Fatima trivs fortfarande i Malmö

INVANDRING. Fatima på den närmare tio år gamla bilden, är välbekant för många, även om jag tvivlar på att siffrorna är riktiga så tillbringar alldeles för många från Mena-länderna sina liv i Sverige som bidragsförsörjda och det kan aldrig vara meningen att en arab ska känna sig hemma i Sverige.

-Pettersson skulle vilja att Kling och Klang som skrivit tweeten specificerar bidragen, hälften vore mycket det. Jag tror 65.000 är kraftigt överdrivet, men problemet är stort. Bidrag ska vara att överleva på tillfälligt, inte leva på ett helt liv. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Fatima trivs fortfarande i Malmö

 1. Och Myndighetspersoner som känner till hur samma figurer år efter år kvitterar ut saftiga bidrag och inte söker arbete borde min själ spärras in.

 2. Om hon trivs, som i ett arabland så undrar förstås alla om hon flytt och från vad. Hur känner sig då svenskar, som bor där. Hur tänker samhällsarkitekterna om de ömmar mer för friska arbetsföra bidragsfamiljer än arbetande skattebetalare. Om 65000 i månaden nu är sant har hon och familjen bidrag med större månadssumma än en normalfamilj kan uppnå med två heltidslöner. Visst undrar man vad myndigheterna sysslar med. Hur så oförskämt orättvisa förhållanden kan byggas upp av folkvalda myndigheter är en ständigt obesvarad gåta.

 3. Det är kört för Sverige. Det är dags att emigrera ut ur landet. Vi Svenskar har inte längre någonting framtid i vårt eget land. Tråkigt men tyvärr sant.

 4. Hur är det möjligt att ha 65000 krtusen i bidrag ? När min hustru kom hit från Polen 1977 så hde jg lite bostads bidrag pga ensam med ett barn.
  1978 glömde jag att anmäla att min hustru fått jobb efter 6 månader här.
  Jag blev kallad till polisen orsak bedrägeri. Den stora summa som jag var skyldig landskrona kommun var 491 kr.
  Som tur var blev det avskrivet som bedrägeri men jag fick betala tillbaka med ränta till kommunen.
  Har inte dessa människor idag skyldighet att jobba för dessa bidrag de får?

  • Jag tror siffran 65.000 är kraftigt överdriven men problemet är stort. Bidrag ska vara att överleva på tillfälligt, inte att leva av ett helt liv.

 5. Det är skillnad på folk och fä. Blir så trött på alltihop. Vilket maskineri som satts ihop. Det började inte igår heller.

 6. 65 tusen i mån utan att jobba. Tror fan att dom trivs här. De ska inte ha en enda krona i bidrag

Kommentera