Barnläkare: Vissa ”barn” har varit 40 år gamla

ENSAMKOMMANDE. Åldern på flera ensamkommande flyktingbarn har ifrågasatts. Nu förespråkar barnläkaren Josef Milerad medicinska åldersbedömningar – och hävdar att vissa barn han mött egentligen är 40 år gamla. – Det är naturligtvis enstaka personer, men de är definitivt mellan 30 och 40 år, säger Milerad. 

Det finns omkring 31.000 asylsökande ensamkommande barn inskrivna hos Migrationsverket i nuläget. Men allt fler ifrågasätter åldern och menar att många asylsökande uppger att de är yngre än sin verkliga ålder för att få uppehållstillstånd i landet. Det har lett till en infekterad debatt om åldersbedömning och medicinska tester.

Nu vill Josef Milerad, barnläkare sedan 41 år och docent vid institutionen för Barns och kvinnors hälsa på Karolinska institutet, lyfta frågan för att skydda de som faktiskt är barn. Det var i Läkartidningen som han först tog upp frågan till debatt.

”Skolläkare som i likhet med mig dagligen möter nyanlända från oroshärdar som till exempel Afghanistan är vana vid att dessa barn oftast är äldre än vad deras dokument utvisar – i många fall betydligt äldre. Ett inte ovanligt exempel kan vara en pojke som är 12 år enligt Migrationsverkets dokument men som till skillnad mot klassens andra 12-åringar har skäggväxt, djup mansröst och är huvudet längre än övriga”.  

– De flyktingbarn som är i tonåren och lägre tonåren – det är de som får betala priset. Det här är resurser som är avsatta för barn, men går till en annan åldersgrupp, säger barnläkaren Josef Milerad.

-Pettersson håller inte med Milerad, det är inte de yngre flyktingbarnen som får betala priset utan det svenska samhället som håller på att raseras. De ljugande unga herrarna kostar oerhörda pengar men de orsakar även ett enormt lidande på det mänskliga planet och som så ofta borde inte problemet finnas. Det är bara att följa lagen.

Merit Wager Twitter, 

Om Migrationsverket och andra myndigheter samt opinionsbildare följt lagen tror ni då alla ensamkommande tappat sina ID-handlingar men aldrig tappat sina mobiltelefoner?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

20 thoughts on “Barnläkare: Vissa ”barn” har varit 40 år gamla

 1. Miggorna själva berättar hur vuxna män räknas som barn!
  Anders Lindbergs barn kommer att förbanna fanskapet när de blir vuxna.

 2. Det är väl knappt troligt men det kan bli problem när dom blir äldre. Tex om någon är 35 år men påstår sig vara 17 så måste han ju jobba till minst 83 år om han inte blir yngre med åren….😄😄

 3. Någon som vet psykiska, mentala och IQ –
  status för den där Lindberg?
  – eller klassar han in i samma sjukdomsbild som Reinfeldt = förlorat omdöme och verklighets –
  insikt?
  Har han körkortet kvar?
  Det brukar bli indraget vid första analysen
  av Alzheimers.
  – men visst, jag glömde min dotters mantra:
  ”Pappa, kom ihåg att 50% av alla människor
  är dummare än snittet!”
  – och då är redan ”snittet” ganska dumma.

 4. Dom på Mik kan inte se skilnad på en 6 åring och en som är 40 år…
  Låg utbildning där med…

 5. Börjar bli alltmer tjatigt att påpeka att inga krig förekommer i Afghanistan eller dess grannländer varifrån de flesta av dessa hazarer kommer ifrån.
  Många av dem kommer ifrån Iran där även deras talesman kommer ifrån och som hon gärna besöker på semester liksom flertal av de asylsökande. De är helt enkelt ekonomiska snyltare som vill få det bättre.
  Asyl ska alltid sökas i närmaste land där man absolut inte kan påstå att Europa eller Skandinavien är det allt enligt FNs egna regler för asyl…..
  FNs grundregel nr 2 är att asyl endast ska vara tillfälliga-meningen är ju att de ska återvända..även detta är FNs grundregel….

