Åtta afghaner åtalas för människorov, hotade at klippa av fingret på en man


BROTTSLIGHET. I Östersunds tingsrätt pågår en rättegång mot de män som är misstänkta för bland annat människorov, försök till grov utpressning och grov misshandel.

Rättegången hålls under stort säkerhetspådrag och den väntas pågå i 15 dagar. Det var i maj i år som en ung man, enligt åtalet, tvingades med till en stuga på Frösön där han sedan hölls fången i tre dagar.

Där ska han ha blivit misshandlad, bland annat med en kedja, bränd på tungan, med mera. Mannen ska också ha krävts på en större summa pengar, 50 000 kronor. Mannen lyckades till slut fly och bad om hjälp hos ett par som han mötte när han i strumplästen sprang från stugan. De ringde polisen.

Tre av de åtalade finns med på länk från bland annat Sundsvall och Gävle där de sitter häktade. Övriga fem fanns på plats i sal 1 i Östersunds tingsrätt.

Vice chefsåklagare Eva-Lena Rimér redogjorde för åtalet. Samtliga åtalade nekade till brott och de bestred också de ersättningskrav som den man som ska ha varit frihetsberövad har. Han vill ha totalt drygt 300.000 kronor.

-Pettersson säger att det är synd om, Saeid, Morteza, Omid, Shabir, Alireza, Yasin och Younes, samtliga är tidigare kända av polisen. Herr Younes är även misstänkt för grovt vapenbrott.

Här kan man lyssna om fallet…

TIDIGARE 2019-05-16. Fyra afghaner häktade, misstänkta för människorov i Östersund

BROTTSLIGHET. Fyra män, samtliga afghanska medborgare har häktats misstänkta för människorov. Brottet ska ha skett i början av maj på Frösön. Männen har tidigare domar mot sig, och är kända av polisen.

Bland annat en man som fram till han greps arbetade hos integrationsprojektet Hej främling. Föreningen har nu valt att avsluta mannens anställning på grund av misstankarna.

Exakt vad som hänt och vad misstankarna mer konkret rör sig om är polis och åklagare hittills förtegna om. Enligt häktningsframställan hos Östersunds tingsrätt ska brottet begåtts mellan den 3:e och 8:e maj. Samtliga fyra män som är i åldrarna 21-29 år, nekar till anklagelserna om människorov.

Samtliga fyra häktas med restriktioner, det vill säga att de isoleras från att ta del av uppgifter i media till exempel, eller har vidare kontakt som kan försvåra brottsutredningen.

En av de häktade fälldes 2014 för grov misshandel vid en knivskärning i Östersund, där åtalet först rörde mordförsök.

 

Artikeln från ltz.se

-Pettersson säger att afghanerna verkar framstående, det som jag undrar är varför afghanska medborgare som är kända för tidigare brottslighet är kvar i landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Åtta afghaner åtalas för människorov, hotade at klippa av fingret på en man

 • Baba

  Det har tagits många korkade beslut av svenska regeringar men Afghanlagen är svårslagen, endast överträffad av öppna era hjärtan. De politiker som orsakat landet sådan skada skulle berövas sina tillgångar vilka skulle återföras till statskassan, därefter skulle dessa landsförrädare få klara sig på fattigpension resten av livet.

  Gilla

 • Klas.

  Åtalet läggs troligen ner.
  Men Dan Park fes nästan på gatan, då bli det fängelse.

  Gilla

 • Rolf

  Otroligt att de tillåts stanna kvar i landet, när vi ser vilka brott de begått.
  De ska direkt skickas ut ur landet, på livstid.

  Gilla

 • Ture

  Tyvärr så lär väl knappast någonting värre drabba dessa än att de belönas med saft och billar samt ett permanent uppehållstillstånd i Sverige. Ruttenheten tycks sakna gränser vad gäller detta arma förlorade land.

  Gilla

  • Ture

   Inte billar utan *bullar*, skulle det naturligtvis vara. 🙂 Mina fingrar tycks ibland vara för stora för dessa små knappar som jag brukar skriva med. 😁😁

   Gilla

 • Stenbock

  All Orientens drägg beslutade C skulle få stanna,och ”studera”…Har därför full förståelse att Afghanistan tvekar om rätten,att dessa skall återvända hem !

  Gilla

 • hajo

  Man kan undra om Alla som kommer ifrån deras länder består av Avskum….

  Gilla

 • blabaris

  regering – ahhh de är intresserade av att människokroppen och att klippa.

  Varför inte utbilda dem till undersköterskor och frisörer istället och använda kompetensen till något bra.

  Gilla

 • SVENSK

  Livstids utvisning och inlåsning tills den kan genomföras är viktigt i detta fall!

  Gilla

 • Ståfräs

  Det är bara SDs fel hälsar regeringen.

  Gilla

 • Maya

  Visst är det fina baaarn som vi har fått hit ?? dessutom skall vi tycka synd om dom för dom har ju haft det så svårt stackarna.Nej,ut med packet och upphäv gymnasielagen som är en ren och skör katastrof.Dessa lögnhalsar har gjort sitt på Svensk mark.Dom fåtal som fullgör skolgången och sköter sig och har lite ambitioner för framtiden kan bli kvar.Resten ut.Glöm inte att ta,med Fademe Khavari eller vad hen nu vill kalla sig beroende på sammanhang.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: