Debatt med invandrare

Torsdagens Opinion Live måste gå till historien och borde vara en tankeställare för både beslutsfattare och vanliga medborgare.

Ämnena som debatterades var ett bråk kring en kebab-restaurang i Stockholm och Turkiets offensiv in i Syrien.

Kebab-tjafset var helt ointressant, men inte heller i denna debatt kunde man inte låta bli att använda ordet rasism. Fast som en journalist på plats (troligen den enda med svensk härkomst) sade. Bråket handlar egentligen om det stök och den nedskräpning som sker på sommaren när människor från andra delar av Stockholm kommer dit för att bada, festa och visa upp sina nya och dyra bilar.

På detta följde så en debatt om Turkiets offensiv mot kurderna i norra Syrien. Det som här utspelades borde väcka många från sin slummer. Vi fick höra upprörda röster, många på dålig svenska, som anklagade varandra och varandras etniciteter. Det var kurder som var förbannade på assyrier, assyrier som var förbannade på kurder, assyrier och kurder som var förbannade på turkar och turkar som var förbannade på andra turkar och någon med oviss etnicitet som var förbannad på alla, inklusive oss svenskar.

Mitt i detta en ungdomspolitiker från Centerpartiet med okänt ursprung som menade att “det rika Sverige” kan ta emot hundratusentals nya flyktingar. Troligen har hon aldrig hört talas om parallellsamhällen, långa vårdköer, skolans kris och de kommuner som närmar sig konkurs. Det var så uppenbart att denna kvinnliga centerpartist med okänt ursprung hellre värnar om utomeuropeiska medborgares välfärd än den som våra förfäder byggt upp åt oss svenskar.

Säg inte att ni är förvånade över SD:s framgångar?

Se debatten, men ta något lugnande först….eller möjligen därefter.

Ps. Jag kände ändå ett tvång att googla lite på denna bittra centerpartist och kom fram till att hon kallar sig “en politiker med politikerförakt” i sociala medier, är liberal och utrikespolitiskt talesperson för CUF. Hon har också varit ledarskribent på Hallands-Posten och Bohuslänningen, samt är av gammal hederlig centertradition skarp kritisk till SD. Fast hon var bra i Opinion Live när hon läste lusen av Erdogans förkämpe.

9 thoughts on “Debatt med invandrare

 1. @Sjöstöm
  Imponerad av matten…
  Sãlj den vidare.
  Nej,WW II och nu är INTE människans höjdpunkt.
  Hur f.n blev det så här???

 2. Hoppas denna unga Centerpartist blir berikad ifall hon
  får sin vilja fram. Om nu Sverige är rikt, vilket kan ifrågasättas,
  det syns i varje fall inte hos alla fattigpensionärer som inte
  får det att gå ihop. HAR FIGUREN I FRÅGAI SÅ FALL FUNDERAT
  ÖVER VARFÖR SVERIGE ÄR RIKT???
  En sak är i vart fall säkert Sverige blir i vart fall inte rikt av att
  vi importerar tusentals människor utan skolgång som hålls
  vid liv av Bidrag och brottslighet.
  Fundera även över hur man som bidragsberoende kan hålla
  sig med bilar som kostar upp emot en miljon??

 3. För att haka på detta med judar och dess tillvaro i de tyska koncentationslägren . Läste i boken ” Eldstorm över Tyskland ” , där var det en kolumn som var från något världsjudiskt råd . Kolumnen var mellan åren 1920-1949 . Gällde antalet judar i världen som uppgavs vara ca 15 000 000 ca . Borde det inte varit minus 6 000 000 ca efter -45 ? Borde inte antalet 6 000 000 ha minskat efter en ny minnesplatta i Auswitsh monterats upp med några miljoner färre offer där ? Vad sedan islamister i fredens religion avhandlar sinsemellan med dödlig utgång berör mig inte . Tråkigt bara om kristna kommer inkläm . Mvh Sjöström

 4. Jag skiter i kebab,kriget i Syrien.Jag vill ha tillbaka mitt gamla Sverige Inte som nu skjutningar sprängnigar och fan vet allt som pågår i landet.Det är mer än nog nu.SVETSAN AVGÅ FÖR HELVETE.

 5. Politiker i allmänhet verkar alla tillhöra en begåvningsreserv som i synnerhet är fruktansvärt verklighetsfrånvarande.

 6. Pettersson använder beteckningen ”assyrier”, jag trodde att den falangen återgått till att bli ”syrianer, och inte längre strävande mot att få ett eget geografiskt land.
  På tiden det begav sig, tre, fyra decennier bakåt i tiden, fanns förväntningar på att erhålla Öland eller om det var Gotland som det nya Assyrien, ”du vet som Israel”.

  • Syrianer/Assyrier. Jag har talat med en advokat från Södertälje där många bor och det kan inte ens själva förklara skillnaden på ett bra sätt mer än att de har var sitt fotbollslag. De är dock överens om att de är samma folk.

  • @Kristina
   Israel har ju varit en framgångs saga,va??
   Det är synd om Aschke-nazi judarna.
   Tänk om folk kunde räkna.
   Tror ngn på fullaste allvar att man internerade 17 000 000(11 000 000 överlevare + 6 000 000 döda av 15 3xx).
   Hur länge står detta???
   Och varför försvinner det??

Kommentera