 6. I det framtida mångkulturella och Islamistiska Sverige kommer det inte att behövas någon äldreomsorg eftersom de importerade kulturberikarna aldrig blir gamla, däremot kommer det bli ett hårt tryck på barnomsorgen när 40,50 och 60-åriga och äldre barn står i kö för en plats !

 7. Stackars stackars dom riktiga barnen som tvingas leva med bedragarna!

  Tänk att behöva spela med i detta spelet och inte få säga sanningen.

  Inte få ifrågasätta om den vuxne mannen i klassen verkligen är 12 år, för då har du inte dom rätta värderingarna.

  Undrar vad barnkonventionen säger om den tortyren!

 8. Den svenska regeringen blundar för detta åldersbedrägeri i sin iver att byta ut och fortast möjligt islaminisera den svenska befolkningen.

 9. en av de få invandrare jag lärt känna i det här landet var väldigt intresserad ifall jag tyckte att han såg ut att vara 17 år.

  han uppenbarade dessutom sina planer att leva rövare i landet. våldta småflickor och utnyttja dem för knarkförsäljning. han berättade även att han eventuellt kunde tänka sig att skaffa mäklarlicens och sen leva som kung i baren.. jävlar vad förbannad jag blev. och det var något mycket mörkt i honom.

  imorse tänkte jag, kan det vara så att det är onda makter bakom våra politiker som i princip har hyrt främmande makt från andra länder, djupaste djungeln, barnsoldater, i syfte att ”ta hand om de jobbiga av oss” en mörk natt. så har hänt många gånger i historien och senast jag läste om det var i indien; https://www.jihadwatch.org/2019/08/india-muslim-judge-tells-muslims-in-court-to-get-a-pistol-and-shoot-their-hindu-adversaries

  vem vet, de kanske bara väntar på att trumpeten blåses…

  .aja, jag litar på Herren Jesus Kristus och rekommenderar alla som inte gjort det redan att söka Honom med hela våra hjärtan.

 10. Stackars läkare, han är snart sparkad för han yppar dessa ord ( som resten av befolkningen förstått utan att behöva gissa)
  Tandläkaren på Gotland sa desamma , blev allmänt bespottad och sparkad för det föll i inte i god mun hos bestämmande.
  förhoppningsvis har klimatet öppnat upp och kunskap och åsikter är tillåtet för lite kritik mot ett skitsystem som inte ens tillämpar migrationsverket lagar och regler.

  Så all heder tlll Josef.

 11. Finns ett sätt att komma runt det, åldern sätts till 25 år för alla till dess att de kan bevisa den med dokument som går att kontrollera. Om de inte har bevisat sin ålder på tre månader blir det avvisning.

  25 år är valt för att det varken kan bli skola eller pension. Sedan måste vi sluta dela ut bidrag till höger och vänster.

 12. Det är ju bara skattepengar och Sveriges framtid vi gamblar med så varför bry sig.
  Anders Gobbels Lindberg han befinner sig likt Hitler i en bunker av självbedrägerier och lögner.
  Han resonerar säkert som Hitler gjorde i sin bunker de sista dagarna att kan inte det Svenska folket anamma den påbjudna politiken med massinvandring och islam så må de gå under.

 13. Dessutom registreras inte de små liven på ett rättssäkert sätt, så de ges oftast nya chanser att överlista myndigheterna. Sverige verkar vara de, som slarvar mest och har minst omtanke om de svenska skattebetalande invånarnas säkerhet. Det känns därför så angeläget att byta ut ansvarig personal innan alla skattepengar lovats ut till främlingar utan andra anknytningar till landet än bidrag.

 14. Vi mötte 8 ensamkommande barn på en lunchrast. Vi beslöt oss för att gissa deras ålder. Vi kom fram till att 1 var mellan 20-25 år. 4 var mellan 25-30 år men sen kunde vi inte ena oss om det var en eller två som var över 40 år.

Kommentera