Vinprovning med israeliska viner


GOTT OCH BLANDAT. Uplifting skriver om den israeliska vinprovning som arrangerades i Stockholm häromveckan: ”Vi hade en vinprovning med israeliska viner med Tal Sunderland-Cohen som var på blixtvisit för La Chaîne des Rôtisseurs 60-årsjubileum. Han är Israels ordförande i sällskapet sedan många år.

Tal kommer från Israel och delar sitt boende mellan Tel Aviv och London. Han betraktas som ambassadören för vin i Istrael, känner till alla vingårdar och föreläser över hela världen. Tal har lång erfarenhet och är enormt kunnig även inom mat, har skrivit böcker om vin och även varit skribent för flera vinmagasin. Han är charmig, passionerad och skulle kunna prata om vin och mat hur länge som helst.”

Läs mer om vinerna på Uplifting.

TIDIGARE 2019-05-08. Israeliskt vin och arabisk mat hos Pettersson

GOTT OCH BLANDAT. Palestinagrupperna i Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden solidaritetsorganisation som verkar för fred och demokrati i det de kallar Palestina. Utan att gå in på detaljer så finns det på PGS hemsida en lista med israeliska produkter som de vill att man ska bojkotta. 

Där hittade jag bland annat vin från Golan Heights Winery som PGS inte tycker man ska köpa. Eftersom Pettersson märkligt nog aldrig druckit något israeliskt vin, och jag har druckit mycket, så beställdes av nyfikenhet fyra flaskor Mount Hermon rödvin på Systembolaget. Artikelnummer 2518, pris 134 kronor per flaska. Det tillverkas på Golanhöjderna, vilket jag hoppas PGS uppskattar.

Till det lagade den oäkta hustrun en kafta, en arabisk köttfärskebab i med kryddpeppar, persilja, vitlök, tomater, potatis med mer, allt i ett. Givetvis på nötfärs som inte var halalslaktat.

Vinet och maten smakade utmärkt och jag tackar Palestinagrupperna för tipset, det finns mer på listan som är värt att prova…

…och för att ingen ska bli sur så finns det även gott arabiskt vin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Vinprovning med israeliska viner

 • Pettersson

  Märkligt. Systembolaget har ett tiotal israeliska viner i sortimentet och någon ölsort så de handlar med Israel.

  Däremot hittar jag inte vinet du nämner, varken på bolaget eller nätet.

  Gilla

 • Tony

  Är ingen vinälskare, men ett verkligt gott dessertvin smakade
  jag vid en Nattvardsgudstjänst i en kyrka en gång
  det hette ”Carmel old Tresor”, Har provat att få tag på det
  i Det Svenska Systembolaget,Men den politiska korrektheten
  sätter stopp för det enligt Systembolaget, man köper inte
  från ett land som ockuperar ett annat land??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: