Gängkriminella invandrare misstänks för upploppet på Stureplan

BROTTSLIGHET. Flera unga män med koppling till det kriminella gänget ”” misstänks för våldsamt upplopp efter ett stort bråk på Stureplan i Stockholm i helgen, skriver Expressen.

Gänget är sedan tidigare inblandat i en blodig konflikt i Rinkeby med det rivaliserande gänget ”Dödspatrullen”. Just nu sitter sex personer anhållna för att ha deltagit i helgens bråk och en av dem ska vara en person med en ledande roll i ”Shottaz”.

Under bråket ska en man bland annat ha misshandlats med järnrör.

-Pettersson säger att i det här sammanhanget är gängkriminella ”Shottaz” från Rinkeby somalier. De två som mördades i Köpenhamn i slutet på juni tillhörde gänget. De som lever är yrkeskriminella och har säkert en hel del knarkpengar att lägga på krogarna runt Stureplan.

En skjuten ”svensk” är ingen trevlig syn. Här en ”shottaz” i Köpenhamn. 

”Dödspatrullen” är samma sak, i media kallade svenskar men de flesta har somalisk bakgrund. De är misstänka för mängder med mord och några av dem greps för en tid sedan i Barcelona misstänkta för knarkaffärer, mord med mera.

-Pettersson säger att det kan inte vara kul för krögare att få dessa ”herrar” som gäster, visserligen har de stålar men oerhört kort stubin och de skrämmer säkert bort vanliga gäster och blir de utslängda är risken stor att de kommer tillbaka med vapen och ska göra upp.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Gängkriminella invandrare misstänks för upploppet på Stureplan

  • Savon Sanomat rapporterar om ögonvittnen som berättar att en yrkesskollärare höggs med svärd. Läraren kom rusande och ropade ”fort ut”, enligt ögonvittnen.”

 1. Stureplan i Stockholm : Kokainet flödar på nattklubbarna,kriminella glider runt mellan ställena,småtjejer som 16 år men som uppspacklade ser ut som 20.Östermalmsungdomar som gapar och skriker på fyllan.Hur någon som vill ha kul en Lördagkväll väljer att åka dit är en gåta.Hemskt är bara förnamnet.

  • Östermalmsungar går inte längre på klubbar på Stureplan . De har hittat egna ställen att besöka, så dem som gapar är ofta från närförorterna. De vet inte hur farligt klimatet de vistas i är.

 2. Förfärligt. är det dem som för någon vecka sedan rånade alla på Strandvägen på allt de hade med sig. Samt en man på en klocka på 2, 5 miljoner. Inte ett knyst om nationaliteten nämndes.

  ”– Exklusiva klockor används som betalmedel i kriminella kretsar. Man byter klockor med varandra istället för pengar vid narkotikahandel. Det är lättare att flytta en klocka mellan länder än en väska med pengar, säger Daniel Horner, vid Stockholmspolisen.”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/turist-ranades-klocka-vard-2-5-miljoner
  Som jag skrev.Nu är de överallt.

Kommentera