I 96 procent av all brottstyper är invandrare överrepresenterade


BROTTSLIGHET. I 123 av 128 brottskategorier är invandrare överrepresenterade, avslöjar Jon Helgheim, Framstegspartiet (Frp) i Norge. Det är groteska siffror. 

När invandrare är överrepresenterade i 123 av 128 typer av brott, är det oärligt, för att inte säga oacceptabelt, att hävda ”vissa typer av brott”.

Siffrorna visar att norskfödda män i åldersgruppen 15-35 år med somalisk bakgrund har begår våldsbrott 4,6 gånger oftare än etniska norrmän. De med irakisk bakgrund fyra gånger så ofta. Marockaner 3.2. Därefter följer turkiska (2,8) och pakistanska (2,4).

Vissa landsgrupper, till exempel människor med vietnamesisk bakgrund, har en lägre brottsfrekvens än resten av befolkningen. Vietnameser uppför sig i Norge. Varför? Är det för att norrmän är bättre på att integrera vietnameser?

Vietnamesisk kulturhistoria har under historien visat stor förmåga att ta upp olika religiösa strömmar. Buddhismen har ett mycket starkt inflytande, men vietnameser är också anhängare av taoism, kristendom och konfucianism. Således är islam frånvarande.

Nej, jag är inte islamofob bara faktaorienterad.

En icke-västlig invandrarkvinna från Mellanöstern eller Afrika ger staten livstidskostnader på 11,6 miljoner kronor.  dollar, en man med samma bakgrund kostar samhället 6,2 miljoner kronor under sin livstid.

Endast 5 procent av kvinnorna från Syrien och 10 procent av kvinnorna från Somalia arbetar 30 timmar eller mer i veckan. Generellt sett är arbetslösheten bland invandrare från Mellanöstern och afrikan skyhög.

Under 2017 registrerade NAV (norsk socialdepartementet) kostnader för totalt 506 miljarder norska kronor.

I Oslo får invandrare 71 procent av all socialhjälp. Invandrarbefolkningen i Drammen står för 75 procent av alla sociala stödutbetalningar. Hälften av all socialhjälp i Norge 2017 gick till invandrare från Afrika eller Asien. Det ökar bara år för år.

Tidigare i år avslöjade TV2 att 70 procent (av 140 förövare) som har dömts för allvarlig kroppsskada och våld i Oslo tingsrätt under det senaste året har invandrarbakgrund.

Invandring kostar norska skattebetalare någonstans mellan 100-250 miljarder varje år. Det är helt oacceptabelt.

Hög invandring under 30 år har varit förödande för både invandrare och resten av befolkningen. För att avsluta det hela vet vi att hög invandring från icke-västerländska länder inte hjälper dem som verkligen behöver det i Afrika och Asien, tvärtom, alla förlorar den.

HRS.no

-Pettersson säger att det är Norge som har begränsad invandring i förhållande till Sverige, är det någon som tror att politikerna, journalisterna, opinionsbildarna och ”experterna”  tänker göra något åt problemet? Eller kommer de att fortsätta samma rundgången med mer av samma som inte fungerar?

Jag tror de kommer att fortsätta som förut och tjafsa om högerextremism och näthat!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “I 96 procent av all brottstyper är invandrare överrepresenterade

 • Socialdemokraterna i Norge: statistik över invandrares brottslighet är rasistisk och farlig | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] INVANDRING. I 96 procent av all brottstyper är invandrare överrepresenterade, skrev vi på bloggen för en tid sedan. Icke-västerländska invandrare från övervägande muslimska länder är överrepresenterade i 123 av 128 brottskategorier, visar nya siffror från Norges statistiska centralbyrå, SSB. […]

  Gilla

 • Kalle kanin

  Det vi redan , som är normala svenskar. Vi är c:a procent. En sak till Jimmie Åkesson
  Grattis i förskott 2022. Vi tror du vet vad vi menar.

  Gilla

 • Nicklas

  Men de sa ju att det skulle bli såå lönsamt. Vi skulle ju få en otrolig mängd högutbildade buhu.

