Ann Linde – Årets Palestinavän 2011


UTRIKES. Sveriges nya utrikesminister blir enligt SVT socialdemokraten Ann Linde. Glädjen efter det överraskande beskedet i fredags att Margot Wallström avgår som Sveriges utrikesminister blev kortlivad, då det på måndagen blev klart att hon efterträds av Ann Linde.

Ann Linde i Teheran, Iran 2017

Trots sin nästan 30-åriga erfarenhet i svensk toppolitik har Linde de senaste åren gång på gång visat prov på den totala omdömeslöshet som numera kännetecknar Sveriges makthavare.

Det grövsta exemplet torde vara hennes agerande när hon som statssekreterare hos dåvarande inrikesministern Anders Yngeman i september 2015 informerades av SÄPO om informationsläckan på Transportstyrelsen – och inte gjorde någonting. Detta borde ha inneburit slutet på hennes politiska karriär, men så icke i Sverige: istället belönades hon genom att utses till handelsminister.

Det var i egenskap av handelsminister som Ann Linde besökte Iran i februari 2017 tillsammans med en svensk regeringsdelegation i vilken de kvinnliga ministrarna beslöjade sig, ett synnerligen fegt agerande av en påstått “feministisk” regering på besök i ett land där kvinnor som tar av sig sina slöjor offentligt misshandlas och fängslas. Hennes underdånighet inför förtryckarregimen i Teheran har sedan fortsatt och föranledde henne i februari i år att delta i firandet av 40-årsjubiléet av den islamiska revolutionen på Irans ambassad i Stockholm, läs vidare på Paul Widens blogg.

Palestinska föreningens utmärkelse ”årets Palestinavän” 2011 tilldelas socialdemokraternas internationella sekreterare Ann Linde, med följande motivering: Ann Linde har genom sitt arbete och engagemang, sina resor i Palestina och Israel, sina kontakter och diskussioner med båda parter, lyft fram palestiniernas situation med klarsynthet, tydlighet och mod, nu senast vad det gäller erkännandet av östra Jerusalem som huvudstad i en framtida palestinsk stat och erkännande av Palestina som medlemsstat nummer 194 i FN. Ann Lindes kamp för fred och rättvisa har alltid haft fokus på folkrättens och de mänskliga rättigheternas grundprinciper.

Ann Linde sammanfattar på ett självklart sätt konfliktens grundproblematik när hon från en demokratikurs i Tel Aviv 2008 säger att: ”konflikten mellan Israel och Palestina, där den viktigaste förutsättningen för fred är att den israeliska ockupationen upphör, detta är nyckeln till att hela Mellanöstern kan utvecklas i fredlig riktning.”

Nael Touqan, ordförande för Palestinska Föreningen

-Pettersson konstaterar att inkompetens är ingen belastning i maktens korridorer i dagens Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


19 responses to “Ann Linde – Årets Palestinavän 2011

 • Sveriges egna A-lag | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Ann Linde – Årets Palestinavän 2011 […]

  Gilla

 • Stenbock

  Ja där kan man tala om karriär… Från att ha sorterat flaskor hos Ramlösa, till utrikesminissa för Abzurdistan inom loppet av,c:a 30 år !!
  Naturligtvis ett bevis för,vad det finns för urval hos de röda Socialisterna.

  Gilla

 • Maya

  Att tlllsätta någon som är så okritisk till islam är väl ytterligare ett steg närmare vår utplåning som stolt och stark nation.Men det ingår väl i planen för vårt land.

  Gilla

 • Tanten

  Riksdagens öppnande idag.
  Prinsessan Madeleine som är försörjd av oss, orkade inte komma.

  Gilla

 • Stenbock

  M.a.o. ur askan in i elden…Hur f-n kunde de finna någon än värre ?
  Visserligen finns det 10.000-tals likvärdiga idioter hos Sossarna.Var det kanske hennes sjal som nu fällde avgörandet ?

  Gilla

 • Bajen666

  En kvinna som går i islams koppel…helt bedrövligt minst sagt.

  Gilla

 • Tony

  om man har en glad dag kan man ge sig f-n på att det regnar,kunde vi inte få suga på karamellen lite längre att Margot avgått,
  tror inte övriga världen står och trängtar efter en Svensk
  utrikesminister, dom vet att det blir samma skräp, bara med ett
  annat namn,

  Gilla

 • grunehetgrot

  Sossepacket skulle inte ha mer än 2% om det inte varit så att dom sagt att ”ni är hjärtligt välkommna till Sverige och får allting gratis om ni röstar på socialdemokraterna i alla val”

  Gilla

 • Janne

  En primitiv batikhäxa ersätts med en annan!
  Det sunda förnuftet i Sverige är borta, det har ersatts med osunt oförnuft och total dårskap!

  Gilla

 • Maja

  Vad fan har det tagit åt Sverigemn är ministrar anpassar sin klädel på 1400 talets sagor.

  Gilla

 • ossie

  Klart att det ska vara en antisemit och israelhatare. Minns när hon iklädd huckle besökte Iran härom året.

  Gilla

 • Bbeaver

  Ann Linde som utrikesminister, Ylva J som mig.minister i EU. Något mer som kan gå åt he… Ha en bra dag

  Gilla

  • grunehetgrot

   Sverige har gått från att vara ett Svenskt land med mycket bra rykte i världen till att vara ett Muslimskt mördarparadis och världens sämsta land som all skrattar åt.

   Gilla

 • Kent

  Nu blir jag besviken när jag läser uppgifterna från Pettersson. Jag som trodde att Ann Linde var en av de mera kompetenta i regeringen.
  Hon är kanske den mest kompetenta i regeringen det blir inte bättre än så här.
  Om man nu kan tala om kompetens i regeringen överhuvudtaget.

  Gilla

  • Maja

   Du skall inte vara besviken på Pettersson, du skall vara besviken på svenskar till 82 % som är stumma av rädsla fast de inte vågar erkänna det.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Vidrigt landsförräderi är ordet !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: