Låt flyktingar bo i husvagnar och hjälp dem återvandra


INRIKES. Sölvesborg i Blekinge styrs under mandatperioden 2019-2022 av en majoritet bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Sölvesborg- och Listerpartiet. Ordförande i kommunstyrelsen är kommunalrådet Louise Erixon (SD).

Samstyret i Sölvesborg har tagit fram 220 punkter med politik som man vill genomföra den här mandatperioden.

Samstyret kallar de 220 punkterna för ”konkret kommunpolitik som vi vill genomföra under innevarande mandatperiod”.

Hela programmet finns på BLT.se

De som anvisats till Sölvesborg av Migrationsverket bör under etableringstiden i första hand i kommunens regi placeras i boenden i andra kommuner, för att undvika framväxten av utanförskapsområden i Sölvesborg.

Om det ej är möjligt och om det gäller myndiga personer utan barn bör boenden ordnas i tillfälliga och ändamålsenliga bostäder utanför det ordinarie bostadsbeståndet. I tredje hand bör nyanlända som anvisats till kommunen erbjudas tillfälliga bostadskontrakt under etableringstiden, vilka som mest kan sträcka sig över två år.

Förslag på insatser ska tas fram som syftar till att stimulera och underlätta återvandring för invandrare som vill återvända till sina ursprungsländer. De vars mål är att återvända till hemländerna saknar ofta incitament att assimileras i det svenska samhället.

Det kan då vara en god lösning att underlätta återvändande. Särskilt ska det komma i fråga för de som saknar skyddsbehov och självförsörjning och därmed saknar ekonomiska möjligheter att på egen hand genomföra ett sådant företag.

En översyn ska göras av kommunens kostnader för tolkning. Utgångspunkten ska vara att anpassa tillhandahållandet av kostnadsfri tolkning till personer över 18 år endast i den utsträckning det uppenbart är en skyldighet för kommunen enligt lag. En självkostnadsprincip för myndiga personer som lämnat etableringstiden ska utredas.

Gymnasieutbildning ska erbjudas i den utsträckning det följer av lagen, innebärande att den som saknar permanent eller tidsbegränsat uppehållstillstånd inte ska tillhandahållas utbildningsplats.

I den mån ensamkommande unga har anvisats till Sölvesborg och det finns skäl att misstänka att den enskildes faktiska ålder skiljer sig från den ålder som ligger till grund för Migrationsverkets bedömning, ska Barn- och utbildningsnämnden utreda möjligheten att tillse att ny prövning av individens ålder utförs.

Kommunen ska upprätta rutiner för att kunna kontrollera och kartlägga förekomsten av s.k. IS-återvändare i Sölvesborg och i den utsträckning det inte uppenbart strider mot de lagar kommunen har att förhålla sig till, förvägra dylika att ta del av den kommunala välfärden, som t.ex. försörjningsstöd och bostad.

Barn- och utbildningsnämnden ska utreda vilka rättsliga förutsättningar kommunen har att införa klädpolicy mot kvinnoförtryck, i syfte att motverka plagg som förknippas med religiösa eller kulturella förväntningar särskilt riktade mot kvinnor och som genom sin utformning riskerar att kunna utgöra en begränsning av kvinnors frihet och möjlighet att integrera i samhället.

-Pettersson noterar att Lousie Erixon (SD) talat med SVT: – Under etableringstiden kommer kommunen ta det ansvar som vi har skyldighet att göra enligt lag. Sen kommer vi också förhålla oss till etableringstiden, den är satt av staten. Den är på två år, och då får man utgå från att statens tanke är att de här personerna ska vara självständiga och självförsörjande efter det. 

Staten tycker alltså att invandrarna ska klara sig själva efter två år men låter kommunerna betala om de inte gör det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Låt flyktingar bo i husvagnar och hjälp dem återvandra

 • Socialdemokrat: ”Typiskt SD att göra problem av ingenting” | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] I den handlingsplan för kommunen som Sölvesborgs samstyre presenterade i veckan fanns bland annat förslag om förbud att bära slöja i barnomsorgen och […]

  Gilla

 • Maja

  En filt duger i vinter.Det tvingas våra egna att ha som ett boende på gatan.
  Varför köpa husvagnar till dem ?

  Gilla

 • Hanna

  Sölvesborg, Staffanstorp, Bromölla – hoppas min kommun och i framtiden hela Sverige kan bli som er. Skönt att människor kan få känna sig trygga och slippa svikna vallöften någinstans.

  Gilla

 • Nosferatu

  Är inte detta vad asylpolitik borde handla om? Bra att åtminstone någon kommun inser det.

  Gilla

 • eugenecork


  å Bacon (utan ägg) morgon å middag som
  enda matval (överskott på fläsk idag)…går
  de på muggen gäller blad ur Koranen för
  dem å torka sig i Fisan me, vore nått va?

  Gilla

 • volse

  Självförsörjande efter 2 år eller 20 år?
  No way!
  Skriv upp på regnet och låt vinden betala.

  Gilla

  • Realist

   Detta låter mycket rimligt !¨
   Eftersom vi via SVT hört ”nyanlända” som lärt sig svenska på 6 månader och kvalificerat sig som välutbildade och därefter börjat arbeta och betala skatt.
   Då är väl allt klart och om man är ”angelägna” att stanna i Svea rike och inte klarar av dessa mål då är det väl enklare för dem att åka ”hem” och mycket mera humanitärt !?!?

   Gilla

 • Kungen

  De ska inte vara här överhuvudtaget så det är inget problem. Vi har redan alldeles för många

  Gilla

 • Kungen

  De ska inte vara här överhuvudtaget så det är inget problem. Vi har redan alldeles för många

  Gilla

 • Hajo

  Bostäder i kommuner måste väl först och främst vara för kommuninvånare?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Till för kommuninvånarna ?
   Inte i dagens öppenhjärtliga trygga och heligt mångkulturella Sverige.
   Nej vi tvättäkta svenskar får och kommer på grund av 7 klövern att få flytta på oss och kröka rygg för Musse och övriga importerade s.k välutbildade och arbetssugna pensionsräddare från världens alla hörn men så vill ju majoriteten av den svenska väljarkåren ha det.

   Gilla

 • Berith

  Varför kosta på dem husvagnar?? De ska ju inte alls vara här då 99% av dem saknar alla asylskäl tänkas kan. Dessutom enligt FNs regler om asylsökare så är det att det ska sökas i första land de kommer till,alltså inte 10 länder bort sk ”asylsurfing” FN skriver också att asylanter endast ska ha tillfälliga uppehållstillstånd aldrig PUT. Där har Sverige gjort totalfel.
  Dra in alla bidrag så reser de frivilligt hem eller till nästa dumland med höga bidrag …

  Gilla

 • Kent

  Det Sölvesborgs kommun gör är självklarheter.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vänta med att ropa hej, förslaget har inte genomförts än !
   Att tycka och föreslå är inte samma sak som att det blir av i verkligheten, så fungerar det inte i Sverige framför allt inte när drt gäller stackars utsatta pensionsräddare.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: