av terrorism mot Sveriges medborgare.

   Har vår regeringen svårt att prioritera, kan dom tala om det för medborgarna………… så skall vi genast byta ut dom.

 3. Obeskrivlig ´frustation och ilska är det flertalet upplever och känner när svenska myndigheter behandlar dessa monster med bottenlös flathet och mesighet. Vi blir utskrattade i hela världen, Framtiden får utvisa om dessa terrorister kommer att bidra till eller aktivt utföra en terrorhandling. Förhoppningsvis stryker någon av dessa PK-ister med som offer.

 4. Fruktansvärt att de största svinen, som verkligen måste utvisas, tillåts stanna kvar av humanitära skäl.

 5. Än så länge sitter Polska Stefan Michnik säkert i Göteborg, eftersom Sverige vägrat utlämna honom till Polen för att avtjäna sitt straff för massmord.
  Han både dömde och avrättade själv med nackskott och hängning på löpande band.
  Sverige är brottslingarnas paradis på Jorden.
  Därför kommer de från när och fjärran.

 6. Kan man godtyckligt ta ett svenskt efternamn? Det bör vara förbjudet om man inte har det i släkten .

 7. Terrorfinansierar med våra pengar.och blir frigiven.Det här skickar bra signaler för terrorister. Skamligt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: