Sölvesborg visar vägen, andra borde visa sunt förnuft och följa efter


INRIKES. SD-ledda Sölvesborg visar återigen hur Sverige bör styras, de som arbetar inom omsorgen ska genomgå test i svenska. ”Att kunna tala, förstå och behärska skriven svenska ordentligt är nödvändigt om man ska jobba med äldre människor”, säger Robert Lindén (SD), ordförande i omsorgsnämnden i Sölvesborg. 

Omsorgsnämnden hänvisar till att det förekommit ”gigantiska problem” på grund av språkliga missförstånd.

Lindén hänvisar till att det under sommaren har uppstått flera incidenter ute i verksamheterna på grund av språkproblem.

Läs mer på Blekinge Läns Tidning…

Om Sölvesborgs andra förslag på bloggen…

 • Sänkt arvode för politiker
 • Vägrar ta emot migranter och nyanlända
 • Vägra hissa politiska flaggor som Prideflaggan på kommunhuset
 • Sölvesborg har beslutat att bara köpa in konst som är ”tidlös och klassisk” och sagt att ”menskonst” är något som de inte ska lägga pengar på.
 • Låta migranter bo i husvagnar och hjälpa dem återvandra.
 • Språktest för arbete i omsorgen

Sölvesborgs styrs med ”Samstyret” som består av Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sölvesborg- och Listerpartiet.

-Pettersson säger att det tala mycket om utbildning men detta är vanligt sunt förnuft och det verkar vara en bristvara i Sverige.

Språkkunskaper är en grundläggande färdighet för att kunna fungera i ett samhälle. Jag tycker att språktest och försörjningskrav skulle vara obligatoriskt för permanent uppehållstillstånd.

I en granskning som Kommunalarbetarförbundet gjorde i fjol framkom att hälften av personalen inom hemtjänsten inte kan tala svenska vilket inneburit livsfara för de äldre.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Sölvesborg visar vägen, andra borde visa sunt förnuft och följa efter

 • gamgubben

  Förslaget att svenska åldringar ska få tolk är så typiskt svenskt, att göra tvärs emot har väl startats av våra naiva politiker.
  Vårdpersonal skall tala svenska. Ingen svensk skall betjänas av någon som inte talar vårt språk. Ingen invandrare skall få tolk utan att betala. Det är inte vi som skall stå för kostnader vilka orsakats av ej svensktalande.

  Gilla

 • Tony

  Borde vara en självklarhet överallt att dom kan prata med dom gamla som förmodligen redan har nedsatt hörsel, att dessutom höra en rotvältska som dom inte förstår..

  Gilla

 • Kent

  Bara hejarop och applåder till Louise Erixon och styret i Sölvesborg.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ” Invandrare har på många områden rätt till skattebekostad tolk till och från sitt språk. Man frågar sig bistert om inte den rätten borde tillkomma också gamla, sjuka svenskar som i hela sitt liv betalat skatt.”

  Smaka på den och naturligtvis är det ett bevis för hur illa den svenska migrationspolitiken har skötts i många mandatperioder.

  Merit Wager skriver debattinlägg på Dagens Samhälle under rubriken.
  ”Kanske borde alla hemtjänstbrukare få tolk?”.

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/kanske-borde-alla-hemtjanstbrukare-fa-tolk-29378

  Gilla

 • Bajen666

  Louise Erixon var utmärkt igår på Aktuellt, hon plattade till sossen så det stod härliga till….ni som missade det titta gärna och njut.

  Gilla

 • Kungen

  Så här skulle hela landet skötas. Tänk vad kommunerna skulle spara om de gjorde som i Sölvesborg. Underskotten vore snart borta. Alla riksdagsledamöter fick 50 tusen i mån och närvaroplikt. Det är en mycket bra lön. Pensionsvillkor som alla andra. Inga kontokort. Man kan lägga ut själv och mot kvitto få tillbaka på lönen. Enkla men effektiva åtgärder. Sunt förnuft räcker långt – mycket långt. HEJA SD. Nu har vi segervittring 😃😃

  Gilla

 • blabaris

  Sölvesborg ska bara att hänvisa vad löfven lovade när han bildade regeringen: regeringsförklaringen jan 2019

  ”Ett godkänt prov i svenska och i grundläggande samhällskunskap blir ett krav för medborgarskap.”

  ”Vi höjer ambitionerna och ansträng­ningarna för att alla ska lära sig svenska, genom språkplikt, genom stärkt SFI, genom språkförskola och språkundervisning för föräldralediga.”

  Denna meningen är extra bra . Som grädden på moset

  ”Människor växer med höga krav och stora möjligheter.”

  Man ska använda de argument man kan och särskilt på löfvens bekostnad:

  https://www.regeringen.se/tal/20192/01/regeringsforklaringen-den-21-januari-2019/

  Gilla

 • Maja

  Var anställd inom vård och omsorg i Stockholm innestan tack vare min bra svenska i skrift och tal ( tom fick hjälpa till många som inte alls kunde fylla i blanketten på Arbetsförmedlingen på Södermalm😊)
  Första arbetsintervjun pågått i 45 min.
  Då var jag asylsökande…
  Föreställ dig nu arbetsgivarens chock när jag utvisades av Migrationsverket…. Den kunde inte föreställa sig att jag var asylsökande…
  Men sådana hårt arbetande folk som jag behövde tydligen inte Sverige… Man känner inte sig god och barmhärtig att låta mig och mina duktiga barn stanna… Vi är ju självförsörjande och tom kanske mer ambitiösa… Det går ej att tycka synd om oss och känna sig överlägsen… Till skillnad från bidragstagare…. Så godhetsknarkarna får kick på alla skattebetalarnas bekostnad..
  Den är min version av massasylinvandring

  Gilla

 • Opeter

  Eva-Britt ! Leva kan dom göra i sina egna länder . Du får väldigt gärna följa med dom dessutom . IDIOT !!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: