Omhändertagen rådman slogs med polis – ”vi fick lyfta ut henne från polisbilen”

BROTTSLIGHET. Enligt poliserna var rådmannen så berusad att hon inte kunde ta hand om sig själv. Enligt henne själv var hon nykter när hon omhändertogs. I polisbilen slog hon en av poliserna i ansiktet med ett knyt-nävsslag och fick sedan bäras ut från polisbilen vilt sparkandes. Rådmannen döms nu för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

DOMSLUT: Brott som den tilltalade döms för
1. Våld mot tjänsteman, 17 kap 1 § brottsbalken 2015-03-21
2. Våldsamt motstånd, 17 kap 4 § brottsbalken 2015-03-21

Åtal som den tilltalade frikänns från Misshandel, 3 kap 5 § brottsbalken 2013-08-01

Påföljd m.m.
1. Villkorlig dom
2. Dagsböter 100 å 370 kr

Nu kanske ni undrar varför jag drar upp en flera år gammal fyllgrej, men det intressant med detta är att den dömde rådmannen heter Karin Lilja och i varje fall vid denna tidpunkt var gift med den Kände advokat, Henrik Olsson Lilja, skjuten med flera skott – hittades i trapphus.

Idag har åklagaren anhållit en person misstänkt för anstiftan till försök till mord, läs pressmeddelande.

-Pettersson säger att även i fina familjer förekommer familjetragedier…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Omhändertagen rådman slogs med polis – ”vi fick lyfta ut henne från polisbilen”

 1. Detta kan mycket väl vara något annat än vad som syns. Jag har hört om sådana fall tidigare, kvinnor som nästan över natt förvandlas från trevliga, glada människor till rena monstren. Många psykologer och psykiatriker har berättat. Vi känner till fenomenet, säger man, det tycks endast drabba kvinnor mellan 40 och 55 års ålder, det sker en dramatisk och plötslig personförändring, dom blir aggressiva, hatar allt i sin omgivning, även sina män, allt är fel, dom dricker kopiösa mängder alkohol, blir ofta involverade med droger, det skall vara dyra viner, dyra middagar, dyr inredning, hänger ute på nätterna och hamnar i dåligt sällskap, de flesta är från höginkomsttagare familjer, dom köper dyra bilar, dyra kläder och underkläder, och många avlider efter några år, eller söker medlemskap i militanta kvinnosaks organisationer. Dom känns igen från #metoo också. Det är inte en mentalsjukdom, man använder man som mentalförändring eller mentalrubbning.

 2. Hur skulle det vara att ta om hand henne om hon skulle vara alkoholpåverkad om hon beter sig på detta sätt när hon är nykter ( enligt henne själv alltså ).

 3. Det här verkar vara en ganska sorgligt händelse. Läser man vad som skrivs på flashback, får man intrycket av en kvinna vars tillvaro totalt har havererat

  Tydligen har hon inte jobbat som domare på många år. Man kan ju gissa att hon drabbats av psykiska problem och alkoholproblem som sen lett fram till skilsmässan. Hon lär ha förlorat en tvist mot ex maken för endast ett par dagar sedan. Och det är väl kanske den som lett fram till skjutningen.

  • Sveriges Calamity Jane.

   ”Calamity Jane, egentligen Martha Jane Cannary-Burke och på svenska även kallad Olycksfågeln Jane, född 1 maj 1852 i Princeton, Missouri, död 1 augusti 1903 i Terry nära Deadwood, South Dakota, var en amerikansk äventyrerska, prickskytt och sjuksköterska verksam i Vilda Västern. Hon är även känd för att ha turnerat med Buffalo Bills kringresande cirkus. Calamity Jane är en av få kvinnliga västernprofiler. Ordet calamity betyder ungefär ”katastrof”.

   Källa Wikipedia

Kommentera