  Gilla

 • SVENSK

  Den andel asylutlänningar som har ett arbete i riktig konkurrens med SVENSKAR, utan subventioner samt med rätt kompetensnivå tror jag är O% eller obetydligt över!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vilken nyhet !
  Efter 35 år som fångvaktare på mångkurella Kumla Hilton hotell så vet man att det anno 2019 står, EJ FLÄSK på en klar majoritet av celldörrarna och vi äkta svenskar äter ju fläsk så det är enkelt att dra slutsatsen vilka hotellgästerna är.
  Skönt att nu ha gått i pension och slippa se och höra dagens totalt respektlösa och mångkulturella kriminella parasiter i lekstugan innaför murarna som skriker rasist när de inte får den service som de vill ha och kräver.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Ja det har under många år vilseletts och mörkats mot svensk allmänhet.
  Så här skriver dagens samhälle 2018
  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/morgan-johanssons-vilseledande-facit-om-brotten-21916
  Varför har det varit samma visa i så många år? Hur kan det finnas så många väljare för politik, som stöttar utländsk kriminalitet?

  Gilla

  • age

   ”ruben”!
   Svaret på din fråga är enkelt:
   50% av alla människor är dummare
   än snittet.
   En människa med medel IQ är inte
   i de smartas gäng.

   Gilla

 • age

  ”Öppna ERA hjärtan!”

  Det blev ju full utdelning!
  Snacka om dåligt omdöme.
  Hur långt gången är hans Alzheimers?
  Har han sitt körkort kvar?
  Sorgligt att en sådan ska drabba hela
  Vårt Fosterland.

  Gilla

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Konstigt att de som ska rapportera sanningen i Sverige inte gör det.

  Gilla

 • Hajo

  I Sverige skriver man väl av de flesta brott?

  Speciellt om det handlar om fridlysta individer

  Gilla

  • age

   ”Hajo”!
   Ja, fridlysta enligt kontraktet, som våra
   LANDSFÖRRÄDARE, socialdemokraterna
   har med muslimerna sedan 1999.

   Dags att ställa LANDSFÖRRÄDARNA
   inför rätta!

   Gilla

 • Hajo

  Carin Jämtin (idag SIDA-chef, tidigare partisekreterare). Jämtin skulle vara en fortsättning på Wallström. Hon ville redan tidigare bli utrikesminister. Hon och Annika Söder står varandra nära. Precis som Margot Wallström vill Carin Jämtin fördjupa samarbetet med Muslimska Brödraskapet och dess biståndsorganisation Islamic Relief. Islamic Relief fick så sent som i juni ett riktat bistånd på 3,5 miljoner kronor.

  https://nyheteridag.se/westerholm-jamtin-skulle-vara-en-fortsattning-pa-wallstrom/

  Gilla

 • I 96 procent av all brottstyper är invandrare överrepresenterade — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] via I 96 procent av all brottstyper är invandrare överrepresenterade — Petterssons gör Sverige lago… […]

  Gilla

 • Onkel Björn

  Om nu Norge har dessa siffror, kan man ju bara undra på hur statistiken och kostnaderna ser ut för Sverige.
  Om kostnaderna i Norge nu är någonstans 100 – 250 miljarder, vad är de då inte i detta landet. Skrämmande!!

  Gillad av 2 personer

 • valentin

  Kom ihåg, dra inga förhastade slutsatser för det här gäller Norge!
  Eller, kan man göra jämförelser inom Norden?
  bra uppställning Pettersson

  Gilla

  • pllay

   Eftersom vi i Sverige har lite andra lagar kommer procenten också skilja.
   Exempelvis har vi HMF lagen där 100% av brottslingarna är svenskar.
   Vidare har vi skattebrott, där förutsättningen för att vara brottslig är att man har arbets eller annan bevisbar inkomst, även här leder infödda svenskar brottsligan stort, majoriteten av alla dömda skattebrottslingar är infödda svenskar.
   Så vi kan inte överföra den norska undersökningen till svenska förhållanden rakt av, med vår starkt svenskförtryckande lagstiftning är invandrarnas brottslighet som del av den totala klart lägre i Sverige.
   Skall vi ta detta som intäkt för att förklara svenskar vara mer brottsbenägna än norrmän och svenska invandrare mer laglydiga än norska invandrare?
   Jag bryr mig inte om att gissa hur Sarnecki tolkar oss och invandrarna, jag bara konstaterar att vi kommer få dessa siffror förvanskade och kastade i ansiktet.
   Som vanligt är vi skurkarna och invandrarna socioekonomiska helgon drabbade av svenskars rasism.

   Gilla

   • Tony

    Men en har dom missat på skattemyndigheterna trots att han räknas som Svensk, och att dom vet om fusket, nämligen

    ÖZZ NYJEN ! Undrar varför den mannen går under radarn??

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: