Nordiska motståndsrörelsen frias för hets mot folkgrupp

DEMOKRATI OCH YTTRANDEFRIHET. Fem medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen döms för våldsamt upplopp efter NMR:s demonstration under bokmässan i Göteborg i slutet av september 2017 men alla som stått åtalade för hets mot folkgrupp frikänns på den punkten, enligt tingsrättens dom.

En fällande dom gällande hets mot folkgrupp hade kunnat ge en ny rättspraxis. Åklagaren ville få det prövat om NMR:s symbol, kläder, tal och slagord tillsammans kunde utgöra hets mot folkgrupp.

”Tingsrätten anser inte att det är bevisat att NMR:s symbol, tyrrunan, är så starkt förknippad med nationalsocialistiska rörelser under 1930- och 1940-talen och med idéer om rasöverlägsenhet och rashat att användandet av den i sig är att bedöma som hets mot folkgrupp”, skriver tingsrätten.

Åtalet, som omfattade totalt 16 personer, är det största som riktats mot organisationen vid ett och samma tillfälle, skriver Expressen.

-Pettersson säger att det är dags att begrava lagen om ”Hets mot folkgrupp” eller börja använda den även mot invandrare som hotar och hatar svenskar. Vi kan inte ha lagar som inte är lika för alla.

Åklagaren ville förbjuda ”Tyrrunan” en gammal vikingasymbol som även är Försäkringskassans logo.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

10 thoughts on “Nordiska motståndsrörelsen frias för hets mot folkgrupp

  1. Jag har ingenting till övers för dessa Herrar, men till skillnad från kommunistdräggen så visar dom ju i alla fall trynet, och gömmer sig inte i Svarta masker som dessa rötägg. men ser gärna att alla av dessa försvann från gator o torg.

  2. Favorit i repris.
    MRM demonsterar i Göteborg utan demonstrationstillstånd, precis som Greta. Inget händer utom att några vänsterjournalister blir galna.
    NRM demonstrerar i Göteborg, denna gången med demonstrationstillstånd.
    Vad hände? En massa invandrare och vänstermuppar kommer och bråkar, kastar sten och flaskor.
    Vem får skulden i media? Naturligtvis får NRM skulden i vårat vänsterstyrda media.

  3. Två personer ska ha använt en stenslunga för att kasta stenar mot polisen. (motdemostranter)

    detta har tydligen folk glömt av att det skedde i samma demonstration. INGEN har ens kollat om de blev utvisade eller inte.

    Vem fan använder en stenslunga ala david och goliat i ett demokratisk samhälle i fred?

  4. Lagen om hets mot folkgrupp, verkar helt inriktad mot svenskar som protesterar mot massinvandring.
    Ska vi förbjudas med lag att protestera mot pk folkets galenskaper?
    Lagen skyddar inga svenskar, när de utsätts för kränkningar och har.

  5. Då ställer man sig frågan, vad vart det att kosta oss skattebetalare ? Bara för att en stackars vänsterbliven åklagare ska pröva att få en ny rättspraxis, låt idioten betala ur egen ficka. Då slutar han nog med att låta oss skattebetalare betala för en onödig lag som vi inte har nytta av, lagen som är gjord för lättkränkta som vill ha gratis pengar

KommenteraAvbryt svar