Varför inte visitationszoner?


BROTTSLIGHET. En av anledningarna till att förhandlingarna om brottsligheten misslyckades igår var frågan om visitationszoner. I Danmark är det helt okontroversiellt, där polisen haft möjlighet att införa visitationszoner i 15 år. I Sverige får vi också finna oss i att bli kontrollerade då och då när vi kör bil, var och när som helst utan att det uppfattas som kränkande.

Poliskontroll i Mölndal på 1960-talet.

Visitaionzoner.dk

Dansk polis har sedan 2004 haft möjligheten och använder den regelbundet. När visitationszonerna infördes i Danmark för 15 år sedan fanns ett motstånd från de vänsterorienterade partierna, men efter valrörelsen där vänstern vann har det inte talats om att ändra reglerna.

I Sverige hade vi Reva-projektet, Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete, som påbörjades 1 januari 2009 och avslutades 30 juni 2014. Det gick ut på att hitta och avvisa personer som vistades i Sverige utan tillstånd, alltså illegala invandrare.

De vänsterblivna gick bananas och var rasande över polisen som i Stockholms tunnelbana kontrollerade id-handlingar på dem som såg utländska ut. Projektet ansågs som rasistiskt, men letar man illegala invandrare så kontrollerar man naturligtvis inte blonda människor i första hand. Enligt vänstern skapade detta klyftor i samhället och Reva-projektet lades ned.

Det finns ingen exakt siffra över hur många som uppehåller sig illegalt i Sverige, men trots närmare 70000 ärenden om utvisning som Polismyndig­heten fått i uppdrag att verkställa sedan 2012 har endast 30000 kunnat verkställas.

Enligt Migrationsverkets prognos från juli 2018 väntas ytterligare 40000 personer avvika under de kommande tre åren. Till detta skall fogas närmare 20000 personer som redan i dag finns i Polismyndighetens balans för verkställighet, och därtill EES-med­borgare som de facto saknar rätt att vistas i landet.

En av de som uppehöll sig illegalt i landet var terroristen Rakhmat Akilov som mördade fem personer, varav en 11-årig flicka samt en hund på Drottninggatan. Hur många av de illegala som är ”vanliga” kriminella är det ingen som vet, men klart är att de medför ett enormt mänskligt lidande till enorma kostnader.

Köpenhamns Polis

– I varje fall Pettersson skulle känna sig lite lugnare om polisen fick möjlighet att kontrollera vem de ville, när de ville och kanske hitta en och annan illegal, samt lite vapen och kanske knark…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 


15 responses to “Varför inte visitationszoner?

 • Peter Sjöström

  Elvira , var glad över att du får yppa dina tankar ! Begär sedan inte att andra inte ska få göra det . I en demokrati så ska det vara tillåtet , eller är det bara vissa (dina ) åsikter som bör tolereras . Mvh Sjöström

  Gilla

 • carokann

  Kontroller görs på oss ”normala” människor. Jag körde nyligen i 56 på en 50-väg och fick 2000:- i böter. Det är tydligen farligare än gå runt med ett automatvapen på stan.

  Gilla

  • Jasper

   Inte farligare men lönsammare. En mena kan de inte klämma på pengar och görs detta så betalar staten. Du är ett lätt offer för en pengakåt polis.

   Gilla

 • Maja

  Allting är kränkande i Sverige för att inte minska brottsligheten.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Vi får ju inte irritera och förarga kompetensregnet som vi fått den stora ynnesten att försörja. Tänk om de skulle få för sig att lämna landet då skulle Sverige tappa all internationell konkurrenskraft.

  Gilla

  • Hanna

   Precis- det är det det handlar om! En kompromiss vore att även Danderyd fick bli visitationszon för just danderydbornas knarkande hörde vi var orsaken till det gängvåld och skjutningar enligt statsministern. Då slipper icke-svenskar känna sig utpekade också!

   Gilla

 • Lars A

  Till er som alltid skriver att vi alltid haft invandring.

  Vilken pärla Stockholm var innan buset hittade hit.

  Gilla

 • Joseph

  Polisen är naturligtvis överöst med brott från MENA och söder om MENA.
  Vi kan inte längre blunda för detta ofog. Handlingskraft är det som gäller! Jag kommer slåss för öppna gränser ut men stängda gränser in. De ska ut och därmed basta.

  Gilla

  • Stenbock

   Vilka är ”vi” ?? Du o. de andra vänstersvinen ? Eller anser du dig så viktig,att du skriver i flertal ?

   Gilla

  • Maja

   Elvira.Tillhör du gruppen som bevakar här folks åsikter? Jag trodde att vi levde i demokrati.
   Anser du att det svenskar är utsatta varje dag är OK?
   Har du mött en far vars två döttrar har blivit våldtagna, folk som blit utvisade till gatan att bo, sjuka som är ensamlämnade utan någon trygghet, hungriga som inte har mat för dagen unga och äldre som har blivit sparkade och rånade.
   Jag har väldigt svårt att förstå vad du vill.

   Gilla

  • Tony

   Är det djur plågaren som talar ?

   Gilla

  • Onkel Björn

   Om invandrare är i majoritet i 96 % av brottstyperna i Norge så kan man väl med god tro anta att förhållandena är liknande i Sverige. När det gäller den grova brottsligheten ligger Sverige skyhögt över Norge när det gäller invandrarnas majoritet.

   Så varför Elvira, är det då fel att inte tala klartext. varför ska rasist stämpeln komma fram då man ifrågasätter invandrarnas laglydnad.

   https://petterssonsblogg.se/2019/09/06/i-96-procent-av-all-brottstyper-ar-invandrare-overrepresenterade/

   Gilla

 • blabaris

  nigeria som är fattiga och har låg välfärdsnivå fattar att NUMMER ETT är att kräva ID på alla som kommer in i landet för att bli av med terrorister och muslimer som bara vill ta över deras land och utsätter dem för våld

  Gilla

 • blabaris

  det är redan färdiga lagar i EU att använda sig av vistelsezoner sedan 2001.

  Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson

   Och Sverige som annars utmärker sig genom att utan eftertankar omedelbart införa EU-lagar som svensk lag. men URVAL gör tydligen S/MP/C mycket noga. Svenska gräsrötter skall aldrig tillåtas uttala sig i BINDANDE folkomröstningar. Alltså regerar diktatur!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: