Äldreförsörjningsstödet är ett av många slukhål i Sveriges ekonomi

INVANDRING. Äldreförsörjningsstödet är ett av många slukhål – det har ökat med nästan 150 % på bara tio år. Mest har utbetalning till palestinier ökat, skriver Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg

Socialdemokraternas valaffisch 1957.

Om du kommer till Sverige som gammal och därför inte har någon pension intjänad kan du inte få pension. Istället har Sverige något som vi döpt till äldreförsörjningsstöd, som är som det låter – ett socialbidrag för äldre. Skillnaden är att kommunen inte behöver betala utan det gör Pensionsmyndigheten.

Garantipension heter den pension som är den lägsta nivån. Pensionsmyndigheten verkar tyckt att det debatterades mycket kring pensioner ett tag, varför de publicerade en artikel den 21 december 2018 där de redde ut skillnaden samt att det var helt omöjligt att få mer i äldreförsörjningsstöd än i garantipension.

Problemet med Pensionsmyndighetens artikel är att de “glömmer” att berätta några saker.

Som att bostadstillägget, som är det alla som inte har äldreförsörjningsstöd får söka, bara är max 5.560 kronor. Medan ÄFS ersätter boende upp till 6 620 kronor per månad. Fiffigt nog har de inte med denna högsta nivå i sina exempel.

Hade de haft det hade skillnaden mellan garantipension och Äldreförsörjningsstöd blivit 272 kronor

 • Äldreförsörjningsstöd ger 12.378 kronor.
 • Garantipension 12.630 kronor.

Detta är skillnaden mellan en persons pension som jobbat hela livet i Sverige och en person som inte jobbat alls.

Att pensionsmyndigheten försöker dölja att skillnaden är så liten beror på att de är aktivister, invandringsaktivister.

Läs vidare på Uvell.se…

-Pettersson säger att det är en skam. Det påstås också att ÄFS även är för svenskar och det stämmer, men ytterst få svenskar har arbetat noll år i Sverige.

Av 1.000 miljoner (1 miljard), går 15 miljoner till svenskar, 985 miljoner till invandrare. 

Palestinier är en liten folkgrupp i Sverige, bara 8000 personer totalt i alla åldrar, ändå får den lilla gruppens gamla som aldrig arbetat i Sverige 42 miljoner.

Vi får alltså betala för palestinierna båda här och där…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Äldreförsörjningsstödet är ett av många slukhål i Sveriges ekonomi

 1. Tar vi emot pensionerade flyktingar med motiveringen att vi saknar arbetskraft och att vi har en åldrande befolkning?

 2. Sverige har flest hiv och aids positiva migranter i hela EU.

  Av alla som har hiv i sverige är 80% smittade utomlands.

  Sedan regeringen Reinfeldt 2012 beslöt att ge alla illegala invandrare gratis sjukvård har Sverige blivit en hiv-magnet.
  I dag söker fyra gånger så många vård för hiv-relaterade sjukdomar som för tio år. De får gratis bromsmediciner.

  Det finns inte bara ”en” hiv smitta eller ”en” aids smitta utan det är olika stammar inom hiv och aids vilket gör att man kan se vart den kommer ifrån. Nu har vi i sverige även fått Resistensmutationer av hiv och aids vilka inte svarar på medicin. Liknande akibiotika resistens.

  Det är INTE billigt med hiv och aids mediciner.

  Skämmande att läsa Eu rapporten : HIV/AIDS surveillance in Europé och folkhälsomyndighetens nya rapport: Hiv- och STI-prevention och sexuell och reproduktiv hälsa för migranter

  https://image.slidesharecdn.com/ecdc-who-hivsurveillancereport2018-2017eu-eeadata-181130132434/95/hivaids-surveillance-in-europe-2018-2017-data-16-638.jpg?cb=1543584591

 3. Regeringen har i smyg tagit bort regeln att man måste levat i Sverige i 40 år för att få full garantipension. Undrar just varför?

  • – grundat på socialdemokraternas, LANDSFÖRRÄDARNAS
   kontrakt, som de skrev med Muslimska Brödraskapet
   redan 1999!

 4. Skandal att dela ut svenskars pengar till främmande människor utan anknytning till Sverige. Sverigefientligheten av svenska myndigheter har skenat över alla lagliga gränser. Hur stor är åldersbedrägerierna i det här fallen? Om invandraraktivister godtagit alla påstådda uppgifter utan att kontrollera måste det naturligtvis följas upp i efterhand och lagas till.

 5. Ja Sverige fungerar ju också som en magnet för invandrare
  som reser genom tio länder för att ta sig hit, så den välfärd som
  sossarna skryter om är välfärden för dem som inte bidragit med något?

 6. Detta skulle ENBART betalas ut till folk som är födda här. Samma sak skulle givetvis gälla barnbidrag. Enbart barn födda här där båda föräldrar är svenska medborgare skulle få det.
  Undrar varför pengarna inte räcker……

 7. Vilken jäkla Skam! Hur kan dessa lögnaktiga falska avskyvärda individer se sig i sina speglar?!

 8. När det gäller Palestinier så är det väl en särskilt omhuldad grupp.
  Hur mycket pengar har Sverige betalt till dessa terrorister sedan Olof Palme omfamnade Slusken Yassir Arafat?

 9. Jag får ont i hjärtat när jag läser detta och åker till jobbet varje dag för minst tolv timmar för att bidra till detta skamliga som sker.
  Inte ens söndagar kan man ta ledigt i dessa tuffa tider.

  • Alla denna skit ska köras ner i halsen på den dysfunktionell delen av befolkningen dvs 82%pucko.
   Så fort dom öppnar sina stinkande trutar och nämner ordet rasist, främlingsfientlig, nazist.

  • Ja hjärtat tar stryk men även magen finns risk för magsår med en sån här sinnessjuk politik.

   För att inte tala om den känsliga hjärnan…man kan ju få en stroke för mindre.

  • Ta det lugnt, du vet ju att landet styrs av galningar!
   Ett råd till dig och din repektive är att om möjligt försöka skaffa eget till ett rimligt pris, renovera och reparera själva så mkt som möjligt och bli mindre beroende av höga hyror mm. Då kanske du/ni kan gå lite tidigare i pension. Alla som har något att tänka med förstår att detta med högre pensionsålder nästan bara syftar till att betala dyrt för SVENSKA folkets egen undergång/utblandning.

Kommentera