Skrivande och bilkörning problem för nya poliser

POLISUTBILDNING. Nyutbildade poliser är inte tillräckligt bra på att uttrycka sig i skrift och att köra bil. Det förs fram i en kommande rapport om polisutbildningen.

Polismyndigheten har gjort en översyn av polisprogrammet som finns vid fem olika lärosäten i landet. Polistidningen har tagit del av ett utkast till den rapport som sammanfattar översynen.

Där kan man bland annat läsa om hur företrädare för polisregionerna ser på nyutbildade polisers kunskaper. De lyfter framförallt två områden som problematiska. Det ena är bilkörningen, där  i stor sett samtliga regioner upplever att poliser kommer ut i yrket med för lite körkunskaper. Det andra är att många unga poliser har svårt att uttrycka sig i skrift, vilket till exempel märks när de ska skriva förhörsprotokoll och rapporter.

Läs mer i Polistidningen…

-Pettersson säger till poliselevernas försvar att de är inte ensamma, hela samhället håller på att krackelera och det verkar som regeringen tycker att lösningen är att sänka kraven på allt och alla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Skrivande och bilkörning problem för nya poliser

 1. Då måste man se till att de i samma patrullbil kommer en som kan läsa och en som kan skriva

 2. Beröm poliser ändå!
  De behövs!
  Poliser är våra (sista) skyddsänglar!
  Ge dom vapen och lär dom skjuta!
  Infödingar från arabländer förstår ändå
  inte en skriven text!

 3. Så länge dom har bra resultat på skjutövningarna får man vara nöjd.
  Dock skjuts det allt för sällan. (av polisen)

 4. Jag undrar om det hör ihop med att nya poliser av misstag sköt ihjäl Eric Torell, som hade Downs syndrom. Var de verkligen livrädda för skjutattack och kan man verkligen göra såna misstag i bedömningarna? Man befarar ibland att en del söker polisyrket av fel orsaker, men de bör väl sållas bort snabbt i utbildningen? De, som gillar att dominera vid fel tillfällen och tycker för mycket om maktspråk och skjutvapen. Jag har den erfarenheten av poliser att de flesta är mogna, socialt kompetenta och hjälpsamma personer. Det jag även erfarit om de få poliser jag känt är att de har lätt för att uttrycka sig i tal och skrift, men jag vet inte hur det är rent allmänt vid dagens nyrekryteringar.

  • De tre nyexade,inkvoterade kvinnliga poliserna som sköt honom borde redan samma dag det hände fått sparken.en utav dessa avlossade tolv,12!!, skott utan att träffa, de andra 8 och 5 skott. ett,1!!,skott träffade Eric framifrån,två i RYGGEN!!!.
   Lyssnade på deras radiotrafik tidigare på Aftonlögnen,och hysteriska paniken hörs hela vägen .första anropet sägs att de ÄR beskjutna,när det är i själva verket deras egen kollega som skjuter,andra anropet att de “förmodligen” är beskjutna.
   Dessa tre är ganska väl representativa för de poliser som kommer ut på gatorna nu.Inkvoterade,med sänkta krav för att klara inträdesproven.
   Grattis Sverige,och tack Fredde o Steffe, ni vet åtminstone hur man skapar kaos med långtskridande konsekvenser som vi bara sett liten början på än så länge.Tvi!

 5. Är väl inte konstigt, dagens blivande Kling och Klang kommer ju från en totalt havererad och kravlös svensk skola och från den mångkulturella världen där svenska språket inte är prioriterat !

 6. “det verkar som regeringen tycker att lösningen är att sänka kraven på allt och alla”…

  Resultatet blir “en rrrödgrrrön rrrööörrra”…..

 7. Påminner om en gammal Norgehistoria.
  Varför går Norska poliser 3, en kan läsa, en kan skriva och den 3:e trivs med intelektuella.

 8. Så blir det nog när man akademiserar utbildningen av ett hantverk. En hel del officerare skriver numera också som krattor. Hur det är med bilkörningen låter jag vara osagt.

Kommentera