Hummer för privata pengar eller plast-klitorisar för skattemedel?

EKONOMI. På tisdagsmorgonen såldes säsongens två första humrar för 52.000 kronor kilot i Göteborg. Köpare av djuren är Dömle Herrgård, som ägs i två lika delar av Jan Ohlsson, ordförande i och grundare av riskkapitalbolaget Accent Equity, och Georg Möller, grundare av kaffebryggarfirman Coffee Queen.

Dömle Herrgård. Foto Wikipedia

”Hela överskottet ska gå till Barncancerfonden”, säger duon.

”Det kommer att bli något slags middag, men vi diskuterar ännu de närmare formerna för det. Det vi vet är åtminstone att vi själva inte har några avsikter att tjäna pengar på humrarna – hela överskottet ska gå till Barncancerfonden, och blir det inget överskott skjuter vi själva till pengar”, säger Georg Möller.

Hummer Foto Pixabay

Dömle köptes av Jan Ohlsson och Georg Möller för cirka tio år sedan och har sedan dess rustats upp. I dag innehåller gården, som tar fyra timmar att köra till från Stockholm, omkring 65 rum jämte konferenssalar och rekreationsanläggning (”spa”).

Hummerköpet är inte det första i sitt slag för Dömle. År 2013 köpte herrgården en romflaska på 50 centiliter för 180.000 kronor, något Di berättade om. Även då skänktes pengar till Barncancerfonden.

-Pettersson ser att vänsterpartiets pressekreterare Jonas Wikström är lite upprört över vad folk gör med sina privata pengar. Jag blir upprört när vänsterpartister som Malin Björk köper ganska många 3D-klitorisar av plast med feministiskt och vänsterpartistiskt tryck på för skattepengar.

Eller när dåvarande ordförande i Malmös kulturnämnd, vänsterpartisten Daniel Sejstrajcic köpte medeltida koggar för 138 miljoner kronor och sålde dem för 100 kronor. – Det känns fantastiskt bra att ha rott detta i hamn, sa Daniel Sejstrajcic då.

Men vi har olika värdegrund.

RFSU säljer 3D klitoris i ömtåligt plastmaterial för 349 kronor på sin hemsida. Det tycker vänsterpartisten Malin Björk är ett bra sätt att spendera skattepengar på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “Hummer för privata pengar eller plast-klitorisar för skattemedel?

  1. Apropå skaldjur.

    Det röda socialdemokratiska partiet med Stefan Löfven i ledningen kallar sig Framstegspartiet. Men nu är det snarare kräftgång som gäller …

    https://4.bp.blogspot.com/-4acQtscr6oI/VUMzPVjh7dI/AAAAAAAADH8/5LrTGCrmTO4/s1600/Kra%CC%88ftga%CC%8Ang%2Blow.jpg

    Jeanders bildblogg

    Kräftor förflyttar sig oftast baklänges. De ser var de har varit men har ingen klar uppfattning om vart de är på väg.

    https://static01.nyt.com/images/2016/04/09/multimedia/sciencetake-crayfish/sciencetake-crayfish-mediumThreeByTwo210-v2.gif

    Trots Sveriges osäkra framtid under ledning av det planlösa bakslagspartiet (S) så fick Stefan Löfven (S) stöd i januari 2019 som regeringsbildare av Jonas Sjöstedt (V), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Isabella Lövin (MP).

  2. Bra ”avslöjat” Pettersson! Vänsterpartiets pressekreterare kan känna sig blåst där han försöker hetsa mot företagare som för egna pengar gör en god gärning för Barncancerfonden!

  3. Hade inte hummerköparna drivit företag och tjänat pengar på sitt företag så hade vänstern inte haft några pengar att köpa klitoris för. Jag tycker vänstern ska TACKA alla som betalar skatt i Sverige för att vänstern ska kunna fortsätta leva sina högst märkliga drömmar. Men som vanligt tror väl dessa drömmare att pengar växer på träd, det blir väl så när de aldrig haft ett hederligt arbete.

  4. Malmös skumma koggaffärer kanske är symtomatiska för kommunen. En årlig skuld för kommunen på nästan 6 miljarder är inget att leka med.

  5. Det är ”nyheter” som dessa,som visar kapitalismens baksida. Har man likt dessa namngivna inga moraliska spärrar,är allt möjligt med kapital som tillägnats under tvivelaktiga grunder.
    Stenbock skulle dock med min ethik,aldrig kunna tänkas mig,sjunka så djupt.
    Visste ni f.ö. att de högre stånden redan under Medeltiden frossade i sig delikatesser i den mängd,att de med jämna mellanrum fick besöka den s,k, ”spygaten”,och stoppa fingrarna i halsen. Detta för att kunna på nytt fylla sina bykar….Det som hamnade i botten av ”spygaten”,åt gårdens andra grisar upp !
    Naturligtvis är nyheter som dessa, rena rovet för den röd/gröna kommunistpressen i Abzurdistan !

  6. Nu yrar den där Jonas i den rosa f-mössan lite, ”vi väljer själva hur värdet av allas arbete ska fördelas”. Vi har inte valt att sänka värmen, det är ni som har valt det tack vare eran politik ni fört. Och det är ni som ger bort pengarna vi arbetat in under alla år, till sådana som till största delen aldrig kommer att arbeta.

    Vi arbetare har inte fått välja någonting om hur värdet för vårat arbete skall fördelas, vi hade tänkt att en del av det skulle räcka till oss på gamla dagar. Även att välfärdssamhället vi hade skulle varit kvar, men även det har ni förstört med eran politik.

    Att denna Jonas ens fick en uppkoppling till internet är en gåta för sig själv

KommenteraAvbryt svar