Stäng

Rekordtidig höst enligt SMHI

VÄDER. Våren var kall och sommaren 2019 blev kort och sedan den 3 oktober har alla SMHI-mätstationer i landet haft meteorologisk höst, och i delar av fjällvärlden vinter.

Det är en rekordtidig höst, det är 40 år sedan sommaren tog slut så tidigt, meddelar SMHI. 1979 gjorde hösten sitt intåg den 30 september.

Hösten tänker fortsätta de närmaste dagarna med ruskväder, moln och regnskurar och snö i norr. I slutet på veckan kommer lite varmare luft in men sommaren är borta.

Utanför torpet blommar fortfarande en invandrare, den invasiva Jättebalsaminen som hör hemma i Himalaya.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Rekordtidig höst enligt SMHI

 1. Det är säkert alla miljö och koldioxidskatterna som nu har gjort verkan, med plastpåse skatten till, så får vi gå med långkalsonger året runt.

  1. Hon är nog ute och storhandlar med morsan, efter alla pengar dom dragit in. Inte tror jag att dom flyttat in i en jordkula och har egenodlad mat för miljöns skull

 2. Klimatet är intressant. Vi har ju nu haft en period med ökad aktivitet hos solen. Någon som minns varningarna om störningar i data och elnäten pga solstormar. Men nu går solen in i en lugnare period och det ska innebära lite kallare klimat. Är det månne det vi nu upplever ?
  Den som lever få se.

 3. Såg just några Charmaner (reservation för stavningen) borta vid Balkansjön på min TV,och tror deras utsagor var sannare än,de s.k. Mammon-bedragande vetenskapsmännen/kvinnorna i USA !
  C:a 10 dagar var det riktigt Sommarväder vid Sundet,annars mest kring 20-22 grader ! Är detta ”klimatuppvärmning”,bör ni yngre bäva inför kommande tider…. 😉

 4. SMHI =SMHI, Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut, är en expertmyndighet under Miljödepartementet.

  Vårt uppdrag är också att genom affärsverksamhet serva näringslivet med branschanpassade tjänster. Det kan handla om exempelvis energibranschen, massmedia och transportsektorn.

  Typ vi är en köpt expertgrupp som staten betalar. Vi uttalar oss om allt staten vill så vi får mer pengar.

  https://www.smhi.se/omsmhi

 5. Vi är på väg mot en ny istid. Hjälp!!! Haven kommer att sjunka och det blir ett istäcke över norra Europa!!! Vi kommer att kunna gå till England när havet har sjunkit.

 6. Tja, måste bero på klimatförändringarna?, kanske dyker det upp någon unge som heter Hans som uppmanar till strejk.

  1. Alla skatter har tydligen gjort nytta eller hur var det inte tänkt så. Sänk miljöskatterna till våren så vi får en kanonson ar 2020

Kommentera

%d bloggare gillar detta: