Vem betalar Teslan, Thunberg?


MEDIA. Att svensk media är dåliga är redan tyvärr väl känt men nivån förvånar ändå. Man skulle kunna tycka att även i landet där bara en åsikt är tillåten i taget skulle media vara de som ändå ställer några kritiska frågor men icke.

Tesla Elbil. Bild från Pixabay

För inte en enda journalist har i sin odyssé av hyllningar och rapporteringar om var Greta Thunberg är och vad hon gör ställt den mycket relevanta frågan – vem betalar Greta Thunberg och Svante Thunbergs resa och uppehälle under de 4 månader de spenderar i Nord- och Sydamerika.

Vem plockar upp hotellnotor, betalar den “gratis” Teslan, tågbiljetter, mat, all personal som hänger runt henne etc? Jag sätter mina pengar på Rockefeller-finansierade 350.org men jag har inga belägg för det, och eftersom de som de facto pratar med henne och pappan inte orkar göra sitt jobb kommer vi få vänta med svaret, skriver Rebecca Weidmo Uvell, läs vidare på hennes blogg.

Tills svensk media börjar bete sig som media får vi förlita oss på utländsk media. Jag har som jag tidigare berättat pratat med fransk, brittisk, spansk och chilensk media redan, som alla skrivit kritiska artiklar om rörelsen kring Thunberg. Noll svenska journalister har som ni vet skrivit en rad med granskning och kritik.

Thunberg anlände till New York, denna billiga supermetropol, i augusti och bodde där på hotell i flera veckor. Billigt.

***

-Pettersson tycker det är konstigt. Svenska journalister redovisar regelbundet vad idrottsstjärnor, politiker och andra kändisar tjänar eller tros tjäna. En grupp klarar sig dock från granskning och det är journalister och sedan har vi familjen Thunberg. Gretas budskap skulle bli trovärdigare om vi visste hur det finansieras men det verkar som hon skäms. Frågan är varför?

TIDIGARE 2019-10-19. Greta och Svante svarar inte på frågor

KLIMAT OCH DEMOKRATI. Greta har rådgivare, de borde kunna svara på frågorna, liksom Gretas pappa Svante Thunberg som är med på resan till Amerika. 

Vem betalar deras bil, en Tesla modell 3, hotellrum, och så vidare? Varför åker inte teamet till Kina, Indien eller Saudiarabien de största klimatbovarna utan till demokratiska länder och protesterar?

Frågorna får inget svar.

-Pettersson undrar varför inte svenska medier har ställt de självklara frågorna?

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Vem betalar Teslan, Thunberg?

 • Bob

  Du belyser att svensk media är dålig – vilket den verkligen är tillsammans med andra mindre smickrande inslag – men din egen blogg tycker du är mindre dålig förstås!?
  Orka!! Skaffa en kvinna istället för att spy ut bitterhet & idel tråkigt formulerad gegga.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Mode- och klädindustrin är en av de största miljöbovarna.

  Enligt konsultbolaget Quantis, som beräknar klimatpåverkan för olika industrier, står tillverkningen av kläder och skor för cirka 8 procent av den globala klimatpåverkan.

  Det kanske inte låter som mycket – men det betyder bland annat att modeindustrin står för en betydligt större andel än flyget, som står för runt 4 procent av de globala utsläppen av växthusgaser, höghöjdseffekter inräknat.

  Det handlar egentligen inte om vad vi köper för plagg, om det är tillverkat av återvunna fibrer, eller ekologisk bomull, utan hur mycket vi köper.

  Medelsvensken köper 13 kilo kläder per år och slänger 8 kilo per år.

  Klimatpåverkan sker med 3,1% vid distributionen av varor till affärerna, med 10,8% när vi tar bilen till affären för att köpa jeansen, med 2,9% när vi tvättar dem, med 2,8% för att ta hand om dem efter att vi slängt dem.

  Men den stora klimatpåverkan, 80,4% sker vid tillverkningen, som inbegriper allt från bomullsodlingar till textilfabrikerna.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Den flickan borde sitta i skolbänken och plugga lite på hur tesla tillverkas. Vad som används och hur cancergent det är att bryta ämnena som används för att skapa ”en klimatsmart bil”. Hon borde också fundera på vad brandkåren tycker om att träffa på dessa bilar vid en trafikkrock… Personligen vill jag inte åka i dessa bilarna…jag är hellre cancerfri…

  Gilla

 • Johan

  Om jag var Elon Musk hade jag gärna lånat ut en Tesla till Greta Thunberg.

  Gilla

 • snaris

  Greta har själv sagt att hon åkte för att hon blev inbjuden. Men det kanske du redan visste?
  /Magnus

  Gilla

 • Kent

  Greta måste ha satt igång det största mentala pyramidspelet i modern tid.
  Endast överträffad av självaste Adolf Hitler hittills.

  Gilla

 • Hasse

  Var är klimat hysterin om palmoljan???? Varför en svenskfödd fattigp inte ett sånt erbjudande,låna en plastbil gratis. Hur är dessa Litium batteri inneslutna som de använder i de såkallade elbilarna.

  Gilla

 • Klas.

  Soros betalar.

  Gilla

 • Baba

  Undrar om Greta har sett filmer om hur man bryter kobolt i Kongo, hur barn så unga som 4-5 år jobbar under slavliknande förhållanden. Förmodligen skiter Greta i detta så länge hon får resa runt i världen och bo på lyxhotell gratis.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Varför dra upp fenomenet Greta överhuvudtaget ? Sluta skriv så dör det ut . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Grovdoppa

  Tänk bara på hur mycket en Tesla skitar ner miljön, material till batteriet, ta reda på vem som måste slavarbeta för att få fram dessa metaller.
  Typiskt miljömuppar, man lever inte som man lär.

  Gilla

  • Orvar d.ä.

   När nu snart om någon månad Ringhals läggs ned och nästa år ettan.

   Då blir det till att skaffa ett vedeldat ångdrivet klimatneutralt elverk att ladda upp Teslan med, annars kommer man nog inte så långt.

   Gilla

 • Kungen

  Svaret är : man granskar inte sina egna. Hur skulle det se ut om sanningen kom fram ?
  Nej. Här granskar vi enbart de som har en annan åsikt och vågar simma mot strömmen.
  Tex. SD, AFS, Fria tider, Pettersson, Samnytt mm.mm. 98% av svenska journalister kan inte tänka själva och det förstör förtroendet för all vanlig media. Så illa är det. Pk-Sverige är genomruttet ända upp i regeringen

  Gillad av 3 personer

 • turrim

  Svenska medieägare och deras ”journalister” borde skämmas för uselt arbete. Här finns enpersonsgrävare utan statsbidrag som t ex Rebecca som gör intressanta och läsvärda reportage flera gånger i veckan. Det är bland dessa som man ska utse Stora Journalistpriset m fl.

  Gillad av 2 personer

  • Barbro

   Så långt jag kommer har åtminstone en svensk journalist( David Linden på Värnamo Nyheter) kritiserat personkulten kring Greta. Det var kring jul ifjol, och då var USA-resan knappast aktuell ännu.
   Läs gärna ” Därför gör Greta Thunberg-dyrkan mig rädd ”

   Gilla

 • SVENSK

  Tyckte att någon sade Arnold Schwartzenegger som verkar vara med i klimathysterin!?

  Gillad av 1 person

 • Tore

  Pappas PR, – byrå.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: