Pierre Schori (S) vägrar svara på frågor om stödet till diktatorn Mugabe


MEDIA. Igår rapporterade Nya Tider om hur journalisten Jesper Johansson med fotograf greps av polis när han för Nya Tiders räkning besökte bokmässan i Göteborg för göra intervjuer.

Nya Tiders reporter Jesper Johansson ställde frågor till Pierre Schori om bland annat Sveriges stöd till Zimbabwes diktator Robert Mugabe. Socialdemokraten Schori, som varit biståndsminister, ledamot av EU-parlamentet och Sveriges FN-ambassadör i New York, har tidigare sagt att han inte ångrar stödet till Mugabe. Nu vägrar han att svara och polisanmäler i stället Nya Tiders utsände för ofredande. Nu kan vi visa videon när där Johansson försöker intervjua Schori.

-Pettersson säger att om detta är ofredande borde de flesta kvällstidningsjournalister vara inlåsta på livstid.

Däremot får kommunistiska partiet vara här och hylla Nordkorea

TIDIGARE. Bokmässans enda oberoende journalist avlägsnades, det hotar pressfriheten

DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Årets Bokmässa pågår 26 till 29 september i Göteborg, där sitter den fårskock som kallas journalister och kritiserar Ungern för att landets pressfrihet attackeras, detta utan att nämna ett enda exempel.

Jesper Johansson och Pierre Schori (S). Bild Wikipedia och Nya tider

En enda journalist som inte tillhör etablissemanget, Jesper Johansson från Nya Tider var på plats med fotograf. Jesper hade intervjuat författaren Jan Guillou och musikern Ulf Lundell innan de stötte på den socialdemokratiske politikerveteranen och tidigare FN-ambassadören Pierre Schori (S).

Ett försök att intervjua den tidigare socialdemokratiske ministern, riksdagsledamoten och FN-ambassadören Pierre Schori om det socialdemokratiska stödet till det sydafrikanska partiet ANC och Zimbabwes nyligen avlidne diktator Robert Mugabe samt om de pågående morden på vita jordbrukare gjordes.

Det uppskattades inte av Pierre Schori som inte ville tala ”med sådana som dig” enligt Jesper Johansson, så polis tillkallades och bokmässans enda oberoende journalist avlägsnades, kördes ett par kilometer bort och fick veta att han inte var välkommen tillbaka.

-Pettersson säger att Jesper försökte göra sitt arbete, att intervjua makthavare. Hade detta hänt en PK-journalist hade drevet gått mot Schori och polisen, det är på gränsen till olaga frihetsberövande och människorov.

Läs mer på Nya Tider…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Pierre Schori (S) vägrar svara på frågor om stödet till diktatorn Mugabe

 • Gringo

  Det är inte ofta man får se socialdemokraternas riktiga tryne, men ju mer de får ju bättre tycker de det är. En äkta sosse skulle aldrig ångra sig, de är ju så de tjänar pengar de är helt skrupelfria. ”Slicka uppåt och sparka neråt” borde de stå på deras 1 maj plakat.

  Gilla

 • Kungen

  En sosse vill aldrig bli ifrågasatt. De har ju alltid rätt…..

  Gilla

 • Arne Groningsson

  När ska alla söta ord om den ”underbemannade” Polisen upphöra?

  Snart borde även den mest korkade ha lärt sig att Polisen inte går Medborgarens ärende.
  Ingen, och det var länge sedan man gjorde, om någonsin…

  För varje nyanställd Polis, så föds också en ny fiende till Folket…

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Känsligt vill jag lova om hans samröre med en hoper mest kommunistiska diktatorer.

  Gilla

 • Pierre Schori (S) vägrar svara på frågor om stödet till diktatorn Mugabe – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: MEDIA. Igår rapporterade Nya Tider om hur journalisten Jesper Johansson med fotograf greps av […]

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  En mycket irriterad maktfullkomlig socialdemokrat som under årens lopp varit med om att utforma den socialdemokratiska politiken. Att han nu betraktar sig som privatperson och inte vill svara på adekvata frågor innebär att han med facit i hand inte vill erkänna sina tillkortakommanden. Makt korrumperar och Socialdemokraterna har många benrangel i sin garderob.

  Gilla

 • villervalle03

  Gåslever kommunisten och hycklaren Schori är en föredetting och hans eftermäle kommer att vara hårt att smälta för likasinnade. Sulan gick hand i hand med med Mugabe, samma där. Schori hade t.o.m stött en Sovjetisk annektering av Polen. Trevlig gubbe, det där.

  Gilla

 • per22

  Det är Pierre Schori (S) som borde tas om hand av polisen, för att medvetet ha förstört detta land. Det är inte Jesper Johansson. Han rapporterar bara om de missförhållanden som onda politiker har skapat.

  Gilla

 • Leif

  En ynklig skit den där.

  Gilla

 • Kent

  Pierre Schori är en gåsleversocialist av värsta sort.
  Han är väldigt komfortabel av att frottera sig med diverse diktatorer och massmördare av marxist-lenistisk åskådning.

  Gilla

 • Maya

  Pierre Schori har aldrig gjort sig känd som en sympatisk herre vilket han klart och tydligt bevisar här.Sedan kan man ju undra vad Kling och Klang fått för information som föranledde denna insats.Tänk vilka resurser dom har i Göteborg …….

  Gillad av 1 person

 • blabaris

  dagens politiker: Jag svarar bara på hyllningar och beröm. Allt annat kommer jag anmäla som hot och hat brott

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: