EU:s miniminivå innebär fyra gånger fler för Sverige


INVANDRING. Ni har hört det många gånger. Statsminister Stefan Löfven (S) med flera i regeringen lovar att asylinvandringen ska vara restriktiv och ligga på EU:s miniminivå. Helt uppenbart ljuger Stefan och han slipper kritik från media-etablissemanget. 

Steget Efter

I Flyktingkonventionen står en hel del intressant. En persons rätt att resa in ett land för att söka asyl är en mänsklig rättighet enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna. Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet.

 • En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.
 • Flykting är man när man flyr från något elände, till ett säkert land.
 • Statusen som flykting upphör när man lämnar detta säkra land. Då blir man resenär, turist, migrant eller något annat. Dock inte flykting.
 • FN:s flyktingkonvention säger också att flyktingar ska anpassa sig och följa värdlandets lagar och regler.
 • FN:s flyktingkonvention stadgar också att flyktingar ska behandlas likvärdigt med andra utlänningar på det mottagande landets territorium.
 • Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer.
 • De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.

Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Beviljade uppehållstillstånd 2018 i Norden, gäller asylsökande, ej anhöriga och inte kriminell arbetskraftsinvandring:

 • Sverige: 25114
 • Norge: 1800
 • Danmark: 1652
 • Finland: 2740

Sverige beviljar alltså asyl till fyra gånger fler än de övriga tre länderna tillsammans. Danmark och Finland är dessutom med i EU och har samma regler om miniminivå som Sverige.

-Pettersson undrar hur länge Stefan Löfven (S) ska fortsätta ljuga?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “EU:s miniminivå innebär fyra gånger fler för Sverige

 • Michael öhrström

  Dom flyger massor dessa migranter känns som man är i minoritet på Arlanda. Vem betalar dessa resor?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inget att fästa sig vid, alla politiker är och måste vara kroniska mytomaner för att kunna klara av att ljuga folk rakt i ansiktet utan att beröras det minsta av det !

  Gilla

 • blabaris

  höll på att skratta ihjäl mig när jag lyssnade på en amerikansk podd och två satt och diskuterade om alla miljoner från eritrea som bor i tyskland som ska rädda pensionen och försörja tyska folket.

  Från podden:

  – Har någon i tyskland ens varit i eritrea ?

  – HUR kan de tro att folk från eritrea ska kunna få jobb i tyskland ?

  – Vet inte tyskland vilken nivå folk i eritrea lever på?

  de var helt chokade att tyskland trodde eritrea var ett kompetensregn som ska rädda landet ekonomiskt.

  De både skrattade och var chokade på samma gång.

  Gilla

 • Klas.

  FN har börjat flyga somalier till EU, men naturligtvis inte utan uppdrag från EU.

  Gilla

 • SVENSK

  Minst 60% av SVENSKARNA verkar inte ta del av fria medier så Lövens och Regimens lögner står ensam hos dem.

  Gilla

 • gamgubben

  Om det vore bara Stefan svetsarn som ljuger skulle det inte vara så katastrofalt, men det är större delen av etablissemanget som ljuger bara för att få sitta närmast köttgrytorna.

  Gilla

 • Kungen

  Löfven ljuger om ALLT. Han gör vad som helst bara han får vara statsminister. Sverige har ingen demokrati längre

  Gilla

 • Tony

  Han kommer att fortsättas att ljuga så länge han sitter kvar,
  därför är det väldigt angeläget att få bort skadedjuret så fort
  som möjligt innan han hunnit förstöra landet helt o hållit.

  Varför tillämpas inte Dublinförordningen av Sverige, det är ju därför att allt löst folk som inte borde komma in i landet kommer in ,tack vara slöa politiker och flyktingsmugglare!, dom har Sverige som mål, på grund av feta bidrag fungerar som en magnet.!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: