Stäng

Artist vill ha stipendium för att slippa arbeta

SKATTER OCH BIDRAG. Den norrländska artisten Sara Parkman har hyllats överallt för sin nya skiva ”Vesper”, där folkmusikern använder sig av sin ilska på ett helt nytt vis,  skriver Jonathan Bengtsson på Göteborgs-Posten.  

Några klipp ur GP:

Man blir inte rik på att göra folkmusik, säger den 30-åriga musikern, som i helgen höll konsert på Oceanen tillsammans med sitt band.

– En av de stora anledningarna till att jag gör detta är för att själva inspelningsprocessen kan vara så fantastisk. Det är där jag hittar mening: man lagar god middag tillsammans med människor man älskar, sen spelar man ihop.

De faktiska, ekonomiska förutsättningarna är inte självklara. Senaste tiden har jag gått runt och tänkt: vad händer i nästa val? Får vi en högerregering då lär jag inte få ett jävla stipendium, då får jag knega som speleman på företagsgig.

-Pettersson vill upplysa damen att kan hon inte sälja skivor eller få folk att betala entrébiljetter så är hon en amatör med en hobby. Jag har ingen lust att betala skatt till ”man lagar god middag tillsammans med människor man älskar, sen spelar man ihop”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

15 reaktioner på “Artist vill ha stipendium för att slippa arbeta

 1. Den yngre generationen kommer att få svårt att konkurrera med ungdomar från Asien.
  Det duger inte i längden att vänta sig bidrag.

 2. Det finns uppblåsta människor med jättestora egon,
  med en stark tilltro till sig själva, jo jag förstår , hon tycker
  själv att hon är så jävla bra att människor via skattesedeln
  ska tvingas att betala henne livslön för något dom kanske
  inte ens vill lyssna på? kanske dags att bytta bransch?

  1. Hennes föredöme är väl kommunist Jonas han som gick
   och glassade i USA i flera år på skattebetalarnas konto.

 3. Vita privilegierade feministiska små flickor för fina för riktigt arbete men har inga problem att sko sig på sitt favorit hatobjekt, medelålders vita mäns arbete.

 4. Vore inte det skönt att få arbeta för att lite pengar, som du sedan ska betala sjuj*vla massa skatt på också. Eller är denna tingest en sån där bidragsparasit som ska leva på andras pengar, bara för att man inte vill arbeta och betala skatt som alla andra är tvungna att göra

 5. Det här ylandet fick mig att tänka på när Povel Ramel sjunger om grynkorv och hur det skulle låta från en minaret.

 6. ”då lär jag inte få ett jävla stipendium, då får jag knega som speleman på företagsgig.”
  Är hon för fin för att försörja sig själv tycker hon ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: