Annika Strandhäll avgår en månad efter sambons död

INRIKES. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) lämnar regeringen efter att hennes sambo dött. Det har gått en månad sedan hon tog en paus från arbetet i regeringen och efter begravningen förra veckan har hon bestämt sig för att inte fortsätta som minister.

– Under den här månaden har det också stått allt mer tydligt för mig att flickorna behöver ha mig närvarande, säger Strandhäll.

Även om hon nu lämnar regeringen, kommer Strandhäll inte lämna politiken. I stället tänker hon gå över till ett uppdrag som riksdagsledamot.

Strandhäll, 44, har två flickor med den avlidne sambon och en vuxen bonusson.

13 thoughts on “Annika Strandhäll avgår en månad efter sambons död

 1. Nej, vi kommer inte att sakna henne. MEN…vem kommer Svetsaren utse istället? En lika inkompetent eller kanske till och med sämre. Det är katastrof för Sverige med alla de dåliga ministrarna han utsett. Men vad kan man vänta sig…av en Svetsare utan kompetens. Strandhäll har sagt upp sig, bör inte få vara kvar i Riksdagen enkom för att kvittera ut 66.900/månaden. Låt henne gå på socialbidrag, om ens det. Så många sjukas liv hon har förstört genom att utförsäkra cancersjuka och andra med svårt kroniska sjukdomar.

  Bitten

  • Arvode som minister 139.000, arvode som ledamot 66.900. Arbetstiden är nog hälften som riksdagsledamot eller vad man gör den till, som riksdagsledamot kan man nog ta det lugnt om man vill.

 2. Den var absolut inte tänkt att vara rolig. Absolut inte ! Bara synnerligen Tragisk. RIP.

  ”Drabbad av svenska sjukvården i världsklass. ”
  Dödsfall är aldrig roligt.

 3. Oj vad de ljuger. Bidragit till att minska klyftor .Pensionärer, ensamstående och barnfamiljer har fått det bättre……..
  Vem betalar det ?

 4. Äntligen har Strandhäll tagit ett beslut som gagnar Sverige och det Svenska folket.
  Sen var det tråkigt med Karl stackarn.

Kommentera