Handla inte med ett Kina som ljuger, bedrar och stjäl

av Gordon G. Chang  •  28 oktober, 2019

  • Det är särskilt svårt att handla med en tjuv, särskilt när tjuven ser kommersiell kontakt som en möjlighet att stjäla mer … Detta brott är avgörande för att lyckas med det extremt ambitiösa Made in China 2025-initiativet [för att dominera 11 avgörande teknologiska sektorer].

  • Om allt detta inte vore illa nog är Xis framtidsplaner särskilt fördärvliga … Amerikanerna får göra ett val: ta de kinesiska pengarna eller underhålla en fri marknadsplats av idéer. De två ekonomiernas obundenhet är förstås olycklig, men den är nödvändig när Kina pressar amerikanerna och inte ger dem något val om de ska försvara friheter och suveränitet.
  • Att döma av Beijings ytterligare brutna handelsavtal på senare tid är det uppenbart att kommunistregimen i Kina inte kan arbeta med USA – eller något annat land för den delen. Så det är bäst att inte handla med ett Kina som ljuger, bedrar och stjäl.

”Detta kommer inte att revolutionera USA:s och Kinas relation eller villkoren för handel mellan oss, men det visar att de två länderna kan arbeta tillsammans med ett viktigt problem”, sa Clete Willems från Akin Gump till Bloomberg, i en referens till president Trumps ”phase one deal” som meddelades den 11 oktober. ”Att lära sig att göra det är avgörande för att undvika ett bredare förfall av alla aspekter av vår relation, vilket inte ligger i någons långsiktiga intresse.”

Trots vad Willems så ligger det faktiskt nu i USA:s långsiktiga intresse att avbryta handelsavtalen med Folkrepubliken Kina.

Läs vidare

5 thoughts on “Handla inte med ett Kina som ljuger, bedrar och stjäl


  1. https://www.aliexpress.com/item/4000101770983.html?
    ****************************************************************
    …ursäka Pettersson, dessa exempel är inte ämnade som
    reklam…skillnaden mellan dessa LURAR är hårfin, bara
    priserna som skiljer den ovan och den under…vilken LUR
    väljer då en snåljåp?

    https://www.aliexpress.com/item/4000200405604.html?
    ************************************************************’**
    …haft även Iphone och Samsungs näst nyaste, sålde
    dessa ef ha köp den under för 900.- (m.frakt) för ngt
    ½ år sedan…den under spöar båda för 1/10 del av
    priset, gäller passa på nu, innan Kinserna surnar till

    https://www.aliexpress.com/item/32902513307.html?
    *************************************************************

    …behöver ni en ex. villig Hushållerska, en som inte
    käftar emot finns det oxå för 3740:- (komplett) *****

    https://www.aliexpress.com/item/4000218447686.html?
    **************************************************************

  2. Då är Kina i samma liga som Löfven ( ljuger, bedrar och stjäl ), skillnaden är att Kina inte låter Sveriges svenska befolkning, misshandlas, rånas, våldtas och förnedras.

  3. Jag har bara en ”önskan” att svearna vore lika bra på att förhandla ”avtal” som USA gör !!!
    Jag har själv sett dessa varor som är underlägsna de som tillverkas i Tyskland, Holland, England, Polen, Usa och undrar varför

    • Dessa varor som är underlägsna? Tror du missat nåt, Tyskland, Holland, England, Polen, Usa varor är väl ofta tillverkade i Kina som smart telefoner och mycket annat än elektronik, Kina kan tillverka kvalitetselektronik och andra prylar, men det är alltid en fråga om pris och förhandling och mycket annat därtill! Trodde du att amerikanska apple smartphone är tillverkade i USA?

      • Ursäkta min ”otydlighet” !
        På alla ”varor” du köper står Country of Origin !!
        Även om det står att t.ex. HM är orginal – så kan Du läsa på etiketten att ”varan är tillverkad i China” eller någon annanstans !
        Eller är jag ”naiv eller dum” ???

KommenteraAvbryt svar