Högre skatter på drivmedel och bilar…


SKATTER. Den 4 september presenterade en glad Annie Lööf (C) en satsning på 2,24 miljarder på landsbygden. Hela Sverige måste utvecklas och tillåtas växa. Det måste vara möjligt för människor att förverkliga sina drömmar oavsett var i landet man väljer att bo. Nu genomförs satsningar på totalt 2,24 miljarder kronor i budgeten för nästa år, som Centerpartiet, Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu har enats om, meddelade centerledaren. 

Dessa pengar gick fort att göra slut på, en knappa vecka senare, idag meddelas att regeringen S+MP, samt stödhjulen C och L är överens om att höja drivmeddelskatten på bensin med 15 öre samt återinföra indexregleringen som säger att bensin och diesel ska öka mer är andra priser.

-Pettersson säger att detta är ett svek mot alla som är beroende av bilen för att ta sig till jobbet, till butiken, vårdcentralen eller skjutsa barnen någonstans.

Politikerna är tydligen övertygade om att svenska bilister ska rädda jorden.

 • Kina planerar att bygga 1.600 nya jättelika kolkraftverk i 62 länder, med höggradig rening, men det är inte koldioxiden som är problemet utan stoft och giftiga nitrösa gaser.
 • Japan satsar också på att utveckla tekniken för kolkraftverk. Där satsar man också på storskalig export. Från båda länderna beviljas enorma lån, vilka gör genomförandet av planerna högst realistiska.
 • I Indien byggs kolkraftverk i en rasande takt.

Så vi kan räkna med att minst 2.000 nya stora, jättelika kolkraftverk, kommer att byggas under överskådlig tid. Kina och Indien planer att bygga 200 flygplatser var. Världens energibehov ökar snabbare än någon expansion av ”förnybart” kan möta.

Uppenbarligen har ledningarna i Kina, Japan och Indien insett att koldioxid inte påverkar klimatet.

Den globala utbyggnaden av kolkraft gör att Miljöpartiets ständiga larmande om de i sammanhanget obetydliga svenska utsläppen av koldioxid blir till en fars. 

 • Sveriges klimatpåverkande utsläpp har minskat med 26 procent sedan 1990
 • Sveriges totala utsläpp utgör 0,02 – 0,01 procent av alla globala utsläpp
 • Växthuseffekt är ett naturligt fenomen. Tack vare den är jordens medeltemperatur plus 15 grader och inte minus 18 grader, vilket vore fallet om värmen inte kunde stanna kvar i atmosfären.

Men tror ni Miljöpartiets symbolpolitik att straffa svenska konsumenter är riktig så rösta på MP, annars fundera på vilka alternativ som finns…

Jag tänkte stoppa där men regeringen med stödhjulen ska även chockhöja fordonsskatten efter påtryckningar från Miljöpartiet har regeringen beslutat att ett nytt system att mäta avgaser från fordon ska tillämpas som ger högre värden. Detta för att kunna höja fordonsskatten rejält för bland annat mindre transportfordon. För en småföretagare kan det handla om tiotusentals kronor per år och bil. Det rapporterar tidningen Auto Motor Sport. Högre skatter för hantverkare och andra småföretagare betyder högre priser för kunderna.

-Pettersson säger att socialister tror att de kan fördela dina pengar bättre än vad du kan allt medan vi cyklar mot medeltiden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


37 responses to “Högre skatter på drivmedel och bilar…

 • Maja

  Onkel Björn

  11 09 2019 at 00:11
  Ja då hade vi en samhällsservice som var klart bättre än idag. Och gott om affärer fanns det i kvarteret där man bodde. Idag är man tvungen att ta bilen till köpcentrumet för att handla.”

  Saknar de små butiker och tobaksaffärer, där man köpte Expressen och lösgodis. Små klädaffärer, mataffärer med fisk och övriga specialiteter , hemlagad mat ….allt är borta .
  Den gemenskapen som vi hade då sett i backspegeln skapade ett slags trygghet och en känsla av gemenskap.
  En kvartersläkare, som kom till hembesök .
  Allt är som bortsopat. Nu får man träffa doktorn via nätet om man har tur.

  Midsommar, jul och andra storhelger var minnesvärda .Respekt till varandra var tabu.
  Nu sparkar man och knuffar dem som har svårt att röra sig .

  Sorgligt.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Och detta är inte den sista höjningen av skatter.
  Med tanke på den norska statistik som Pettersson delgav i sin blogg den 6/9 av kostnaderna för den norska invandringen , så ska vi nog förvänta oss ökande utgifter i framtiden.

  De svenska kostnaderna för invandringen är säkerligen flera gånger så hög som den norska. Och varifrån ska pengarna tas för att betala allt. Gissar att de flesta här redan vet.

  https://petterssonsblogg.se/2019/09/06/i-96-procent-av-all-brottstyper-ar-invandrare-overrepresenterade/

  Gilla

 • compulsoryunion

  Apartheids perversa motpol etableringsersättning för alla oidentifierade aliens måste finansieras på alla möjliga sätt.

  Gilla

 • Tony

  Om nu rödhättan skulle göra sig duktig, varför gäller det bara
  landsbygden i den norra delen av Sverige, det finns landsbygd
  även i resten av Sverige, tror ni hon hade vågat sig på att höja
  bidragen för Muslimer i en del av Sverige, min inte för alla?

  Sen dom 137 kronorna tar Magdalena Andersson igen
  innan dom är utbetalda.
  .
  Idioterna fortsätter att behandla Svensken som ett barn som
  man kastar lite godis till.

  Gilla

 • Erling

  Det kokar av vrede i de breda folklagren!

  Den politiska adeln matar ständigt på med nytt bränsle!

  Undrar vad som kommer att hända framöver? Bränslet har lång stubin
  men knappast oändlig!

  Gilla

 • SVENSK

  Kommunism går ut på att beroendegöra och plundra huvuddelen av befolkningen för att föda en växande elit, i överflöd. Det är bl a det som sker nu.

  Gilla

 • jan håkansson

  stor demonstration den 20 september. Bensinupproret.
  slut upp och visa ditt missnöje.

  Gilla

 • Kurt

  Är det någon som ha förväntat sig något annat? Man ha ju generöst get pengarna till Norrland runt 140kr. månaden, snyggt sätt att ta pengarna tillbaks plus lite till. De knu.. oss i röv. utan att använda vaselin, utöver det ha de rätt i att Svenne är för korkad för att begriper det.. I Frankrike hade de rivit Elyséepalatset och tjärad och fjädrad Makron den Franska presidenten.

  Hur gå det ihop sig med samtyckeslagen?

  Gilla

 • Nicklas

  Men det skulle ju bli såå lönsamt nu när vi är lite längre fram. Skatterna borde snarare rekordsänkas.

  Gilla

 • Fjölet

  Så blev vi superblåsta ännu en gång.
  sicken circus politikerna visar upp.
  Det är tydligtvis alla biltjuvars marknad, stjäl en fulltankad bil kör skrot av den, stjäl en till, du får ändå rabatt av domstolen om du skulle råka åka fast.
  och du och jag får betala kalaset med höjda föräkringspremier, höjd skatt och bortagna reseavdrag, karensdagar mm
  Och de fortsätter att försvara flyktingpolitiken med att utöka bidrag mm
  GLÖM INTE DETTA FÖR EN SEKUND
  för detta kommer inte ta slut förran de ätit upp din inkomst med 100% skatt, tagit ditt fordon, ditt hus , lägenhet och gett bort detta i god PK politik.
  men DU skall fortsätta arbeta för det Goda ändamålet!!!
  Grattis!!

  Gillad av 1 person

 • Paul L

  Som ni ser består regimen i detta land av luciferdyrkande, perversa mytomaner. De tänker krascha landet ännu mer, och översvämma landet med ännu mer plågor och misär i from av mångkultur.

  Tips / info:
  – Sök Jesus. Kalla på hans namn och be att han öppnar dina ögon.
  – Köp dig en Bibel (antingen KJV eller reformationsbibeln. De övriga har trixats med, men hellre en som trixats med än ingen alls).
  – Köp mat. Lagringsbar mat. Alt. se till att du kan odla mat själv.
  – Testa och fasta: hur länge klarar du dig utan mat? Personligen klarar jag mig 48 timmar hyfsat ok utan mat. Huvudvärken börjar kicka in efter 24 timmar.
  – Ordna din vattenförsörjning och uppvärmning.
  – Köp kaliumjodid tabletter. Finns att köpa i tyskland via nätet.
  – Se till att du kan laga mat utan el: antingen vedkamin, gasolkök, grill etc. Köp evt solpanel för belysning. Köp fotogenlampor.
  – Lär dig hur du bygger en Faraday-bur.
  – Lär dig hur du bygger en PMA-generator eller en Perendev motor.
  – Fatta beslut om var du ska tillbringa tiden (min 3½ år) när de drar pluggen och samhället medvetet kollapsas. Hur skall du mota bort demoniskt besatta stråtrövare och våldsverkare, som kommer i fredens namn? (inga poliser, ingen militär kommer till din undsättning).
  – Köp pilbåge med tillhörande pilar med jaktspetsar. Eller nåt bättre.
  – Nätverka. Du kommer inte klara dig länge ensam.
  – Umgås med likasinnade.
  – När de rullar ut ”Mark of the Beast”, dvs någon form av chip/id-tagg/kontrollmekanism utan vilken du inte kan köpa eller sälja något i det här sjuka luciferianska systemet: TA DET INTE, ÄVEN OM DE DÖDSHOTAR DIG.
  – Läs bibeln. Är du för slö, för stolt för att inse att du blivit grundlurad och/eller för hjärntvättad i sossarnas ateistfabriker som kallas ”folkskola” (OBS: been there, done that), läs i alla fall Matteus kap 24, Uppenbarelseboken, och Daniel.

  Gilla

  • Paul L

   och sist men inte minst: LÅT INTE DOM HÄR JÄVLARNA KNÄCKA DIG!

