Skatt på avfallsförbränning är ännu en ny skatt

SKATTER. Den 1 april 2020 träder en ny lag i kraft. Det är skatt på avfallsförbränning, som vi tidigare haft i Sverige men den var misslyckad och togs bort då man inte kunde se någon miljöstyrande effekt.

Nedskräpning by Nordiska museet is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Regeringens egna utredare avstyrker förslaget, liksom Naturvårdsverket, Energimyndigheten, Skatteverket, Konkurrensverket, Lagrådet och Kommerskollegium.

Även Sveriges Kommuner och Landsting liksom nästan alla de näringslivsorganisationer som har yttrat sig.

Alla dessa instanser pekar på att skatten inte får den effekt som avses.

Albert Einstein lär ha sagt att en idiot är en person som gör samma sak om och om igen och förväntar sig olika resultat.

-Pettersson säger att detta är socialism, regeringen räknar med att plocka kommunen och medborgarna på 500 miljoner om året med den nya skatten och använda pengarna till, ja ni får själva gissa…

Slutresultatet kan bli att kommunerna börjar ta mer betalt av medborgarna som börjar slänga skräp i skogen. Det vore bättre om producenterna minskade förpackningar så mycket det går och gjorde det lätta att sortera.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Skatt på avfallsförbränning är ännu en ny skatt

  1. Bilderberg förslavar toppen av politikerherarkin i de flesta västländer . Nästa skatt att se dagens ljus blir skatt på kremering samt jordfästelseskatt . Vid kremering bildas gaser . Vid jordfästelseskatt blir det gifter av den begravde och för att inte tala om kistan , vad kan den vara behandlad med för att glänsa framme på podiet i kyrkan eller i det icke religiösa kapellet . Vägen till skatt är bred nuförtiden . För fick man följa regnbågen . Nu har de även stulit den symbolen. Mvh Sjöström

  2. Svepskäl och åter svepskäl!
    Miljödepartementet skulle kunna heta ”Svepskälsdepartementet”!
    Skillnaden till fungerande länder kommer bara att öka! Även avseende miljön!
    Miljövård är komplext, men fungerar och kostar pengar!
    I en efterbliven kriminell bananrepublik med ambitionen att bidragsförsörja 100-tusentals importkriminella rashatare finns inte ett öre till miljön!

  3. Det kostar att islamisera sverige.

    Nästa skatt kanske blir någon form av badskatt när man badar i sjöar och havet på sommaren.
    Eller skatta alla som åker längdskidåkning…

  4. Skatt på avfallsförbränning visar landets förfall.
    Billigare kasta ut soporna genom fönstren och i bästa fall deponera dem på sopberg där kreativa svenskar kan utföra återvinning.

  5. Regeringen med helidioten Löven i spetsen gör allt för att ta ALLA pengar från de Svenska skattebetalarna och trycka ner dom i halsen på de outbildade och lata invandrarna.

KommenteraAvbryt svar