Kammarrätten: Muslimska Brödraskapet representerar en icke-demokratisk ideologi

ISLAM. Kammarrättens dom i rättegången mellan Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor och Sveriges Unga Muslimer innebär ett paradigmskifte där en svensk domstol för första gången konstaterar att det Muslimska Brödraskapets ideologi är en icke-demokratisk politisk rörelse. En delseger för den svenska demokratin och debatten om islamism. Inte en fullständig seger utan ett steg på vägen att ta tillbaka svenska demokratiska grundvärden, skriver Ledarsidorna.se.

Ur domen:

Sammantaget anser kammarrätten att det på grund av medlemsorganisationers och företrädares ageranden, samt de föreläsare som har bjudits in, finns skäl att ifrågasätta om SUM i sin verksamhet respekterar demokratins idéer. De åtgärder som SUM har vidtagit är inte sådana att SUM kan undgå ansvar för det som framkommit om deras tidigare företrädare, medlemsorganisationer och inbjudna föreläsare. Omständigheten att SUM bedriver annat arbete mot t.ex. radikal islamism ändrar inte denna bedömning.

Mot denna bakgrund anser kammarrätten att MUCF har gjort sannolikt att SUM i sin verksamhet brustit i respekten för demokratins idéer, inklusive jämställdhet och förbud mot diskriminering. Kammarrätten anser att de förklaringar som SUM har lämnat inte är tillräckliga för att göra en annan bedömning. Med hänsyn till att det har varit ett villkor för bidraget att mottagarorganisationen i sin verksamhet respekterar demokratins idéer anser kammarrätten att det finns både förutsättningar och skäl att återkräva tidigare utbetalade bidrag i enlighet med MUCF:s beslut.

Det som likväl är intressant i domskälen är två saker:

 • Kammarrätten konstaterar att Muslimska Brödraskapets ideologi inte är förenlig med den svenska demokratin och därmed exkluderade från statsbidrag.
 • Kammarrätten kopplar ihop domskälen med de enda två demokratiutredningar som tagits fram på senare år men som inte ännu upphöjts till svensk lag. Tidigare har dessa två utredningar endast presenterats i ett sammanslaget resonemang på Ledarsidorna.se.

SVT, och annan media, förstärker bilden av offer och martyr exakt i den riktning som både Muslimska Brödraskapet och salafister önskar. Att nå ut i Public Service är strategiskt avgörande med bilden av Abo Raad som en hybrid mellan rock-stjärna och offer för dessa rörelser. Bara Rapport når runt 1 200 000 tittare (2018).

Läs hela inlägget på Ledarsidorna.se 

-Pettersson säger att det är märkligt vilka silkesvantar muslimerna har behandlats med genom alla år. Exempelvis får de flesta muslimska församlingar statliga och kommunala bidrag medan Jehovas Vittnen nekas bidrag för att de saknar demokratiska värderingar.

Det är inte bara Muslimska brödraskapet som är odemokratiskt, hela islam är en totalitär ideologi.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

***

 

 

13 thoughts on “Kammarrätten: Muslimska Brödraskapet representerar en icke-demokratisk ideologi

 1. Kan någon hjälpa mig att förstå varför de inte hanterar kontraktet,
  som socialdemokraterna, våra LANDSFÖRRÄDARE, har med
  Muslimska Brödraskapet sedan 1999?

  Pettersson har presenterat kontraktet flera gånger här på hans fina
  blogg och jag har tjatat om det som ett mantra, som kommentar.

  Trots det ÄR DET HELT TYST om det – och inte ens en kommentar!

  Är ni rädda för att nämna det?
  Är det risk för en bomb vid dörren?
  – eller vad är orsaken till denna tystnad om vårt största
  LANDSFÖRRÄDERI?

  Socialdemokraterna måste bli avslöjade som de
  LANDSFÖRRÄDARE de är!

  // age

 2. Svenska myndigheter tycks ha fullt upp med muslimska organisationers varande och bidragstagande. Sveriges myndigheter borde förstås ägna sig åt det de är ämnade för. Dvs det, som gagnar utvecklingen av Sveriges bildning, välfärd och samhälle.

 3. Kammarrätten: Muslimska Brödraskapet representerar en icke-demokratisk ideologi

  Unga muslimer ska betala tillbaka bidrag

  Organisationen Sveriges unga muslimer ska betala tillbaka närmare 1,4 miljoner kronor i tidigare utbetalda statsbidrag, konstaterar kammarrätten i en ny dom. Däremot går det inte att avslå organisationens ansökan för 2017, enligt domen. (Publicerades 3 nov 2019)

  Läs mer på Världen Idag:

  https://www.varldenidag.se/nyheter/unga-muslimer-ska-betala-tillbaka-bidrag/repska!2IcOE609hP9e7TkHCIShMg/

 4. Om alla sossar varit som Johan Westerholm, som förövrigt gått ur partiet, vilket paradis till land vi hade haft. Då kanske vi också sluppit de mentala kalhyggena på vänster- och högerkanten också. Sjöstedt, Ruinfeldt och lilla fru Lööf för att bara nämna några från traditionella partier. Miljötomtarna lämnar vi därhän för att inte riskera blodstörtning.