   Gilla

  • Kurt

   Håll dina Religiösa villfarelse för dig! Religionen är det som ha bidragit till stor del till Sveriges misär. Vill du predika gör det i de forum som finns för detta ändamål med alla de andra Sagoboks fantaster!

   Gilla

  • Onkel Björn

   Paul L. en sak som jag har lärt mig i livet är att ju mer man förbereder sig för någon olycka, problem eldyl, ju mindre chans är det att man drabbas av det.
   Så, jag håller med om att det inte är fel att börja tänka över sin situation och de valmöjligheter som kan finnas.

   Och man behöver inte vara religiös för att läsa bibeln. Man kan läsa den som en historiebok och försöka ta lärdom av de råd som ges.
   Men tyvärr är det väl som så att vi människor har svårt att ta till oss av andras misstag. Vi måste gärna själva göra dessa för att lära oss.

   Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Nuvarande politiker är som förna tiders hästhandlare. Lika opålitliga.Vad de ger med ena handen tar de tillbaka med den andra och mer därtill.

  Gilla

 • Ståfräs

  Dom som röstar på regeringen o sjukklövern är bara glada för att de 137kr försvinner ner i avloppet tack var skattehöjningarna, stort grattis, hoppas innerligt Ni måste ta sms lån varje vecka!

  Gilla

 • turrim

  Ännu en gång så har Annie Lööf ljugit. Hon sa stolt för bara en vecka sedan att hon gav pengar till glesbygden. Nu tar hon redan tillbaka dem. Lita numera aldrig på Centern.

  Gilla

 • Maya

  Hur kan ett litet parti som MP få härja fritt som dom gör ? Det finns noll konsekvenstänk i allt dom driver igenom.Jag tror inte medelåldern är så hög i detta parti fyllt av ideologiska och världsfrånvända beslut.Men,pengar måste in för att bekosta våra våldsgäster och då skys det inga medel.

  Gilla

 • Fattig.

  Ja då blir det att kompensera med gamla däck och sopor för uppvärmningen av huset då,de är inte särskilt miljösmarta och saknar helt konsekvenstänk dessa Klimat & Miljömuppar !

  Gilla

 • Stenbock

  Tja där sket sig den korvbricka, (engång per månad) som Centern utlovade till ”landsortsbefolkningen”,genom ”sin” skattesänkning en gång i månaden !

  Gilla

 • Maja

  Klart att någon skall betala värnskatten som gynnar bl annat våra politiker med 40 000 extra i vissa fall,( Magda Andersson ) och mera i andra fall.
  Det en del får gratis måste andra betala.
  Jävla system!

  Gilla

 • Maja

  Jag fick en fästingbett.Vårdcentralen gör inte blodprov gratis ! Jag måste beställa en tid och betala , allt för att de nya får allting gratis.

  Gilla

  • Maja

   Ringde till en annan vårdcentral och de nobbar blodprovet. De säger att inte det är så tillförlitligt.jag frågade om det handlar om kostnader ,men fick inget direkt svar.
   Helt sjukt.

   Gilla

 • Maja

  Att Sverige styrs av gröna skogsmullor är en skam med tanke på deras stulna 4 % för att få makt.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Jag längtar tillbaks till 60-talet då allt var tusen gånger bättre än i dag.

   Gilla

   • Maja

    Det fina 70 talet innan invasionen!
    Då var alla lyckliga i Sverige. Nu träffar man allt flera som mår dåligt.
    Vad kan man vara glad över?

    Gilla

   • Onkel Björn

    Ja då hade vi en samhällsservice som var klart bättre än idag. Och gott om affärer fanns det i kvarteret där man bodde. Idag är man tvungen att ta bilen till köpcentrumet för att handla.

    Gilla

 • Autodidakt

  Vi vet alla vad det är som kostar. När man ser denna idiotregerings alla skattehöjningar, neddragningar i välfärden och övriga stollebeslut så förstår man snart att det råder panik i statskassan. De har uppenbart aldrig hört talas om Lafferkurvan som tydligt visar att om man höjer en skatt för mycket så minskar intäkterna, vi har passerat toppen på den kurvan sedan länge.
  Våra politiker kan omöjligt vara så här korkade och totalt utan konsekvenstänk. Sänkningen av Sverige måste vara planerad.
  Det enda vi normala kan göra är att ägna oss åt ekonomiskt självförsvar, samt planera inför en mycket sämre framtid. Stackars Sverige.

  Gillad av 1 person

  • Kurt

   Totalt galen är bara förnam för den kvinna, att de inte skäms, tack och lov att man inte delar deras ruttna värdegrund.

   Gilla

 • Kent

  Miljöpartiet den största enskilda katastrofen som drabbat Sveriges Nation i modern tid.
  Annie Lööf kan räknas dit också.
  137 kr i månaden får den norrlänning som får mest av Annie Lööfs storsatsning att sitta och drömma för. Kvinnan är totalt galen och har ingen kontakt med verkligheten överhuvudtaget.

  Gilla

 • Janne

  Och Sveriges (regimens) bidrag för att rädda världen är en skolskolkande imbecill hjärntvättad barnunge!
  Men, landet leds ju av korrumperade och imbecilla fåntrattar som har 0 koll på verkligheten.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: