Terrorismens centralfigur i Stockholm och åtalad kvinna i Kalmar

TERRORISM. Redan 2012 skrev vi om marockanen Farid Lamrabet alias Abu Omar med olika stavningar. I maj i år drog en kvinna uppmärksamheten till sig genom en omkörning. Kvinnan följde senare samma dag efter några militärer in på militärt skyddsområde. Det skulle också visa sig att hon hade en machete i sin bil, rapporterar SVT

Kvinnans machete. Foto polisen

Militärerna i övningen reagerade på kvinnan i bil som körde om ett militärfordon. Under omkörningen kände sig föraren av militärfordonet utstirrad av den omkörande kvinnan som var klädd i niqab, alltså en heltäckande slöja, och kontaktade därför en kollega. Kvinnan som körde lade sig, enligt polisanmälan, tätt bakom ett militärfordon och militärerna uppfattade situationen som hotfull.

Militärerna fortsatte mot Kosta skjutfält och kvinnan följde efter in på området som är klassat som skyddsobjekt. Händelsen polisanmäldes och senare blev Säpo inkopplad på händelsen och kvinnan åtalas för obehörigt tillträde till skyddsobjekt och brott mot knivlagen.

Kvinnan, som åtalats för att ha förföljt en militärtransport från Kalmar in på ett skjutfält, är Marianne Östman, konvertit och har sex barn med jihadisten Abu Omar vars riktiga namn är Farid Lamrabet. Minst ett av deras barn har varit en sväng i Syrien och krigat. Utan tvekan har kvinnan kopplingar till den svenska terroristmiljön.

Marianne Östman, 55, är skriven i Stockholm med fyra av sina numera vuxna barn. Var mannen, eller f.d. mannen befinner sig är oklart men vad han än sysslar med är det jävelskap.

Nedan ett blogginlägg från 2012.

Marockanen Farid Lamrabet är svensk medborgare sedan 1993, har sex barn och försörjer sig på att sälja skinnjackor från en liten butik på Gamla Brogatan i centrala Stockholm. Under täcknamnet Abu Omar är han välkänd bland de västerländska säkerhetstjänsterna som en centralfigur i den islamistiska terrorismen. Den ende svenska journalist som skrivit om honom är Gudmundson.

Terrorledare i Sverige

Senast blev Farid uppmärksammad i samband med Munir Awad-ligans planerade terrordåd i Köpenhamn.Jyllands-Posten ägnade honom ett uppslag i fredags (se bilden ovan) där han beskrivs som mellanledet mellan Al Qaedas ledning och de lokala jihadisterna i Europa. Gudmundson har kompletterat med andra intressanta upplysningar om Farid Lamrabet:

”Han har aldrig åkt fast – men beskrivs som ”en central person i extremistcirklar i Stockholm”. Han har haft en av al-Qaidas toppar som inneboende. Han har varit en hårsmån från att terroriststämplas av FN. Och nu kan det avslöjas att han är länken mellan två stora försök att skapa blodbad inne på Jyllands-Postens lokaler i Köpenhamn.

JIHAD I MALMÖ

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Terrorismens centralfigur i Stockholm och åtalad kvinna i Kalmar

  1. Håller med Bajen 666 . Ingen tvekan , ett varningsskott sedan verkanseld . Ringa in ersättningsamunition och jobba vidare . Hörde om en inkallad under kriget som gick vakt . Ett befäl skulle testa honom . Vakten lokaliserade varifrån det kastades något för att väcka uppmärksamheten från honom . Ett eller två varningsskott avlossades men befälet fortsatte . Nästa skott tog var det skulle och vakten rapporterade samt begärde mer ammunition . Fortsatte sin vakttjänstgöring . Vet inte sanningshalten men den är sedelärande . Mvh Sjöström

  2. tänk på alla 100 tals fängslade IS kvinnor i olika läger som bara är oskyldiga offer……enligt offentlig media…..

    sure……

    slöja = hederlig?

    kalsonger = ärlig?

    strumpor = profetisk ?

    Mjea……Kanske bör kolla VEM som har på sig olika klädesplagg…..

  3. Är man beslöjad (muslim), är i ett skyddsområde samt är beväpnad så ska man inte anmälas man ska bli skjuten…hade ungarna bara attrapper eller vad är det frågan om.?!!

    Hade detta skett i USA så hade otäckingen legat six feet under nu.

Kommentera