  De ringde från kyrkogårdsförvaltningen. Det har börjat komma rök och lukt från familjegraven. Det började samtidigt som Thorwaldsson babblade på de vänsterblivnas möte i Göteborg. Mina anfäder som började som kommunisthatande socialdemokratiska förtroendevalda i facket har tydligen börjat röra på sig. Började skrev jag men inte slutade, med livserfarenhet och efter Palme var det slut med både fack och parti.

 5. Statliga bidrag på mångmiljonbelopp betalas av myndigheten MUCF till islamister samt fake- och bluff-föreningar.

  Sakine Madon skrev en ledarartikel den 16 maj 2017 i Västmnanlands läns tidning (vlt):

  Delcitat

  Sluta ge bidrag till extremister

  I dag (16 maj 2017 min anm.) höll tankesmedjan Timbro ett seminarium i centrala Stockholm med rubriken ”Hur får vi stopp på bidrag till extremister och blufforganisationer?”

  Att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har strösslat bidrag över tvivelaktiga föreningar visade den granskning frilansskribenten Sofie Löwenmark och Timbros nättidskrift ”Smedjan” nyligen presenterade.

  På det fullsatta seminariet tog Löwenmark upp fem exempel ur sin granskning. Bland annat har en stor summa gått till Sveriges Förenade muslimer vars inbjudna talare och representanter till och med hyllat Islamiska staten, och hävt ur sig påståenden som att 12-åriga flickor som inte täcker sig hamnar i helvetet. Ett annat exempel är Megafonen, kritiserade för att ha bidragit till upploppen i förorten Husby för några år sedan, som bytte namn till Rådet av enade kreoler och fick bidrag bland annat för att ”chilla organiserat”. (Publicerat 16 maj 2017)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://www.vlt.se/artikel/sakine-madon-sluta-ge-bidrag-till-extremister

  Bidrag till extremister och blufforganisationer. (Publicerad 16 maj 2017)

  https://www.svt.se/nyheter/svtforum/bidrag-till-extremister-och-blufforganisationer

 6. Här är några skrämmande exempel från år 2017 på muslimskt kvinnoförtryck som försiggick / fortfarande försiggår i statsdelarna på Järvafältet i norra Stockholm.

  Kvinnoförtryck i islams namn:

  ”Kvinnor får inte gå ut, ha parfym eller skoja”

  Här lär Sveriges förenade muslimer, SFM, ut att kvinnor inte får lämna hemmet, inte bära parfym, inte skoja och inte visa hud.

  – Hon ska inte gå ut utan tillåtelse från sin man, säger föreläsaren sheikh Muhammad al-Shahrani.

  SFM fick så sent som i januari ekonomiskt bidrag av Göteborgs stad och riskerar även att få betala tillbaka en halv miljon i statligt bidrag.

  Sveriges förenade muslimer fick förra året (år 2016 min anm.) över en halv miljon kronor i bidrag av staten. Ansvarig myndighet, MUCF, slog i en utredning i höstas fast att föreningen hade anlitat föreläsare som uttalat sig på ett sätt som inte är förenligt med demokratins idéer. Men eftersom det inte skett i närtid, det vill säga efter 2014, fick de behålla bidraget. (Publicerades 05 apr 2017)

  Läs mer samt se och lyssna till videon på länken nedan:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/ko7kA/kvinnor-far-inte-ga-ut-ha-parfym-eller-skoja

  Kvinnoförtrycket i Stockholms norra förorter. Hon kan inte gå ut med hunden utan att bli hotad av män. (Publicerat 2017-04-03)

  https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/hon-kan-inte-g%C3%A5-ut-med-hunden-utan-att-bli-hotad-av-m%C3%A4n-3882892

  När kvinnorna anmälde trakasserierna till polisen så lades anmälningarna ned direkt.

 7. Hyckleriet bland Sossarna blir bara värre, man säger sig
  representera ett feministiskt land och så importerar man
  figurer som av Säpo klassas som stora säkerhetsrisker,
  och som betraktar kvinnor som andra hands varelser i
  förhållande till sig själva?

  • Jag tycker att majoriteten av svenska kvinnor som har levt i trygghet är värdelösa. De kan inte tänka, ett kollektivt vigillarvarandra och de nya, när ingen vågar uttrycka sina egna åsikter, eller är helt enkelt för korkade för det.
   Inte förrän något ont drabbar dem eller deras barn. Hur dum får man vara ? Självbevarelsedriften saknas totalt.

Kommentera