Fredrik Reinfeldts skatteuppgifter belagda med sekretess

INRIKES. Dagens nyheter nekas att få ut uppgifter som rör förre statsministern Fredrik Reinfeldts skattekonton. Tidigare omfattades inte den här typen av uppgifter av sekretess men Skatteverket har ändrat tillämpningen vilket Kammarrätten ger klartecken till.

”En fortsatt samhällsgärning” är rubriken på Reinfeldts hemsida, -Pettersson är rädd för att Fredrik menar allvar.

En reporter på Dagens Nyheter begärde den 15 mars 2019 att få ta del av utskrift från skattekontot för Fredrik Reinfeldt och ett av honom ägt aktiebolag för perioden 2014-01-01 till 2019-03-15.

Skatteverket svarade att det råder skattesekretess för vissa av uppgifterna på skattekontot och att de sekretessbelagda uppgifterna därför är mörkade på de kontoutdrag som lämnades ut.

Kammarrätten anser att det inte finns något skäl att ifrågasätta skatteverkets beslut.

Kammarrätten anser inte heller att uppgifterna omfattas av något undantag från sekretess eller någon sekretessbrytande bestämmelse. Överklagandet ska därför avslås.

Läs mer på Dagens Juridik…

-Pettersson undrar om Dagens Nyheter har frågat Fredrik Reinfeldt om uppgifterna…

Fredrik verkar inte ha några problem med lönsamheten. Fredrik Reinfeldt AB har de senaste tre åren gjort en vinst på drygt 37 miljoner och det får väl anses vara rejält. Hur mycket skatt Reinfeldt betalar vet jag inte men jag antar att det är så lite som möjligt enligt lagen, men jag tror inte han fuskar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

14 thoughts on “Fredrik Reinfeldts skatteuppgifter belagda med sekretess

  1. Det värsta avskummet hittas högt upp i politikerträsket. De ”stjäl” av skattepengarna och berikar sig själva utan att skämmas. Hemligstämplar och sekretessbelägger. 🤑

  2. Efter skilsmässan mellan Fredrik Reinfeldt och Filippa Reinfeldt år 2013 trädde Roberta Ahlenius officiellt in som ny familjepartner till Fredrik. Roberta var tidigare Fredriks presschef i den dåvarande Allians-regeringen.

    Den / de som vågade / vågar rota i Fredrik Reinfeldts eventuella suspekta privata angelägenheter får passa sig jäkligt noga. Partnern Roberta kan då hota med (och eventuellt genomföra) sina egna utomrättsliga bestraffningar:

    https://files.hant.se/uploads/fly-images/114118/robertaalenius-1200×631-c.jpg

    Länk:

    http://www.svt.se/nyheter/inrikes/reinfeldts-presschef-ska-skara-ballarna-av-dem

  3. Den som har något att dölja för allmänheten, begär sekretess. Det är helt normalt.

    Men.

    MSM i Sverige förbannar Trump och hyllar försöken att få ut hans deklaration via domstol; varför man inte gör samma med Reinfeldt är en retorisk fråga.

  4. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att någonting är komprometterande. Annars hade det blivit godhetspoäng.
    Magdalena Andersson var överdirektör vid skatteverket 2009-2012. Får man föreslå ett omfattande nätverkande och kamaraderi.

  5. Har alltid undrat vem i H-E som vill betala för att lyssna på hans ihåliga rena floskler?
    Som bevisligen är helt pling-plong och har skadat Sverige ungefär som under en ockupation!
    Är det belöningen från Bilderberggruppen för att han valde att arbeta för främmande makt och förråda Sverige?

    • Låter som en viskning i Atlanten.
      Reinfeldt skiter i vad vi anser om hans inkomster då han för länge sedan genomskådade svensken” Det sovande folket”

KommenteraAvbryt svar